Verwarmingsregeling met de Miniserver: laat de winter maar komen!

Bertien Van Peer
november 4, 2019 in Know How
Het weer is momenteel onvoorspelbaar. Het kan de eerste koude periodes brengen, maar ook zonnige, warme nazomerdagen. De temperaturen ’s nachts en overdag kunnen sterk variëren en leiden vaak tot te warme of te koude ruimtes zonder verwarmingsregeling. Wij tonen je vijf redenen waarom je op de automatische verwarmingsregeling van Loxone kan vertrouwen.

01 – De temperatuur voor elke ruimte individueel regelen

Je kan zonder verwarming in de slaapkamer, maar wilt niet zonder een aangename 21,5°C in de woonkamer? In de badkamer moet het ’s avonds en ’s morgens 23°C zijn, terwijl het overdag niet nodig is om te verwarmen? De individuele ruimteregeling van Loxone maakt dit mogelijk en zorgt voor jouw individuele comforttemperatuur in elke ruimte. De Miniserver weet niet alleen of, maar ook wanneer hij de verwarming moet activeren om op het juiste moment de gewenste temperatuur te bereiken.

02 – Intelligente zonwering en energie sparen

Intelligente zonwering en temperatuurregeling passen perfect bij elkaar. Dit wordt ook bevestigd door een studie van de Graz University of Technology, waarover we onlangs verslag hebben uitgebracht. Vooral op warme herfstdagen is het zinvol om de zonnestralen het huis binnen te laten en zo de kamers op een natuurlijke manier een paar graden te verwarmen. Omgekeerd beschermen gesloten jaloezieën of rolluiken door hun isolerende werking tegen kou. Automatische zonwering met de Miniserver doet dit werk helemaal uit zichzelf.

03 – Optimaal gebruik van verwarmingsenergie

Natuurlijk kan je ondanks de modernste technieken nog steeds genieten van de authentieke kachel. Op koude winterdagen roept het rustige flakkeren van het vuur in elke kamer een heel gezellige sfeer op.

Jouw verwarming wordt dan gepauzeerd en automatisch uitgeschakeld voor deze ruimte zodra de ruimte jouw vrij ingestelde comforttemperatuur overschrijdt. Natuurlijk wordt hij pas weer geactiveerd nadat het vuur in de kachel is gedoofd.

04 – Kamertemperatuur regelen vanop afstand

Vandaag wordt het iets later op het werk … Als je overuren maakt, hoeft jouw verwarming thuis nog niet op volle toeren te draaien. Met onze apps kan je jouw kamertemperatuur vanop afstand regelen via jouw smartphone, tablet of PC.

05 – Verwarmingskosten verminderen

Al overtuigd door bovenstaande redenen? Goed! Maar het beste moet nog komen want je bespaart ook veel op de verwarmingskosten. Dankzij de intelligente verwarmingsregeling wordt de verwarming precies op het juiste moment en alleen in die ruimtes waar het echt nodig is, geregeld. De Miniserver leert voortdurend nieuwe dingen om het verwarmingsproces zo energie-efficiënt mogelijk te laten verlopen.

De integratie van jouw intelligente zonwering zorgt ervoor dat jouw zonweringselementen ofwel als extra isolatielaag dienen of de binnenkomende warmte van de zon de woning laten binnendringen.

– Special Tip –

Individuele ruimteregeling
in commerciële projecten


Het binnenklimaat heeft een grote invloed op ons welzijn en onze prestaties. Het is daarom net zo belangrijk in slimme woningen, kantoren en commerciële projecten. Dankzij de vele interfaces en de maximale flexibiliteit is ons systeem bij uitstek geschikt voor alle soorten projecten.

Ik wil meer over LOXONE weten