Update: Audioserver firmware release

Steffi De Graaf
juni 29, 2022 in Technology
De Loxone Audioserver krijgt een krachtige firmware-update met nieuwe functies waar onze partners en hun klanten op hebben zitten wachten. Ontdek de nieuwe mogelijkheden die de Audioserver in de toekomst zal bieden.

Dynamische ruimtegroepen

Met de nieuwe gratis update ondersteunt de Loxone Audioserver nu dynamische ruimtegroepen die individueel kunnen worden geselecteerd in de Loxone App. Alle gegroepeerde luidsprekers spelen jouw favoriete geluid 100% synchroon. De nieuwe functie dynamische groepering is bij uitstek geschikt om zones gedurende korte tijd afzonderlijk te combineren. Een voorbeeld zou een verjaardagsfeestje kunnen zijn. Op deze speciale dag kunnen de zones afzonderlijk worden gegroepeerd. Het maakt niet uit of het een terras, garage, woon/eetkamer, gastentoilet, enz. is.

Voor ruimtes die akoestisch niet duidelijk van elkaar gescheiden zijn, raden wij echter nog steeds aan om audiozones te groeperen via de module “Audio Player Group Fixed”, omdat het hier zinvol is om dezelfde muziek door alle gegroepeerde luidsprekers te horen. Natuurlijk blijft het volume zoals gewoonlijk individueel definieerbaar.

Multi-Line-In

De line-in ingang van de Audioserver kan nu individueel worden geselecteerd op alle players via de Loxone App. Als je bijvoorbeeld een platenspeler via een phono-equalizer op de line-in ingang van de Audioserver hebt aangesloten, kan je het signaal over Stereo Extensions en zelfs over Audioservers heen afspelen. Je kan het signaal van de line-in ook gebruiken om een gevormde groep af te spelen!

Spotify Connect 

Met de nieuwe update is nu ook volledige Spotify Connect-ondersteuning geïntegreerd. Met Spotify Connect kun je nu rechtstreeks vanuit de Spotify app streamen naar elke willekeurige audiospeler. Voorwaarde is dat jouw mobiele toestel zich in hetzelfde netwerk bevindt als de Audioserver. De muziek wordt nu rechtstreeks van Spotify gestreamd, het mobiele toestel en de Spotify app dienen als afstandsbediening.

Hoe profiteer ik van de nieuwe features?

Als je de auto-update functie hebt geactiveerd in de projecteigenschappen van jouw Miniserver, neemt de Audioserver deze instellingen over en zodra de update beschikbaar is, is één klik in de Loxone App voldoende.

De update kan ook worden uitgevoerd met behulp van Loxone Config of de webinterface van de Audioserver. Alle informatie over hoe dit werkt, is te vinden in onze online documentatie.

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten