Zoneregeling vloerverwarming: zo werkt het


januari 30, 2023 in Know How
Wil je overal de perfecte temperatuur in huis tegen een zo laag mogelijke kost? Dan heb je vloerverwarming met zoneregeling nodig. Ontdek hier hoe dit werkt.

Waarom een zoneregeling?

In de meeste gebouwen wordt de vloerverwarming per verdieping bediend. Men heeft één thermostaat voor het gelijkvloers, en een tweede thermostaat voor de bovenverdieping. Dit zorgt voor allerlei problemen. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de woonkamer al de juiste temperatuur bereikt heeft, terwijl de bureauruimte ernaast nog te koud is.

Met een zoneregeling regel je de vloerverwarming per ruimte.

Je kan voor elke ruimte een individuele temperatuur kiezen. Dit systeem biedt dus veel meer flexibiliteit. Bovendien zorgt het voor een besparing op je verwarmingskosten. Er zijn namelijk geen kamers die onnodig verwarmd worden.

Wat heb je nodig voor vloerverwarming met zoneregeling?

Voor een intelligente zoneregeling van je vloerverwarming heb je drie componenten nodig:

loxone stelventiel voor vloerverwarming

1) Loxone Stelventiel Tree of Air

De Loxone Stelventielen worden op de vloerverwarmingscollectoren geïnstalleerd. Hier kunnen ze de toevoer naar elk circuit van de vloerverwarming regelen.

Goed om te weten: Loxone Config herkent deze Stelventielen automatisch en zal ze binnen enkele minuten volledig configureren. Dat maakt de configuratie nog eenvoudiger.

loxone touch drukknoppen

2) Loxone Touch

Bij een vloerverwarming met zoneregeling is het natuurlijk belangrijk om per zone een accurate temperatuurmeting te hebben. Wij verkiezen hiervoor de Loxone Touch drukknop. Die is uitgerust met een temperatuursensor. Als alternatief kan je een Ruimteklimaat Sensor Air plaatsen.

loxone miniserver varianten

3) Loxone Miniserver

De Loxone Miniserver (of Miniserver Go) vormt het hart van je installatie. Dit toestel vertaalt de input van de temperatuursensoren naar de juiste acties voor de Loxone Stelventielen. Hij zorgt automatisch voor een intelligente zoneregeling voor je vloerverwarming. Zo geniet je van de perfecte temperatuur de hele dag door. En misschien nog belangrijker: je verwarmingskosten dalen – volledig automatisch!

Ook geschikt voor radiatoren

Goed om te weten: deze zoneregeling is ook bruikbaar in combinatie met radiatoren. In dit geval doen de Stelventielen dienst als slimme thermostaatknop op elke radiator. Dankzij het Stelventiel Air is zelfs een draadloze bediening mogelijk.

Interesse in een automatische zoneregeling?

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 512 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten