De Volta Catalana heruitgevonden

Bertien Van Peer
december 19, 2018 in Case Studies
Architect Enric Ruiz Geli heeft met Villa Stgilat de “Volta Calatana” heruitgevonden. Hij combineerde het Catalaanse cultureel erfgoed met nieuwe materialen en de digitale mogelijkheden van de 21ste eeuw. Zo creëerde hij iets wonderbaarlijks: een Real Smart Home in de vorm van een statige villa met hoofdgebouw en gastenverblijf.

Om van de voordelen van een echt Smart Home te kunnen genieten, koos de bewoner voor de complete Smart Home oplossing van Loxone: de Loxone Smart Home Standaard.

Het intelligente systeem, waarmee de woning uit zichzelf weet wat zij moet doen, en de updatebare software leken hem toekomstgerichter dan andere oplossingen. Aangezien verschillende toepassingen zoals verwarming, koeling, verlichting, zonwering, water en stroom samenwerken in plaats van elkaar tegen te werken, zorgt het Loxone Smart Home voor energiebesparing, veiligheid en maximaal comfort. 

Dankzij dit intelligente samenspel neemt Villa Stgilat meer dan 50.000 handelingen per jaar van haar bewoners over: zo activeert ze automatisch de juiste lichtstemming bij het betreden van de woning en gaat deze vanzelf weer uit bij het verlaten. Bij valavond wordt de buitenverlichting automatisch geactiveerd. 

 

Factsheet

Plaats/ land: Begur, Catalonië, Spanje


Bouwjaar: 2018


Bewoonbare oppervlakte: 216 m2


Architect: Enric Ruiz Geli


Fotograaf: Gregori Civera

Grundriss

Plattegrond van
Villa Stgilat

De zonwering opent en sluit afhankelijk van de zoninval en verwarmt en koelt de ruimte in samenspel met de verwarming, koeling en ventilatie. Het Smart Home zorgt ook steeds voor het optimale binnenklimaat in de Spaanse hitte. Bovendien begeleidt de muziek de bewoners in de slaapkamers, keuken, eet- en woonkamer, gastenverblijf en aan de buitenkeuken.

Ook het zwembad wordt automatisch gereinigd: de waterkwaliteit wordt optimaal geregeld door het filtersysteem. De beregening in de tuin werkt op dezelfde manier, volautomatisch – de wateropslag wordt hier gebruikt om zo water te besparen.

Naast comfort – dankzij de vele automatische processen – is bewaking op afstand bijzonder belangrijk voor de bewoners van de villa. Omdat de woning als kangoeroewoning/tweede verblijf wordt gebruikt is het erg belangrijk voor de eigenaar om het energie- en waterverbruik ook op afstand in de gaten te kunnen houden. Als er bijvoorbeeld meer dan één kubieke meter water wordt verbruikt, wordt de eigenaar hiervan per e-mail verwittigd en kan hij snel ingrijpen voordat er grotere schade optreedt.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten