Veiligheid in een Loxone Smart Home – deel 3: bescherming van het gebouw

Bertien Van Peer
maart 1, 2018 in Know How

Veiligheid heeft veel gezichten –
het Loxone Smart Home heeft alles onder controle

In een Loxone Smart Home kan je je steeds volledig veilig voelen. Het jaagt inbrekers weg, waakt over de hele familie, beschermt zichzelf tegen dreigend gevaar en behoudt steeds jouw privacy.

In het derde deel van onze blogserie over het thema veiligheid, ligt de focus op het meest onzichtbare, maar toch belangrijke deel:

Bescherming van het gebouw

Einbruchschutz Haus - Icon Sicherheit
’s Nachts wanneer je slaapt, doet het Loxone Smart Home geen oog dicht. Het waakt in de eerste plaats over haar bewoners, maar tegelijkertijd beschermt het zichzelf tegen mogelijk gevaar. Het is voorbereid op vuur, water, storm en zal in geval van alarm onmiddellijk reageren zonder jouw tussenkomst.
Schutz des Gebäudes mit Loxone

Bescherming van het gebouw
tegen vuur, water, storm

Vuur, water en storm, bij jouw thuis voorspellen deze elementen niet veel goeds. Ze creëren binnen onze vier muren serieuze bronnen van gevaar – zowel voor de bewoners als voor de woning zelf.

Schutz vor Feuer

Bron van gevaar – vuur

Vuur, het grootste gevaar in alle huishoudens ter wereld. Het ontstaan van brand wordt niet alleen veroorzaakt door de bewoners, het wordt heel vaak veroorzaakt door defecte of oude elektrische apparaten. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat jouw woning onmiddellijk alarm slaat en reageert, zelfs al ben je niet thuis.

Schutz vor Wasser

Bron van gevaar – water

Er kunnen veel redenen zijn voor het binnendringen van water: een barst in een leiding, zware regenval, hoogwater … Daardoor verschilt de mate van waterlast: van een druppelende lek tot een ondergelopen kelder. Om grote schade aan het gebouw te voorkomen, is ook hier een betrouwbare detectie en waarschuwing noodzakelijk.

In welke fases het alarm in een Loxone Smart Home is opgedeeld bij vuur en water, lees je in het tweede deel van onze veiligheidsserie.

 

Schutz vor Sturm

Bron van gevaar – storm

Naargelang waar jouw woning zich bevindt, is het gevaar voor storm verschillend. Niet te onderschatten zijn echter ook de hoge windsnelheden die onweer met zich meebrengt en schade kan berokkenen aan jouw zonwering. Daarom is het heel belangrijk dat jouw woning weet wanneer er storm op komst is en voorzichtigheid dus de boodschap is. Wanneer de windsnelheid een bepaald aantal km/u overschrijdt, dan wordt jouw zonwering automatisch in beschermingspositie gezet.

Wordt het heel erg koud? Dan kan jouw woning ook helpen met vorstbescherming. De zonwering blijft in de actuele positie en kan alleen maar manueel of met de app gestuurd worden.

Andere veiligheidstoepassingen

Ontdek alle verdere veiligheidstoepassingen van het Loxone Smart Home en verander jouw woning ook in een persoonlijk alarm!

Veiligheid in een Smart Home zélf beleven

Ervaar zelf hoe een Loxone Smart Home over haar bewoners waakt en ontdek zelf hoe betrouwbaar veiligheid binnen jouw eigen vier muren kan zijn.

Boek nu jouw gratis infosessie in onze demowoning in Nijlen, België.

Ik wil meer over LOXONE weten