Shiki Sushi & Lounge


oktober 12, 2020 in Case Studies
Shiki Sushi meets Loxone

Maak kennis met Shiki Sushi & Lounge, een pareltje in het bruisende Rotterdam. Vanaf je één stap binnenzet in dit mooie pand, word je overrompeld door een buitengewone ervaring. Lekker eten en een mooie omgeving beloven een geslaagde avond. Dynamiek, innovatie, sfeer, belevenis en stijl gaan hand in hand.

Voeg hier nog de innovatieve Loxone technologie aan toe en je creëert gegarandeerd iets moois. Laat ons dit project even bekijken.

Feiten & Cijfers

Locatie: Rotterdam, Nederland


Oppervlakte: 680 m²


Aantal medewerkers: 60


Ontwerp: Kobayashi Workflow Engineering


Loxone Partner: Peter Bodde, PB Company

Adembenemende lichtstemmingen

Wat meteen opvalt in dit commerciële project zijn de wondermooie lichtstemmingen. Mooie warmwitte stemmingen of gekleurde sferen doen je helemaal wegdromen. Per thema worden het restaurant en de lounge volledig omgetoverd dankzij talrijke LED Strips en RGBW LED Spots. Dankzij Loxone gebeurt dit heel eenvoudig.

We wilden altijd al een slim gebouw, dus de keuze voor Loxone was snel gemaakt bij de oprichting van Shiki Sushi & Lounge. Van temperatuurmonitoring, tot slimme toegangscontrole, tot mooie lichtstemmingen, dit wordt intelligent aangestuurd door de Loxone oplossing. Als ik moet kiezen voor een favoriete toepassing is dat zeker en vast de mate van controle over onze verlichting. De Loxone App gebruiken we hier dagelijks voor.

Yu-Jiang Zhao

Oprichter, Shiki Sushi & Lounge

Slimme toegangscontrole dankzij de NFC Code Touch

Shiki Sushi & Lounge heeft twee poorten die gebruikt worden door de eigenaars, het personeel en de leveranciers. De eigenaars wensen niet op elk moment van de dag aanwezig te moeten zijn om bevoegde mensen binnen te laten. Hiervoor wordt de NFC Code Touch van Loxone handig ingezet.

De achterpoort geeft toegang tot een ruimte met buitenkoelers waar de leveranciers op vaste tijdstippen hun vracht kunnen aanleveren. Buiten deze tijden hebben zij geen toegang wat een extra veiligheid garandeert. Bovendien kan men via het logsysteem altijd opvolgen wie wat wanneer geleverd heeft.

Verder zijn er ook tijden voorzien voor alle medewerkers die dan op bepaalde tijdstippen gebruik kunnen maken van de poort vooraan om de werkvloer te betreden.

Verder in dit restaurant en lounge …

Monitoring van de temperatuur & luchtvochtigheid
In verschillende ruimtes is de exacte controle van de temperatuur en luchtvochtigheid mogelijk. Dit is heel belangrijk voor bijvoorbeeld de koel- en vriescel van het project. Bij eventuele niet gewenste afwijkingen, worden de nodige meldingen en alarmen gegeven. Bovendien is er steeds een log van de temperaturen.

Ventilatiesysteem
In deze bizarre tijden van de corona pandemie is ventilatie des te belangrijker. Het controleren en eenvoudig aan en uit zetten van het ventilatiesysteem is hierbij een groot pluspunt.

Monitoring van de temperatuur
In verschillende ruimtes is de exacte controle van de temperatuur mogelijk.

Schakelen apparatuur en energiemonitoring
Nooit meer vergeten bepaalde apparaten van het stroomnet te halen. Sluipverbruik wordt hierdoor verleden tijd.

De Loxone Partner

De integratie van Loxone op deze unieke locatie is te danken aan Peter Bodde van PB Company. PB Company werkt standaard samen met Loxone voor de realisatie van Smart Homes en Buildings. 

De samenwerking met onze klant hebben wij als zeer prettig en opbouwend ervaren. Je leert de belangen van de klant steeds beter kennen en de flexibele mogelijkheden van Loxone zorgen ervoor dat je telkens weer aan de behoeften van de klant kunt voldoen. Het project blijft ook groeien en wij worden steeds weer gevraagd.

Peter Bodde

Zaakvoerder, PB Company

– Special Tip –

Laten we het hebben over
jouw Loxone project


Wij beantwoorden jouw vragen over de mogelijkheden van de Loxone technologie – of het nu gaat om eengezinswoningen, restaurants, appartementen, kantoren of speciale toepassingen zoals brouwerijen. Laat jouw gegevens achter en wij nemen met plezier contact met je op. Neem een kijkje in ons magazine voor inspiratie.

Ik wil meer over LOXONE weten