Automatisatie van een beenhouwerij

Steffi De Graaf
april 13, 2021 in Case Studies
De Mercat del Clot is één van de honderdjarige markten van Barcelona en tevens de eerste markt die volledig werd verbouwd zonder te worden afgebroken, met behoud van de oorspronkelijke structuur van 1889. Het premodernistische gebouw staat op de lijst van cultuurgoed van plaatselijk belang en net daar vind je één van de meest emblematische charcuteries van Barcelona (Xarcuteríes Bosch, S.L) waar ze onlangs automatisering hebben geïntegreerd.
Feiten & Cijfers

Renovatie
2020


Oppervlakte
27 m²


Land
Spanje


Loxone Partner
General Hostelera, FDS


Klant
Xarcuteríes Bosch, S.L


Details van het project:

• Aansturing van de verlichting
• Aansturing van de zonwering
• Temperatuurregeling
• Inbraakalarm

Wat werd geïntegreerd?

De delicatessenwinkel bestaat uit 27m2 (6 plaatsen) die een eilandje vormen en één van de grootste en aantrekkelijkste op de markt zijn. Elk van de vitrines is uitgerust met automatische verlichting, zonwering, beveiliging en temperatuurcontrole.

De beenhouwerij heeft een rolgordijn dat elke ochtend omhoog gestuurd wordt door de eigenaar. Het alarm wordt uitgeschakeld via de Loxone App. Hetzelfde gebeurt bij sluiting van de winkel: de jaloezieën gaan naar beneden en het alarm wordt scherp gesteld. Hoewel de markt videobewaking heeft en de beenhouwerij is uitgerust met het alarmsysteem van Loxone, blijft het een zeer opvallende winkel die vatbaar is voor “plundering”.

’s Nachts heeft de winkel een dienstlamp die uitgaat als de eigenaar binnenkomt en de verlichting aanzet met de Touch Pure drukknop. De verlichting in elk van de vitrines wordt automatisch ingeschakeld en LED Strips verlichten het bord. Er zijn verschillende licht- en audiostemmingen geprogrammeerd voor speciale thema-evenementen zoals “Mexicaanse Taco Nacht” met aangepaste muziek en kleurrijke ambiance, “Tortilla Nacht” met Spaanse muziek en feestelijke sfeer, enz.

Feiten & Cijfers

Renovatie
2020


Oppervlakte
27 m²


Land
Spanje


Loxone Partner
General Hostelera, FDS


Klant
Xarcuteríes Bosch, S.L


Details van het project:

– Aansturing van de verlichting
– Aansturing van de zonwering
– Temperatuurregeling
– Inbraakalarm

In elk van de vitrines is er een onafhankelijk temperatuurregistratie, evenals in de vleesopslagruimte. De temperatuur wordt geregistreerd met de Ruimteklimaat Sensor Air. Vanuit de Loxone App kan je de statistieken bekijken en elke dag wordt er een e-mail met de temperatuurregistratie voor de eigenaar geprogrammeerd. Dit is belangrijk voor hem, aangezien het vlees in een temperatuurbereik van 0-1ºC moet blijven om het in de beste omstandigheden te kunnen bewaren. Als de temperatuur dit bereik overschrijdt of eronder komt te liggen, dan wordt een alarm naar de eigenaar gestuurd.

De beenhouwerij is ook beveiligd dankzij Loxone. Bij een poging tot diefstal gaat het alarm af, knipperen de lampjes en wordt de eigenaar via de Loxone App geïnformeerd.

Wat vindt de eigenaar?

De eigenaar van de beenhouwerij is uitermate tevreden over de werking en het gebruiksgemak die hij heeft verkregen met de automatisering van Loxone. Gemoedsrust en vooral dat ze een kwaliteitssprong hebben gemaakt ten opzichte van andere recent opgeknapte winkels op de markt, is voor hem zeer belangrijk.

Soms is het moeilijk om automatisering in te voeren in een winkel binnen een markt. Wij hebben nagedacht over de functionaliteiten voor de klant en het gemak om alles onder controle te hebben in één enkele toepassing zodat hij vanuit zijn kantoor alles kan bijhouden. Dit moest vroeger steeds ter plaatse gebeuren.

Joan Delgado

Verantwoordelijke techniek, General Hostelera FDS

© Bäderland Sauna Holthusenbad
© Bäderland Sauna Holthusenbad
© Bäderland Sauna Holthusenbad

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten