Shiki Sushi & Lounge

Bertien Van Peer
oktober 12, 2020 in Case Studies
Shiki Sushi & Lounge: waar stijl en technologie samenkomen

Maak kennis met Shiki Sushi & Lounge, een sprankelend juweeltje in het bruisende Rotterdam. Vanaf het moment dat je voet zet in dit prachtige pand, word je overweldigd door een unieke ervaring. Het heerlijke eten en de schitterende omgeving beloven een onvergetelijke avond. Bij Shiki Sushi & Lounge gaan dynamiek, innovatie, sfeer, beleving en stijl hand in hand, en met de integratie van de innovatieve Loxone technologie wordt dit nog verder versterkt. Laten we eens in dit project duiken.

Feiten & Cijfers

Locatie: Rotterdam, Nederland


Oppervlakte: 680 m²


Aantal medewerkers: 60


Ontwerp: Kobayashi Workflow Engineering


Loxone Partner: Peter Bodde, PB Company

Indrukwekkende verlichtingsscenario’s voor elke ruimte

In dit commerciële project zijn de prachtige lichtstemmingen meteen opvallend. De warmwitte en kleurrijke lichten zorgen voor een betoverende sfeer en creëren een totaalbeleving in het restaurant en de lounge. Door middel van talrijke LED strips en RGBW LED spots wordt elke thema mogelijk gemaakt in de gewenste ruimte. Dit alles wordt gemakkelijk gemaakt door de Loxone technologie.

We wilden altijd al een slim gebouw, dus de keuze voor Loxone was snel gemaakt bij de oprichting van Shiki Sushi & Lounge. Van temperatuurmonitoring, tot slimme toegangscontrole, tot mooie lichtstemmingen, dit wordt intelligent aangestuurd door de Loxone oplossing. Als ik moet kiezen voor een favoriete toepassing is dat zeker en vast de mate van controle over onze verlichting. De Loxone App gebruiken we hier dagelijks voor.

Yu-Jiang Zhao

Oprichter, Shiki Sushi & Lounge

Slimme toegangscontrole met NFC Code Touch

Shiki Sushi & Lounge maakt gebruik van de NFC Code Touch van Loxone voor slimme toegangscontrole. Het restaurant heeft twee poorten die worden gebruikt door de eigenaars, het personeel en leveranciers. Om bevoegde personen binnen te laten zonder dat de eigenaren altijd aanwezig moeten zijn, wordt de NFC Code Touch ingezet.

De achterpoort geeft toegang tot een ruimte met buitenkoelers waar leveranciers op vaste tijdstippen hun vracht kunnen aanleveren. Buiten deze tijden hebben zij geen toegang, wat zorgt voor extra veiligheid. Dankzij het logsysteem kan men bovendien altijd opvolgen wie wat wanneer geleverd heeft.

Tijdstippen zijn ook voorzien voor alle medewerkers, zodat zij op bepaalde momenten gebruik kunnen maken van de voorpoort om de werkvloer te betreden.

Innovatieve technologieën in Shiki Sushi & Lounge

Dit restaurant en lounge beschikt over verschillende technologische snufjes die het comfort en de veiligheid van de gasten en het personeel verhogen.

Temperatuur- en luchtvochtigheidscontrole

In verschillende ruimtes wordt de temperatuur en luchtvochtigheid nauwlettend in de gaten gehouden, waaronder de koel- en vriescel. Bij eventuele afwijkingen worden er meldingen en alarmen gegeven en er is altijd een log van de temperaturen beschikbaar.

Ventilatiesysteem

Met de huidige nadruk op ventilatie in verband met COVID-19, is het controleren en regelen van het ventilatiesysteem van groot belang.

Monitoring van de temperatuur
De temperatuur kan nauwkeurig gemonitord worden in verschillende ruimtes.

Apparatuurschakeling en energiemonitoring

Dankzij slimme technologie is het mogelijk om apparaten automatisch van het stroomnet te halen en sluipverbruik te verminderen.

Loxone Partner: PB Company

De verantwoordelijkheid voor de integratie van Loxone op deze bijzondere locatie ligt bij Peter Bodde van PB Company. PB Company werkt consequent samen met Loxone om smart homes en gebouwen te realiseren.

De samenwerking met onze klant hebben wij als zeer prettig en opbouwend ervaren. Je leert de belangen van de klant steeds beter kennen en de flexibele mogelijkheden van Loxone zorgen ervoor dat je telkens weer aan de behoeften van de klant kunt voldoen. Het project blijft ook groeien en wij worden steeds weer gevraagd.

Peter Bodde

Zaakvoerder, PB Company

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten