Sigaarlounge biedt exclusieve extraatjes dankzij automatisering

Bertien Van Peer
maart 16, 2021 in Case Studies

Feiten & cijfers

Plaats
Naples, FL


Loxone Partner
Freedom Technologies


Loxone componenten

Toegangscontrole
• NFC Code Touch

Zaak open/gesloten
Bedrijfsmodus
Loxone App

Lichtsturing:
LED Strips RGBW
LED Spots RGBW Tree

Klimaatregeling:
Ruimteklimaat Sensor

Wat gebeurt er als je een sigaarliefhebber een Miniserver geeft?
Een vooraanstaande sigarenlounge ontdekt iets nieuws – automatisering! Een ongeëvenaarde ervaring wordt gecreëerd voor gelijkgestemde Floridianen die samen van hun sigaren en drankjes genieten in de nieuw geautomatiseerde lounge van Vicente of London in Naples, FL.

Onze Loxone Partner Frank Potoczak van Freedom Technologies, als lid van Vicente of London, werd geïnspireerd om de bedrijfseigenaar te helpen bij de transformatie van de bar & lounge. Het belangrijkste verkoopargument om de ruimte te verbeteren met Loxone was Franks nieuwe idee voor een sigarenlockersysteem – met toegangscontrole via de NFC Code Touch. Daarna gingen de ideeën nog verder met een allesomvattende oplossing voor het verbouwen van de ruimte om te voldoen aan verschillende behoeften op het gebied van verlichting, klimaatregeling en meer.

 

Renovatie ter vereenvoudiging
van de dagelijkse activiteiten

Unieke behoeften van de klant:

  • Toegangscontrole voor kluisverhuur
  • Klimaatregeling en -bewaking in de humidor
  • Intelligente lichtstemmingen
  • Eenvoudige bediening van de gehele ruimte
  • Hoogwaardige controle van achtergrondmuziek en live muziek

 

Feiten & cijfers

Plaats
Naples, FL


Loxone Partner
Freedom Technologies


Loxone componenten

Toegangscontrole
• NFC Code Touch

Lichtsturing:
LED Strips RGBW
LED Spots RGBW Tree

Klimaatregeling:
Ruimteklimaat Sensor

Niemand doet dit soort automatisering en toegangscontrole voor sigarenkluisjes. Loxone is de enige oplossing om het allemaal samenhangend te laten werken. Zij hebben de logica en de eenvoud voor de eindgebruiker perfect onder de knie.

Frank Potoczak

Loxone Silver Partner, Freedom Technologies

NFC Code Touch for locker system

Het creëren van een nieuwe oplossing voor toegangscontrole

Geen enkele andere sigarenlounge biedt zijn leden exclusieve extraatjes zoals dit sigarenlockersysteem. Met deze oplossing voor toegangscontrole gebruikt een lid simpelweg de NFC Code Touch met gekoppelde NFC Tag om sigaren en bezittingen veilig op te bergen.

Voor de bedrijfseigenaar maakt de Loxone App het eenvoudiger om toegangscodes direct te beheren en codes direct te wijzigen wanneer dat nodig is. Deze mogelijkheden zijn ook op afstand net zo eenvoudig – een enorme bonus voor een drukke bedrijfseigenaar die veel onderweg is.

 

Business Operating Mode

Aangepaste bedrijfsmodus voor medewerkers

Alleen toegankelijk voor medewerkers is de aangepaste bedrijfsmodus “Zaak open/gesloten” die geselecteerd is als favoriet in de Loxone App. Door de modus “Open/gesloten” te activeren, worden alle verlichting, alarmen, audio en meer met slechts één tik automatisch aangepast.

De temperatuur- en ventilatiestatus van het gebouw, gemonitord door de Ruimteklimaat Sensor, wordt ook weergegeven in de app. Als de temperatuur of vochtigheidsgraad buiten het gedefinieerde bereik afwijkt, worden de aangewezen gebruikers onmiddellijk op de hoogte gebracht via een pushmelding.

 

 

 

Sinds we het Loxone systeem hebben geïnstalleerd, is onze openings- en sluitingsroutine slechts één snelle, gemakkelijke stap. Alarmen, lichten, tv’s, geluidssysteem allemaal aan of uit op hetzelfde moment. Ik kan ook de HVAC en de voorraadkamer in de gaten houden als ik er niet ben en aanpassingen doen aan de verlichting, tv’s en meer. Ik kan niet genoeg zeggen over hoe Loxone onze operationele procedures heeft veranderd, maar ik kan het ten zeerste aanbevelen.

Philip Beshara

Eigenaar, Vicente of London

Speciale overwegingen voor de verlichtingsoplossing

Geavanceerde lichtregeling was uiterst belangrijk, niet alleen voor de atmosferische voordelen, maar ook voor het behoud van de sigaarkwaliteit. De LED Strips in de sigarenhumidor creëren een indrukwekkend beeld zonder al te veel warmte dat de sigaren zou aantasten.

Bovendien breidt de sfeer zich uit naar de barruimte, rond alle wanden en zelfs als accent bij kunstwerken.

 

Product highlight: geavanceerde lichtsturing

LED Strip RGBW

Ideaal voor accentverlichting, LED Strips kunnen net zo functioneel als eye-catching zijn. Ze worden vaak gebruikt langs plafonds, onder kasten en nog veel meer.

LED Spots RGBW

Deze spots zijn een onmisbaar element in elke ruimte. Een echt DC-vermogen, laagspanningslicht, dat afstembaar warm wit licht en full color RGBW-licht biedt voor eindeloze mogelijkheden.

Close-up of cigar shelves

Onze tip: klimaatregeling met sensoren is een enorme besparing op kosten voor mogelijke schade. Stel je maar eens de vervangingskosten voor van duizenden eersteklas sigaren als er iets misgaat met de lucht en ventilatie zonder onmiddellijke melding om in te grijpen … vooral in de hitte en vochtigheid van Florida. Loxone biedt een breed scala aan sensoren die voordelen bieden voor de all-round bescherming van gebouwen.

Product highlight: klimaatregeling

Ruimteklimaat Sensor

Het meten en monitoren van temperatuur en luchtvochtigheid kan gemakkelijk worden gedaan in de humidor, of elk type ruimte, met een Ruimteklimaat Sensor. Sigaarkwaliteit en kamercomfortniveaus zijn altijd onder controle, zelfs als er niemand aanwezig is. De luchtkwaliteit en ventilatiestatus van de humidor kunnen direct worden bekeken in de Loxone App.

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten