Geautomatiseerde wellness ervaring

Steffi De Graaf
april 15, 2021 in Case Studies
Feiten & Cijfers

Locatie
Vancouver, BC


Loxone Partner
The Smartest Builder

Klant
Circle Wellness Studios


Product highlights
Volledige automatisatie
 Miniserver
• Tree Extension

Bediening + klimaatregeling
•  Touch Tree
•  Temperatuur & vochtigheidssensor

Stap in een WelPod en je wordt ondergedompeld in een multisensoriële, therapeutische ervaring die wordt aangepast aan jouw wellness-behoeften. Stel je een sauna-achtige omgeving voor die een functionele ruimte biedt voor herstel van de gezondheid, het beoefenen van yoga of gewoon voor pure ontspanning.
De eerste therapeutische slimme ruimte in zijn soort ter wereld is een feit: WelPods geautomatiseerd door de Loxone Miniserver. In combinatie met vereenvoudigde softwaretools biedt de Miniserver optimale controle over verwarming, ventilatie, verlichting en een alomvattende samenhangende wellnesservaring. Ontdek hoe in onze Q&A met Loxone Gold Partner Inder Kanwal:

 

Herontdekking van een sauna-achtige ruimte die functionele wellness biedt. De eerste therapeutische slimme ruimte in zijn soort ter wereld werd gecreëerd: WelPods geautomatiseerd door de Loxone Miniserver. In combinatie met vereenvoudigde softwaretools biedt de Miniserver optimale controle over verwarming, ventilatie, verlichting en een alomvattende samenhangende wellnesservaring.

 

Creëren van functionele omgevingen voor wellness

Waar worden WelPods voor gebruikt?

  • Sauna-achtige ervaring met extra functionaliteit
  • Yoga, meditatie, ontspanning
  • Reinigende en gezondheidsvoordelen
  • Gepersonaliseerde, therapeutische sessies

 

In plaats van statische voorzieningen te creëren die slechts één doel dienen, creëren wij omgevingen die voor vele activiteiten kunnen worden gebruikt, afhankelijk van de persoonlijke levensstijl van onze cliënten. Wij gebruiken gespecialiseerde materialen, functies en bouwtechnieken om de efficiëntie te verhogen en functionele diversiteit te creëren. Wij denken opnieuw na over de manier waarop wellnessruimten worden gebouwd.

Paul Hennessey

Oprichter, Circle Wellness Studios

Feiten & Cijfers

Locatie
Vancouver, BC


Loxone Partner
The Smartest Builder

Klant
Circle Wellness Studios


Product highlights
Volledige automatisatie
 Miniserver
• Tree Extension

Bediening + klimaatregeling
•  Touch Tree
•  Temperatuur & vochtigheidssensor

*Foto’s by The Smartest Builder en Circle Wellness Studios

WelPod at night

Welke uitdaging stelde de klant en hoe kwam je tot jouw oplossing?

Inder: Circle Wellness Studios had een geautomatiseerd besturingssysteem nodig om een op maat gemaakte wellness ervaring te creëren in elke WelPod. Dit omvatte:

  • controle van het klimaat (temperatuur, ventilatie)
  • verlichting in een sauna-achtige omgeving

Loxone was het enige systeem dat naast de programmering ook de volledige controle kon bieden – dit is wat het uniek maakt! Met één druk op de knop wordt de gebruiker ondergedompeld in een volledig verzorgde wellness-ervaring.

Welke functionaliteit heb je kunnen bieden die andere systemen niet kunnen bieden?

Inder: Controle over alles! Dat is de sleutel. Sinds het project is geïmplementeerd, loopt alles gesmeerd en hebben we de functionaliteit steeds verder uitgebreid naarmate Circle Wellness Studios zich uitbreidde.

Loxone was het enige systeem dat naast de programmering ook een volledige controle kon bieden – dit is wat het uniek maakt!

Inder Kanwal

Oprichter, The Smartest Builder, Loxone Gold Partner

Touch switch with built-in temperature sensors

Touch drukknop met ingebouwde sensoren

Elke WelPod bevat een Touch Tree die elke gepersonaliseerde wellness-sessie opstart en voortdurend de temperatuur en vochtigheidsgraad controleert. In combinatie met de temperatuur- en vochtigheidssensor reikt het detectiebereik nog verder.

Bonustip: De Touch en sensoren van Loxone zijn compatibel in een groter bereik van omgevingen dan Nest.  Ideaal voor WelPods of sauna’s!

Loxone Touch Tree
-4…158° F, max 95% RH

Loxone Temperatuur en vochtigheidssensor – sauna
-22°F…248°F, 0 – 100% RH

Nest
34…104° F, tot 90% RH

Heat

Stralingswarmte

Stralingswarmte met precieze temperatuur- en vochtigheidsniveaus dragen bij aan de wellnessvoordelen in elke WelPod: ontgifting, metabolisme, doorbloeding en meer.

Himalayan salt

Himalayazout

Himalayazout is een delicaat, verouderd materiaal dat een gecontroleerde, droge omgeving nodig heeft met een constante controle van de vochtigheidsgraad. Het Himalayazout in elke WelPod helpt de lucht te steriliseren, het energieniveau te verhogen en nog veel meer.

Charcoal

Houtskool

Houtskool staat bekend om zijn reinigende werking op het lichaam. Luchtzuivering is een extra voordeel, vooral in combinatie met een intelligente regeling van verwarming en ventilatie.

WelPod interior himalayan salt walls

Welke functionaliteit heeft je geholpen om aan de unieke behoeften op het gebied van verwarming en ventilatie te voldoen?

Inder: In elke WelPod zijn er meerdere verwarmingsbronnen die afzonderlijk worden ingepland, inclusief ingestelde limieten voor zowel verwarming als koeling, beveiliging tegen te hoge temperatuur en energiezuinige modi voor efficiëntie. Het Loxone systeem regelt de inlaat en de uitlaat voor een nauwkeurige regeling van de ventilatie in combinatie met verwarming, koeling en geluid. Ventilatieregelaars speelden een sleutelrol in installaties met een te hoge vochtigheidsgraad buiten, waar een nauwkeurigere regeling van de vochtigheid binnen nodig was.

Zijn er speciale overwegingen voor de verlichting?

Inder: Een belangrijk deel van waarom we specifiek Loxone hebben gebruikt, is de schaalbare laagspannings LED verlichtingsregeling. Deze kan worden gebaseerd op tijd, temperatuur en nog meer aanpasbare geprogrammeerde functies die niet zo gemakkelijk haalbaar zijn met andere systemen.

WelPod in garden

Wat zijn voorbeelden van de flexibiliteit die de Loxone technologie biedt?

Inder: Voornaamste voorbeelden zijn: De mogelijkheid om temperatuur- en vochtigheidsdetectieschakelaars toe te voegen, verschillende analoge sensoren te integreren en extra regelfunctionaliteiten toe te voegen met Extensions of Loxone Tree apparaten. Eén Miniserver kan alles regelen, van één WelPod tot het hele gebouw.

Dit omvat zelfs buitenfuncties, zoals fonteinen, wat resulteert in een volledig verzorgde wellnesservaring waarbij de nadruk ligt op ontspanning. Je hoeft je geen zorgen te maken over zaken als een te warm of te koud systeem. De flexibiliteit zorgt voor een goed beheerde, perfect aangepaste geautomatiseerde ervaring.

 

Eén Miniserver kan alles regelen, van één WelPod tot het hele gebouw. Dit omvat zelfs buitenfuncties, zoals fonteinen, wat resulteert in een volledig verzorgde wellnesservaring waarbij de nadruk ligt op ontspanning.

Inder Kanwal

Oprichter, The Smartest Builder, Loxone Gold Partner

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten