Bespaar energie met zoneregeling voor je vloerverwarming

Bertien Van Peer
januari 30, 2023 in Know How
Als je in huis altijd de perfecte temperatuur wilt hebben tegen een zo laag mogelijke kost, dan heb je vloerverwarming met zoneregeling nodig. In dit blogartikel leggen we je uit hoe dit werkt.

Zoneregeling: de oplossing voor een efficiëntere verwarming

In de meeste gebouwen wordt de vloerverwarming per verdieping geregeld, met één thermostaat voor het gelijkvloers en een tweede thermostaat voor de bovenverdieping. Dit kan leiden tot allerlei problemen, zoals het feit dat bijvoorbeeld de woonkamer al de gewenste temperatuur bereikt heeft terwijl de naastgelegen kantoorruimte nog te koud is.

Met een zoneregeling kan je de vloerverwarming per ruimte regelen en voor elke ruimte een individuele temperatuur kiezen. Dit systeem biedt dus veel meer flexibiliteit en kan leiden tot besparingen op je verwarmingskosten omdat er geen kamers onnodig worden verwarmd.

Zoneregeling voor vloerverwarming: wat heb je nodig?

Voor een slimme zoneregeling van je vloerverwarming heb je de onderstaande componenten nodig om het intelligenter te maken. 

Loxone Stelventiel voor vloerverwarming en zoneregeling

1. Loxone Stelventiel Tree of Air

De Loxone Stelventielen worden geïnstalleerd op de collectoren van de vloerverwarming, waar ze de watertoevoer naar elk circuit van de vloerverwarming kunnen regelen. Het is handig om te weten dat de Loxone Config de Stelventielen automatisch herkent en binnen enkele minuten volledig configureert, waardoor de configuratie nog eenvoudiger wordt.

Loxone Touch drukknoppen

2 Loxone Touch

Een nauwkeurige temperatuurmeting per zone is van groot belang bij een vloerverwarming met zoneregeling. Wij raden de Loxone Touch drukknop aan, die voorzien is van een temperatuursensor. Als alternatief kan je ook de Ruimteklimaat Sensor Air installeren.

Loxone Miniserver, Loxone Miniserver Go, Loxone Miniserver Compact

3. Loxone Miniserver

De Loxone Miniserver (of Miniserver Go) vorm t het hart van je installatie. Dit apparaat vertaalt de input van de temperatuursensoren naar de juiste acties voor de Loxone Stelventielen. Hierdoor wordt automatish een intelligente zoneregeling voor je vloerverwarming gerealiseerd, zodat je de hele dag door van de perfecte temperatuur kan genieten.  En misschien nog belangrijker: je verwarmingskosten dalen automatisch!

Ook geschikt voor radiatoren

Interessant om te weten is dat deze zoneregeling ook kan gebruikt worden in combinatie met radiatoren. In dit geval fungeren de Stelventielen als een slimme thermostaatknop op elke radiator. Met behulp van het Stelventiel Air is zelfs een draadloze bediening mogelijk.

Interesse in een automatische zoneregeling?

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten