Het 100.000ste Loxone Smart Home: Las Creixans

Bertien Van Peer
augustus 30, 2019 in Case Studies
In het kleine stadje Espinelves in Catalonië vinden we het 100.000ste Loxone Smart Home. Volledig gemaakt van hout, is het niet alleen ecologisch, maar ook charmant en een echte blikvanger.

Dankzij de efficiënte constructie op basis van duurzaam hout is een uitstekende warmte- en geluidsisolatie gegarandeerd. Om de temperatuur te regelen is slechts een kleine warmtebijdrage van een pelletkachel nodig. Deze is ook geïntegreerd in het Smart Home en is alleen actief wanneer de buitentemperatuur dit vereist.

Optimale klimaatregeling
Ventilatiesystemen, die bij geopende ramen automatisch worden gedeactiveerd, zorgen ook in de badkamers voor een optimaal ruimteklimaat. De jaloezieën werken ook autonoom: in de winter helpen ze de zon door te dringen in de kamer, terwijl ze in de zomer direct zonlicht vermijden.

Verschillende bedrijfsmodi
Het leven bij Las Creixans past zich automatisch aan de verschillende dagelijkse situaties aan. De laatste persoon die het huis verlaat, activeert de “afwezigheidsmodus”. De woning weet zelf wat het moet doen: de garagedeur sluiten, het alarmsysteem activeren, de zonwering in automatische modus zetten, de verwarming schakelen naar de spaarstand en de verlichting uit doen.

Het werkt op dezelfde manier wanneer de bewoners ’s avonds gaan slapen. Zodra de nachtmodus wordt geactiveerd, zorgt de woning automatisch voor zacht nachtlicht, een optimaal ruimteklimaat en de veiligheid van alle bewoners.

“Als ik ’s nachts opsta, schijnt er een blauw maanlicht op weg naar het toilet. Het is zo zacht dat alle familieleden ongestoord kunnen blijven slapen”, zegt bewoonster, Jana.

Bijzondere audio-ervaring
Een andere toepassing waar de familie van houdt, is de unieke multimedia ervaring in hun Loxone Smart Home. Luidsprekers zijn in de hele woning geïntegreerd. Afhankelijk van de tijd, ruimte, stemming en wensen, wordt hun favoriete muziek automatisch afgespeeld.

Levenskwaliteit, vertrouwen, welzijn. Het Loxone Real Smart Home biedt oneindige functies die in een conventionele woning ondenkbaar zijn. Zoals te zien is in de 100.000 Loxone Smart Homes, moet het leven van de 21e eeuw zich aanpassen aan de wensen van de eigenaars zonder een fortuin te kosten.

– Special Tip –

De Loxone
Experience Tour


Ga op ontdekkingsreis en ervaar het Loxone Smart Home met jouw eigen zintuigen. Boek jouw gratis Experience Tour in onze demowoning in de Benelux (Nijlen, België).

Ik wil meer over LOXONE weten