Router automatisch resetten voor een optimale internetverbinding

In het kort: hoe kan ik automatisch mijn router resetten voor een optimale internetverbinding?

Het kan nogal eens voorkomen: de internetverbinding is onstabiel of verdwijnt volledig. Meestal na een lange dag op het werk, wanneer u al op de zetel ligt te relaxen en klaar bent om een film te kiezen op Netflix. Het laatste waar u op dat moment zin in hebt is om uw router te resetten.

Wanneer dit gebeurt, is het advies van de internetprovider of het advies online om de stekker uit het stopcontact te halen en weer in de internetbox te steken of simpelweg om de router te resetten om opnieuw verbinding te krijgen. 

Het kan ook zijn dat u liever ’s nachts de stekker van de router uit het stopcontact haalt, zodat de wifi niet dag en nacht opstaat in uw woning. 

Oplossing & configuratie: automatisch de router resetten met Loxone

U kunt een Smart Socket gebruiken voor het automatisch herstarten van de router. U hebt de mogelijkheid om het handmatig aan en uit te zetten, maar dat is nog niet alles. Er is een Ping-functie in de Miniserver met de bouwsteen Ping. U kunt een logica maken die automatisch zorgt dat uw router zal resetten bij een registratie van 3 mislukte Pings op een rij. U kunt bijvoorbeeld de Google-servers pingen om te controleren of uw verbinding met internet werkt, of een specifiek apparaat pingen op uw installatie als u weet dat dit apparaat soms onstabiel kan zijn. Het standaard automatisch resetten van de router is ook mogelijk, bv. elke dag in het midden van de nacht om ervoor te zorgen dat het elke ochtend een nieuwe start krijgt.

Wat betreft het plannen van wifi, kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat er na een bepaald uur geen wifi is door uw router op een planningsbouwsteen te zetten zodat u de router ’s nachts kunt resetten als dat nodig is.

Hardware:

Configuratie:


Router automatisch resetten

Download de voorbeeld configuratie:

Internet Connection Monitoring

Config 14.02.06.16

Waarom u en uw klant het automatisch resetten van de router moeten overwegen?

Er is niets frustrerender dan een onstabiele internetverbinding of een apparaat dat willekeurig buiten het netwerk staat. De router resetten is een goede manier om 80% van de netwerkproblemen op te lossen. Als u dat proces automatiseert voor uw klant (of voor uw eigen installatie) is het dus een goede en eenvoudige manier om het leven heel snel comfortabeler te maken. Als u een klant heeft die zich bezighoudt met elektromagnetische straling van wifi, dan kunt u die eenvoudige en geautomatiseerde manier van ‘router resetten’ aanbieden in zijn woning.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks