Slimme niveaumeting van de regenwaterput!

Steffi De Graaf
augustus 1, 2023 in Know How
Bij Loxone willen we je een helder inzicht geven in de waterstand van jouw regenput en je helpen om slimme en weloverwogen beslissingen te nemen. Of je nu een huiseigenaar bent die regenwater opvangt voor tuinirrigatie of het spoelen van het toilet, of een bedrijfseigenaar die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, in deze blog laten we je zien hoe eenvoudig de niveaumeting van jouw regenput is.
Of je nu je tuin wilt besproeien, auto’s wilt schoonmaken, voetbalvelden wilt irrigeren, toiletten wilt doorspoelen of zwembaden wilt vullen, het gebruik van regenwater is een geweldige manier om het milieu te beschermen en kosten te besparen. Drinkwater is namelijk duur en het winnen en behandelen ervan kost veel energie. Laten we dus niet onnodig natuurlijke hulpbronnen verspillen.

Een regenton is een handige oplossing voor het opvangen en opslaan van regenwater. Maar hoe weet je hoeveel water er nog in zit? Daar komt de intelligente niveaumeter van Loxone van pas!

De niveaumeter wordt geïntegreerd in een Loxone project en kan automatisch het waterniveau van de regenput meten. Een ultrasone sensor, die op het deksel van de regenwaterput wordt geplaatst, meet elke 60 minuten het waterniveau en stuurt deze informatie naar de Loxone Miniserver. Zo weet je altijd hoeveel water er in de regenput zit.

Maar dat is niet alles! Met de niveaumeter kun je ook waarschuwingen instellen. Als het waterniveau kritisch laag wordt (bijvoorbeeld minder dan 50%), ontvang je een melding via de Loxone App op je smartphone. Zo voorkom je dat de waterpomp droogloopt en kun je op tijd actie ondernemen. Meer info vind je terug in onze online documentatie.

Loxone niveaumeting regenput

Het instellen van de niveaumeter is eenvoudig en kan in enkele minuten worden gedaan met behulp van Loxone Config. Je kunt zelf bepalen binnen welk bereik de niveaumeter moet werken (bijvoorbeeld 0-400 cm) en verschillende statuswaarden instellen, zoals “Empty,” “Major Error,” “Warning,” “Done,” en “Full,” afhankelijk van het waterniveau.

Bovendien kan de pomp automatisch gestopt worden zodra deze een kritisch niveau bereikt.

Kortom, met de Loxone niveaumeter kun je op een slimme en praktische manier regenwater benutten en het milieu helpen beschermen. Geen verspilling meer, maar efficiënt gebruik van een waardevolle hulpbron!

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag
Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden
Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten