Hospitality Release

Bertien Van Peer
juni 29, 2022 in Technology
Sinds de oprichting van het bedrijf 13 jaar geleden heeft Loxone zich als doel gesteld het leven van mensen gemakkelijker, slimmer en comfortabeler te maken. In eengezinswoningen en in de particuliere sector hebben wij een revolutie teweeggebracht in de wereld van Smart Homes en dat doen wij nog steeds. Met onze nieuwe hardware- en softwarereleases zullen wij ook in de hotel- en horecasector nieuwe normen stellen en de wereld duurzamer en slimmer helpen maken, zonder daarbij de privéwoningen uit het oog te verliezen. Omdat al onze innovaties geschikt zijn voor beide werelden.

Touch Pure Flex

Met de nieuwe Touch Pure Flex bied je jouw klanten een krachtig en veelzijdig nieuw bedieningselement:

  • 100% aanpasbaar aan jouw klantenprojecten: functies, lay-outs, iconen, labels…
  • Eenvoudige online configuratie met slechts een paar muisklikken.
  • Krachtige API Connector: gebruik de Touch Pure Flex voorgeconfigureerd via Plug & Play.

Miniserver Compact

De krachtige Miniserver Compact is de ideale besturingseenheid voor alle soorten automatiseringstaken:

  • Miniserver en Audioserver gecombineerd in slechts één apparaat.
  • Multi-talent met Link, Air, Tree, Tree Turbo, relais en digitale ingangen aan boord.
  • Ruimtebesparend in het verdeelbord dankzij de compacte afmetingen (6 modules).

Update: Loxone Audioserver

Veel partners en klanten hebben lang uitgekeken naar deze krachtige firmware-update voor de Loxone Audioserver. De volgende vernieuwingen zijn in de update (2.7.06.14) opgenomen:

  • Dynamische Ruimtegroepen – Vanaf nu kunnen dynamische ruimtegroepen individueel worden geselecteerd in de Loxone App.
  • Spotify Connect – Spotify Connect wordt volledig ondersteund en geïntegreerd met de nieuwe update.
  • Multi-Line-In – Selecteer de Line-In ingang van de Audioserver op alle muziekspelers afzonderlijk via de Loxone App.

04 Config & App 13

Zoals gebruikelijk voor Loxone, hebben we ook vernieuwingen ontwikkeld in onze gratis Loxone Config voor de nieuwe, belangrijke hardware releases. In de nieuwe Loxone Config & App 13 kan je de volgende nieuwe functies verwachten:

API Connector

Met de nieuwe API Connector kan je de functiebouwstenen in Loxone Config op een nog flexibelere manier aanspreken dan voorheen en individuele commando’s rechtstreeks naar de in- en uitgangen van de functiebouwsteen sturen. Zo realiseren wij bijvoorbeeld ook de bediening van de nieuwe Touch Pure Flex.

Multiplicator (Beta)

Breng dezelfde configuratie over naar veel verschillende Miniservers met slechts één klik. Vooral in hotels, woongebouwen met meerdere verdiepingen en grote projecten waar meerdere Miniservers dezelfde configuratie nodig hebben, zal je in de toekomst veel tijd besparen zonder aan flexibiliteit in te boeten. Elke Miniserver kan nog steeds individueel worden bewerkt.

Intercom Trust

Gebruik één Intercom voor meerdere Miniservers en dus ook meerdere wooneenheden. Via Trust kan je de Intercom van een centrale Miniserver vrijgeven aan de Miniservers van afzonderlijke flats of zones en een afzonderlijke beluitgang toevoegen voor elke wooneenheid.

Air Diagnose

Traceer de routes van al jouw Air apparaten en identificeer mogelijke verbeteringen in jouw installatie. Details zoals de kwaliteit van de verbinding of bestaande problemen helpen je om jouw netwerk in de toekomst te optimaliseren en Air apparaten optimaal te integreren.

Human Centric Lighting (HCL)

De uitbreiding van de lichtsturingsbouwsteen met de “daglichtregeling” maakt het mogelijk de lichtstemmingen automatisch te regelen volgens het uur van de dag, zodat de stemming verandert naarmate de dag vordert. Instelbare witniveaus van onze PWM-dimmers zijn nu ook hier geïntegreerd.

Testcommando’s

Test integraties via, bijvoorbeeld, RS232, Modbus, enz. in de toekomst met testcommando’s. Je hoeft jouw configuratie niet langer in de Miniserver op te slaan om de verbinding te testen. Wij hebben ook de opstelling van de Miniserver en het automatisch zoeken van Loxone apparaten in de periferieboom verbeterd.

Nieuwe benamingen

Na 12 jaar succesvol gebruik binnen onze Loxone Config, hebben wij de naamgeving van onze functiebouwstenen, inputs, outputs en parameters geoptimaliseerd en nog eenvoudigere afkortingen gebruikt.

Husqvarna Robotmaaier

Je kan jouw Husqvarna robotmaaier nu eenvoudig integreren in jouw Loxone systeem en het op een slimme manier automatiseren. Stop of start jouw robotmaaier bijvoorbeeld aanwezigheidsgestuurd in de tuin of tijdens het sproeien van de tuin.

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten