Camper beveiliging voor een zorgeloze vakantie

In het kort: geniet van uw reis dankzij een geautomatiseerde camper beveiliging

Van een busje een camper maken is voor veel avonturiers een droom die uitkomt. Op het internet vindt u duizenden ideeën voor meubilair en design, maar de technologische mogelijkheden worden vaak genegeerd. De beveiliging van de camper is echter geen overbodige luxe. 

Het onderwerp camper beveiliging komt meestal pas aan bod wanneer de camper volledig af is en gebruikt wordt op zijn eerste roadtour. Als het vol zit met spullen en alleen achtergelaten wordt op een parkeerplaats, voelen de eigenaren zich vaak niet zo goed, ze beginnen te piekeren. Conclusie: u geniet niet van die welverdiende reis! 

Daarom is het praktisch om op afstand te kunnen controleren of de deur of het raam geopend is. Daarnaast is er nog veel meer te controleren in de camper: verlichting, zonwering … 

Oplossing & Configuratie: automatische beveiliging van de camper

Loxone is een veelzijdig systeem en de perfecte oplossing voor woon- en gebouwautomatisering. Maar dankzij de krachtige hardware en de ongelooflijk flexibele software is het systeem ook geschikt voor speciale toepassingen zoals de uitbreiding van de camper met een alarm bijvoorbeeld. 

Zodra er een Miniserver in de camper geïntegreerd is, kan de verlichting via de relaisuitgangen worden aangestuurd. Deurcontacten en glasbreuksensoren zorgen ook voor een deur- en raambeveiliging in de camper die onmiddellijk alarm slaat als iemand onbevoegd toegang krijgt. Als de camper ook een voortent heeft, kan deze ook via de Miniserver geautomatiseerd worden. Als de camper is vergrendeld, gaan de lichten automatisch uit, wordt de zonwering indien nodig ingetrokken en krijgt de voertuigeigenaar van het systeem de bevestiging dat alle deuren gesloten zijn en de systemen in slaapstand staan. Het camper alarm wordt ook op actief gezet.

Alles wat via Loxone geautomatiseerd is, wordt in de Loxone App weergegeven en kan van daaruit eventueel (zelfs vanop afstand!) worden bediend. De Touch drukknoppen en de Remote Air met zijn vijf drukpunten zijn ook geschikt als bedieningselementen in de camper. Als iets niet volgens plan verloopt, stuurt de Miniserver dankzij de camper beveiliging een pushmelding. Indien de eigenaar liever telefonisch gecontacteerd wordt, kan dit via de Caller Service. 

Belangrijk:

Om de camper via de Loxone App aan te sturen is een 4G router nodig die een externe verbinding mogelijk maakt. Als een dergelijke router niet beschikbaar is en er dus geen lokale verbinding is, is het niet mogelijk om met de camper te communiceren. Maar er worden nog steeds meldingen ontvangen. 

Voor de stroomvoorziening is een transformator nodig om de 12V van de camper om te zetten naar 24V voor de Miniserver. 

In dit toepassingsvoorbeeld wordt de Loxone Air technologie – een draadloze technologie – gebruikt. Maar ook busbekabeling via Loxone Tree is mogelijk. Afhankelijk van de eisen en voorwaarden.

Hardware:

Configuratie:

Download de voorbeeld configuratie:

Waarom u en uw klant een camper beveiliging moeten overwegen?

Wanneer u of uw klanten investeren in een upgrade van de camper, wilt u niet alleen dat het zo comfortabel mogelijk is, de camper beveiliging moet er ook voor zorgen dat de camper vanop afstand wordt beschermd en gecontroleerd. Dankzij Loxone is het mogelijk om verschillende functies zoals verlichting, zonwering, deur- en raamstatus, etc. te automatiseren en te monitoren. Alles kan worden bestuurd via de app in de smartphone. Het maakt niet uit waar de camper eigenaar zich op dat moment bevindt.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks