Laadmodi van de Wallbox

Uitdaging: Elektrische voertuigen zo goedkoop mogelijk opladen

In een wereld waar duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, staan eigenaars van elektrische voertuigen voor de uitdaging om hun voertuigen op een kostenefficiënte en milieuvriendelijke manier op te laden.

Oplossing: Situationeel afhankelijke laadmodi instellen met de Loxone Wallbox

Met de Loxone Wallbox kunnen verschillende laadmodi eenvoudig worden geconfigureerd, die perfect zijn afgestemd op de behoeften en omstandigheden van eigenaren van elektrische auto’s. Deze kunnen eenvoudig worden omgeschakeld door een Touch Pure Flex, die in de Wallbox kan worden geïnstalleerd. Een voorbeeldconfiguratie kan er als volgt uitzien:

Full Power: deze laadmodus wordt gebruikt wanneer het elektrische voertuig zo snel mogelijk opgeladen moet worden. In het  geval van de Loxone Wallbox kan er met maximaal 11 kW worden opgeladen.

Comfort: hier wordt over een langere periode, zoals van 21:00 tot 06:00 uur, met minder vermogen opgeladen. In de voorbeeldconfiguratie is dat met 5 kW. Hierdoor wordt de accu gespaard.

Eco: deze modus betekent dat het elektrische voertuig alleen wordt opgeladen als er een overschot aan stroom beschikbaar is – bijvoorbeeld door een PV-installatie.

Vereisten/Hardware:

Configuratie:

Download de voorbeeld configuratie:

Wallbox Charging Modes

Config 15.0.5.11

 

Gelieve lokale voorschriften en normen in acht te nemen! De inhoud van deze pagina is illustratief en kan niet zonder meer op elke situatie worden toegepast. De informatie die in de toepassingsvoorbeelden wordt verstrekt, vervangt op geen enkele manier de expertise van een Loxone Partner. Als je de functies die in de toepassingsvoorbeelden worden gepresenteerd wil gebruiken, neem dan contact op met je Loxone Partner.

Ontdek nu meer praktijkvoorbeelden