Slimme landbouwbedrijven


april 13, 2021 in Case Studies
Slimme landbouwbedrijven zijn bedrijven die technologische elementen integreren die automatisering en monitoring op afstand mogelijk maken, risico’s verminderen en de processen van exploitatie, beheer en controle verbeteren. De voordelen zijn talrijk, gaande van economische voordelen met grotere energiebesparingen, een verhoogd dierenwelzijn met een betere levenskwaliteit, tot meer comfort voor de eigenaars die bovendien genieten van meer veiligheid en gemoedsrust.

 

Het afgelopen jaar heeft Biyok Ingenieros (Loxone Partner) zich gespecialiseerd in het aanbieden van een totaaloplossing voor geïndividualiseerde verwarmingsregeling in volledig geautomatiseerde varkenshouderijen, met als doel het welzijn van de dieren en met name van de biggen te verbeteren. Zij hebben de verwarmingsregeling geïntegreerd in meer dan 23 installaties van varkenshouderijen in heel Spanje (Navarra, Coruña, Pontevedra, Zaragoza, Huesca, Teruel, Lleida, Tarragona, Girona, Toledo en Cuenca) met meer dan 3000 individuele verwarmingsregelingen, en zij gaan aan de slag met de eerste tests van installaties buiten Spanje in landen zoals Nederland, Australië, Frankrijk en Brazilië.

Feiten & Cijfers

Land
Spanje


Loxone Partner
Biyok Ingenieros


Wanneer: 
2019-2020

De controle van de verwarming in de kraamafdeling (zeugen en biggen), alsook in de overgangsafdeling (spenen van dieren), wordt uitgevoerd dankzij de krachtige Lamapor verwarmingsplaten, de Loxone Miniserver en temperatuurvoelers.

De regeling van elk van de verwarmingsplaten op elke plaats is het belangrijkste onderdeel van het project, zowel op het niveau van in- en uitschakelen, als op het niveau van de temperatuur.

De temperatuurregeling van elke plaat wordt aangepast op basis van de omgevingstemperatuur van de ruimte, alsook volgens vaste curven die kunnen worden gewijzigd naargelang de behoeften van elke veehouder of kunnen worden aangepast aan speciale situaties zoals zieke biggen.

De verwarming kunnen aansturen vanop afstand, geeft de landbouwer een betere levenskwaliteit, aangezien hij zich geen zorgen hoeft te maken over het manueel aanpassen van de temperaturen en hij onmiddellijk wordt verwittigd als een plaat buiten het bereik komt. Het geeft ook meer gemoedsrust, want als iets buiten bereik is of er een onregelmatigheid in de werking vastgesteld wordt, kan dit onmiddellijk worden opgespoord.

 

Economische besparingen, lager verbruik en meer comfort

Dit systeem zorgt voor de ideale temperatuursomstandigheden in elk hok, waardoor het comfort van de dieren wordt gemaximaliseerd. Dit leidt op zijn beurt tot een verbetering van de energie-efficiëntie van het bedrijf, waardoor het energieverbruik en de uitstoot van milieuverontreinigende stoffen die met verwarming gepaard gaan, met meer dan 50% worden teruggedrongen.

Het grotere comfort van de biggen dankzij een adequate temperatuur leidt tot een hogere levenskwaliteit, een geringere behoefte aan medicatie, alsmede een toename van het aantal levend gespeende biggen per jaar, wat een aanzienlijke toename van de rentabiliteit van de bedrijven betekent.

Eenvoudig en flexibel uit te breiden

Naast de automatische verwarmingsregeling hebben veel bedrijven ook een lichtsturing per ruimte, een regeling voor het in- en uitschakelen van infraroodspots per ruimte, een alarmsysteem voor temperaturen die buiten de comfortzone vallen en een ultrasone silobesturing voor het aanvullen van de voorraden met automatische meldingen.

Tweede plaats in de Grand Prix 2020 van de EU PIG Innovation Group

Biyok Ingenieros heeft momenteel in haar portefeuille verschillende projecten op nationaal en internationaal niveau die ongeveer de controle van 800 verwarmingsplaatsen per project inhouden, alsook een macroproject voor een bevestigde klant dat de uitrusting van meer dan 10.000 moederschapsplaatsen in de komende jaren inhoudt. Deze projecten zullen ook toegangscontrole voor het personeel omvatten met in- en uitklokken, diverse technische alarmen, beveiliging door middel van alarmen en camera’s, controle van fotovoltaïsche installaties, siloniveaus, enz.

Deze Loxone Partner heeft deelgenomen aan de “Grand Prix 2020 van de EU PIG Innovation Group” in de categorie “Precisie: Vergroting van de algehele duurzaamheid van het landbouwbedrijf”, waarbij hij de tweede plaats behaalde op een totaal van 24 praktijken die door de 13 deelnemende landen werden gepresenteerd.

 

Biyok Ingenieros (Partner van Loxone) werd meer dan 10 jaar geleden opgericht met een duidelijk doel dat vandaag nog steeds geldt: installaties ontwerpen en uitvoeren die op een duurzame manier maximaal comfort garanderen aan de klanten.

 

Biyok Ingenieros (Loxone Partner) werd meer dan 10 jaar geleden opgericht met een duidelijk doel, dat vandaag nog steeds geldt: installaties ontwerpen en uitvoeren die op een duurzame manier maximaal comfort garanderen aan de klanten.

Vanuit Biyok Ingenieros waarderen wij de steun die Loxone Spanje heeft geboden voor de ontwikkeling van dit project. De veelzijdigheid die Loxone ons op programmeringsniveau biedt, is immens en biedt ruimte voor alle innovaties en diverse projecten waar onze klanten om vragen.

De eigenaars van de boerderijen zijn zeer tevreden over de installaties; naar hun mening kunnen zij zich dankzij de bediening vanop afstand mentaal loskoppelen van de boerderijen, omdat zij de rust ervaren dat zij te allen tijde en overal de status en situatie kunnen kennen. Bovendien hebben zij na de implementatie reeds een daling van hun energiefactuur kunnen vaststellen dankzij de besparingen door de implementatie van de temperatuurregeling.

Rubén Catena

CEO, Biyok ingenieros

Afbeeldingen van verschillende projecten:

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten