Hunter Douglas PowerView in samenwerking met Loxone automatisatie

Steffi De Graaf
april 13, 2021 in Backstage
Het automatiseren van zonwering is een fluitje van een cent dankzij de onlangs aangekondigde integratie van Loxone met PowerView by Hunter Douglas. Via Loxone weet de binnenzonwering hoe ze zelfstandig moet werken, terwijl er interactie is met andere systemen, zoals HVAC en verlichting, om energie te besparen. De functionaliteit strekt zich ook uit tot veiligheidsmaatregelen en het in zijn geheel optimaliseren van het comfort.

Hoe wordt deze slimme binnenzonwering eenvoudig geïntegreerd en geautomatiseerd door Loxone?

Laten we beginnen met een achtergrond over PowerView – het maakt nauwkeurige en eenvoudige bediening van Hunter Douglas zonwering mogelijk. Deze systemen zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van architecten, raamfabrikanten, gespecialiseerde detailhandelaren en decorateurs – die de rolgordijnen, jaloezieën en gordijnen ter plekke voor de eindklant installeren. De centrale besturingseenheid voor de binnenzonwering is de PowerView Hub, met opslagruimte voor maximaal 32 scènes.

Een scène kan bijvoorbeeld zijn dat de ramen in het westen voor 50 procent worden verduisterd en de ramen in het zuiden volledig gesloten zijn. De integratie van PowerView in een Loxone oplossing stelt de Miniserver – het “brein” van het systeem – in staat de binnenzonwering te regelen en vooraf gedefinieerde scènes te activeren.

Aangezien PowerView naadloos is geïntegreerd in de open netwerkoplossing van Loxone voor elk platform, is het ook mogelijk om holistische scenario’s te implementeren. Zo kan de Miniserver bijvoorbeeld de binnenzonwering automatisch laten zakken bij zonsondergang. Of, in geval van brand, opent hij de zonwering van het hele gebouw om veilige vluchtwegen te creëren.

Welke opties zijn er voor directe bediening?

Het is mogelijk om door deze voorgedefinieerde scènes te schakelen met een tik op een Loxone Touch drukknop of binnen de Loxone App. Bovendien kunnen de eigenaars van een PowerView-oplossing deze ook bedienen via de Pebble® afstandsbediening, de Pebble® scenariocontroller en de wandcontroller.

Intuïtieve bediening met een Touch

Met een tik op één van de vooraf gedefinieerde “zonwering”-aanraakpunten wordt de binnenzonwering overeenkomstig omhoog of omlaag gestuurd.

Vanop afstand wijzigingen aanbrengen

De gratis Loxone App is beschikbaar voor snelle, gemakkelijke aanpassingen vanuit huis of onderweg.

Gebruik de Pebble® van Hunter Douglas

Als je al vertrouwd bent met de Pebble®, werkt dit zoals je gewoon bent. Vereenvoudigd door Loxone.

“Voor Powerview-klanten voegt de integratie in de Loxone oplossing waarde toe op het gebied van comfort, veiligheid en energiebesparing. Deze voordelen kunnen alleen optimaal worden benut door een uitgebreide integratie. Dankzij deze eenvoudige integratie wordt het een win-win situatie voor zowel onze partners als hun klanten.”

Rüdiger Keinberger

CEO, Loxone

“Als wereldwijd toonaangevend bedrijf bieden wij een uitgebreid assortiment producten voor binnenzonwering. Wij automatiseren dit met ons premium Powerview besturingssysteem dat de eindklant innovatieve, slimme binnenzonwering biedt. We zijn erg blij dat we door onze samenwerking met Loxone de hele wereld van integratie kunnen openen – en het is bovendien heel eenvoudig.”

Mirko Müller

CEO Europa, Hunter Douglas

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten