Verbinding van meerdere Miniservers – Loxone Explained

Bertien Van Peer
maart 4, 2021 in Technology

Wil je verschillende Miniservers in een netwerk verbinden en gegevens uitwisselen? Of wil je een krachtig team van meerdere Miniservers vormen in een groot project? In de nieuwe Loxone Explained video presenteren wij je de verschillende mogelijkheden om verschillende Miniservers in een netwerk te laten werken of om gegevens onder elkaar te delen. Deze functies zijn vooral interessant voor grote, commerciële toepassingen zoals hotels, bedrijven en winkels!


Miniserver netwerken – krachtig teamwerk voor jouw gebouwautomatisering

Eenvoudig schaalbaar van een appartement tot een bedrijfscomplex

Afhankelijk van de grootte van het gebouw kunnen meerdere Miniservers in een netwerk worden gecombineerd. Dit verhoogt de capaciteit en maakt zelfs de automatisering mogelijk van omvangrijke grootschalige projecten. Gegevens kunnen echter ook worden uitgewisseld tussen verschillende onafhankelijke Miniservers. De volgende technologieën zijn beschikbaar voor de communicatie van verschillende Miniservers:

Client/Gateway concentrator functie

De client/gateway functie maakt het mogelijk dat verschillende Miniservers (clients) communiceren met één centrale miniserver (gateway).

» Naar documentatie

Voorbeeld: overzichtelijke visualisatie voor huis- en gebouwbeheer.

Tree intercommunicatie

Tree intercommunicatie wordt gebruikt om verschillende Miniservers gecodeerd via de Tree interface van de Miniserver of de Tree Extension met elkaar te verbinden en gegevens uit te wisselen.

» Naar documentatie

Voorbeeld: centrale administratie van wooneenheden met meerdere Miniservers

Netwerk intercommunicatie

De netwerk intercommunicatie wordt gebruikt om verschillende Miniservers versleuteld via de netwerkinterface met elkaar te verbinden en gegevens uit te wisselen.

» Naar documentatie

Voorbeeld: Centrale administratie van verschillende regionale locaties

Zou je graag meer willen weten
over Loxone?

Ben je een elektricien?

Wil je meer weten over het Loxone systeem of heb je een project dat je met Loxone zou willen uitvoeren? Boek nu jouw vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ben je een huizenbouwer, ondernemer,…?

Voor woningbouwers bieden wij gratis webinars aan om kennis te maken met Loxone. Wij bieden ook planningsondersteuning voor ondernemers

Ik wil meer over LOXONE weten