Camper beveiliging voor een zorgeloze vakantie

Uitdaging: Een camper automatiseren 

Het ombouwen van een busje tot een camper is vooral voor avontuurlijke mensen een must-have. Op het internet vind je duizenden ideeën over meubels en design. De technologische mogelijkheden worden daarbij vaak over het hoofd gezien.  

Veiligheid wordt een belangrijk thema zodra de camper klaar is en gebruikt wordt voor de eerste roadtrip. Wanneer deze beladen met spullen en alleen op een parkeerplaats staat, voelen de eigenaren zich vaak ongemakkelijk. Conclusie: er kan niet van de uitstap genoten worden.  

Om deze reden is het praktisch om ook van afstand te kunnen controleren of de deur of het raam geopend wordt. Afgezien daarvan valt er in de camper nog veel meer te bedienen: licht, zonwering, … 

Oplossing: Camper ombouwen met Loxone 

Loxone is een veelzijdig systeem en de perfecte oplossing voor huis- en gebouwautomatisering. Dankzij de krachtige hardware en ongelooflijk flexibele software is het systeem ook geschikt voor speciale toepassingen, zoals de ombouw van een camper. 

Zodra er een Miniserver in de camper is geïnstalleerd, kan het licht via de relaisuitgangen worden bediend. Deurcontacten en glasbreuksensoren zorgen bovendien direct voor alarm als iemand ongeautoriseerd toegang tot de camper probeert te krijgen. Als de camper bovendien een luifel heeft, kan deze ook via de Miniserver worden geautomatiseerd.  

Wanneer de camper wordt afgesloten, gaat het licht automatisch uit, de luifel wordt indien nodig ingetrokken en de eigenaar van het voertuig ontvangt een bevestiging van het systeem dat alle deuren gesloten zijn en de systemen in slaapmodus staan. 

Alles wat via Loxone is geautomatiseerd, wordt weergegeven in de Loxone App en kan indien nodig van daaruit worden bediend (ook op afstand!). Ook de Touch drukknop en de Remote Air met hun vijf drukpunten zijn geschikt als bedieningselement in de camper.  

Mocht iets niet volgens plan verlopen, dan stuurt de Miniserver een pushmelding uit. Als de eigenaar liever telefonisch wordt gecontacteerd, is dat mogelijk via de Caller Service. 

Belangrijk: 

Om de camper via de Loxone App te bedienen, is een 4G-router nodig die een externe verbinding mogelijk maakt. Als dit type router niet aanwezig is en er dus geen lokale verbinding is, kan er niet met de camper worden gecommuniceerd. Meldingen worden echter toch ontvangen.  

Voor de stroomvoorziening is een transformator nodig om de 12V van de camper om te zetten naar de 24V voor de Miniserver. 

In dit voorbeeld wordt de Loxone Air technologie – een draadloze technologie – gebruikt. Het is echter ook mogelijk om de busbedrading via Loxone Tree te gebruiken, afhankelijk van de eisen en omstandigheden. 

Hardware:

Download de voorbeeld configuratie:

De voordelen van de geautomatiseerde camper 

Wanneer jij of jouw klanten investeren in een camperombouw, will je niet alleen dat deze zo comfortabel mogelijk is. Het moet ook beschermd zijn en op afstand gecontroleerd kunnen worden. Dankzij Loxone is het mogelijk om verschillende functies zoals verlichting, zonwering, deurstatus, enzovoort te automatiseren en te monitoren. Alles kan via de app op de smartphone worden bediend. Het maakt daarbij niet uit waar de eigenaar van het voertuig zich bevindt. Het mooie van het systeem? Je kunt het systeem op elk moment uitbreiden – jouw creativiteit kent bijna geen grenzen.

 

Gelieve lokale voorschriften en normen in acht te nemen! De inhoud van deze pagina is illustratief en kan niet zonder meer op elke situatie worden toegepast. De informatie die in de toepassingsvoorbeelden wordt verstrekt, vervangt op geen enkele manier de expertise van een Loxone Partner. Als je de functies die in de toepassingsvoorbeelden worden gepresenteerd wil gebruiken, neem dan contact op met je Loxone Partner.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks