Loxone als standaard in appartementencomplex Liget

Bertien Van Peer
juli 31, 2023 in Case Studies

Het opkomende residentiële complex Liget combineert een geweldige locatie, uitzicht op Bratislava, comfort en technologie. Binnenkort zal de bouwfase worden afgerond en het unieke karakter zal de woningbouw in Slowakije naar een nieuw niveau tillen. Dit zal nog worden versterkt door het Loxone systeem, dat de ontwikkelaar als standaard voor de appartementen heeft gekozen. Wat zijn de voordelen voor de bewoners?

Een nieuwe manier van wonen

Het opkomende project Liget, gelegen in de buurt van Sad Janka Kráľa, biedt een breed scala aan voordelen die iedereen ongetwijfeld zal waarderen bij het nieuwe wonen. Zoals de ontwikkelaar VSD Development zelf aangeeft, gaat het om visionair wonen, voornamelijk bedoeld voor mensen die streven naar de hoogste standaard in de hoofdstad. Op deze fundamenten zijn ze van plan om “nieuwe manier van wonen” te creëren!

Feiten

Locatie:
Bratislava, Slowakije


Loxone Partner
WVA, s. r. o.


Ontwikkelaar
VSD Developement
Website: www.liget.sk


Loxone componenten:
Verlichting
Verwarming/koeling
Zonwering

Loxone als standaard

Loxone regelt in totaal 91 appartementen, waarbij de standaard de besturing van verlichting, verwarming/koeling, zonwering en lokale brandcentrale omvat. Het systeem verzamelt informatie van de Loxone Touch knoppen, die een temperatuur- en vochtigheidssensor hebben. Verder zijn er Aanwezigheidsmelders in het plafond, watersensoren voor het bewaken van waterlekkages en een weerstation in gemeenschappelijke ruimtes. Naast de schakelaar kunnen bewoners hun appartement op elk moment en vanaf elke locatie bedienen via de Loxone App. De Loxone Miniserver fungeert als het brein dat verantwoordelijk is voor alle functies en kan op elk moment worden uitgebreid met nieuwe ideeën om te voldoen aan steeds grotere eisen van klanten.

Intelligente zonwering zorgt voor comfort en privacy

Een interessant kenmerk van het gebouw is de variërende constructiehoogtes van de verdiepingen, variërend van 2,6 meter tot 3,5 meter. Dit vereist echter extra aandacht vanwege het risico op oververhitting van het interieur door de enorme glazen oppervlakken en mogelijke inbreuk op de privacy. De standaard omvat speciale exterieur- en uniforme kleur zonwering, volledig geautomatiseerd en aangestuurd door Loxone. Met intelligente zonwering wordt voorkomen dat het interieur tijdens de zomermaanden oververhit raakt, terwijl in de winter gebruik wordt gemaakt van de warmtewinst van zonnestraling. Bewoners hebben ook de garantie van privacy en kunnen indien nodig handmatig ingrijpen via de app of schakelaars.

Záber na kuchyňu s veľkými oknami
Záber na priestory obývačky s veľkými oknami

Wie zit er achter het prestigieuze project?

De vraag naar nieuwe luxe appartementen in Slowakije blijft zeer hoog, en hoge prijzen schrikken kopers niet af. Het grootste interessegebied is natuurlijk in Bratislava. Liget biedt luxe wonen en een uitzicht op de skyline van de hoofdstad, wat veel bekende persoonlijkheden heeft aangetrokken en geleid tot aankopen. Het oorspronkelijke ontwerp is van de ervaren architect Ľubomír Závodný, waarbij DZ Architekti vervolgens hebben geprobeerd het potentieel van de locatie in het uiteindelijke ontwerp te verwerken en een uitstekende residentie te creëren. De bouw staat onder toezicht van Peter Marhula, de uitvoerend directeur van VSD Development.

Om aan de eisen van de meest veeleisende klanten te voldoen, is het noodzakelijk om een hoog wooncomfort te garanderen. Liget is daarom technologisch “geladen” en overtreft andere concurrenten in Bratislava. Intelligente bekabeling zorgt de facto voor autonome bediening van de wooneenheid, waarbij handmatige functies altijd autonoom superieur zijn.
Peter Marhula

Algemeen projectmanager en algemeen aannemer LIGET

Neem een kijkje in het gebouw

Priestranná obývačka s výhľadom na bratislavský hrad a okolie
Výhľad na Bratislavu z terasy
Spálňa so šatníkom a výhľadom na nočnú Bratislavu
Obývačka spojená s kuchyňou v menšom byte
(c) afbeeldingen: VSD Developement

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag
Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden
Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Partner worden

      • Sleep bestanden hierheen of
        Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
        • Hidden
        • Hidden
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

      Ik wil meer over LOXONE weten