Eindelijk! Het zwembad kan terug gebruikt worden – heerlijk genieten dankzij intelligente zwembadsturing

Bertien Van Peer
mei 12, 2022 in Know How
Verheug jij je ook al op de zomer? Het wordt nog leuker wanneer jouw zwembad een minimum aan onderhoud vraagt! In een Loxone Smart Home wordt ook jouw zwembad slim geïntegreerd en dus automatisch gestuurd. Onze Loxone AquaStar Air, die wij samen met Peraqua – dé zwembadexpert van Oostenrijk – ontwikkeld hebben, maakt dit allemaal mogelijk. Spendeer zo jouw tijd aan de belangrijke dingen in het leven, zoals jezelf volledig ontspannen aan het zwembad 😉

Volledig geautomatiseerde zwembadsturing
voor een maximaal comfort

De Loxone AquaStar Air is de modernste 6-wegs terugslagklep ter wereld en laat jou – in combinatie met de Loxone Miniserver of Miniserver Go – toe jouw zwembad volautomatisch en intelligent te sturen in jouw Loxone Smart Home.

Voordelen van de Loxone AquaStar Air

 • eenvoudige bediening en controle van buitenaf met de gratis Loxone App
 • maximaal comfort in een mum van tijd door de volledig automatische en intelligente sturing en controle over jouw zwembad
 • beste waterkwaliteit door regelmatige en automatische zwembadfilterreiniging
 • eenvoudige ingebruikname 
 • veiligheid voor kinderen en toestellen: alleen jij hebt de controle

Heeft jouw zwembad nog geen intelligente sturing? Geen probleem! De AquaStar Air is steeds heel eenvoudig te integreren in jouw woning – contacteer simpelweg jouw vertrouwde Loxone Partner, leun rustig achterover en geniet volop van het zwemplezier.

Alles onder controle met de Loxone App

Gestrest op het werk? Een snelle blik op de Loxone App en je kijkt al vreugdevol uit naar het einde van de werkdag. De temperatuurmeter toont dat jouw gewenste temperatuur van het zwembadwater al werd bereikt. Snel nog even de zwembadcover openrollen met slechts één vingertoets en dan staat er niets meer in de weg voor jouw sprong in het verfrissende water! Of je nu thuis bent of onderweg, je hebt steeds alles onder controle. Je kan op elk moment de watertemperatuur, het waterniveau, de filter, de zwembadcover, de jetstream en veel meer sturen en controleren.

Veel opties en eenvoudige bediening

Waterdosering naar behoefte

Met het intelligente zwembad hoeft je je geen zorgen te maken over de hoeveelheid water die jouw kinderen tijdens een “bommetje” spatten. Omdat het zwembad het bijvullen zelf regelt. Hij kent het waterpeil door de druksensor. Alles kan ook worden ingesteld en handmatig worden geregeld via de app of de visualisatie in de browser (webinterface).

Controle van de zwembadafdekking

Een zwembad brengt ook gevaren met zich mee, bijvoorbeeld wanneer er kleine kinderen aan het spelen zijn. Een afdekking van het zwembad kan je geruststellen en het voorkomt bovendien vervuiling. Het sluiten van de afdekking kan gemakkelijk worden gecontroleerd door de magnetische sluitstoppen. Als je de zwembadbeveiliging niet uitschakelt (met de knop of de app) en iemand opent de afdekking, krijgt je een waarschuwing. Het zwembad is dus ook onderdeel van een smart home beveiligingssysteem.

Efficiënt gekleurd licht

Als je ’s avonds in de tuin bij het zwembad vertoeft, kan gekleurd licht een werkelijk magische sfeer scheppen. Het schakelt automatisch in bij schemering met vooraf ingestelde kleuren, of je kan de kleuren aanpassen aan jouw stemming met behulp van de app.

Temperatuurregeling

Als je temperatuurregeling in jouw zwembad hebt, kan je de temperatuur eenvoudig controleren en verschillende temperaturen instellen voor bepaalde tijden. Dit alles door eenvoudigweg de visualisatie te gebruiken.

Een verfrissende combinatie met veel mogelijkheden

Dankzij de verbinding tussen de Loxone AquaStar Air en jouw Loxone Miniserver profiteer je van veel extra uitbreidingsmogelijkheden en Outdoor Highlights. Maak het jezelf gemakkelijk: Loxone neemt veel acties van jou over in en rondom het zwembad en tuin:

 • vult het zwembad indien nodig
 • waakt over de zwembadcover
 • zorgt automatisch voor spectaculair gekleurd licht wanneer je ’s avonds in de tuin vertoeft
 • verwarmt het zwembad door bijvoorbeeld PV of zonne-energie
 • controleert de ph/chloor dosering
 • stuurt het zonnescherm of zonnezeil
 • maakt het instellen van de jetstream mogelijk voor verschillende scenario’s (bv. dameszwemmen en herenzwemmen)
 • en veel meer

Plan nu samen met jouw Loxone Partner de zwembadsturing en geniet van puur zwemplezier! Laat de zomer maar komen!

PS: Bijpassende accessoires van Peraqua

Bijpassende accessoires voor de Loxone AquaStar Air, zoals bv. kwaliteitsvolle inverter warmtepompen, zoutelectrolysesystemen, filtersystemen vind je bij Peraqua: www.peraqua.com.

Verdere highlights van de Loxone AquaStar Air

Filteren

Het zwembadwater wordt via een pomp door zand gepompt. Dit zand fungeert als filter en haalt alle vuildeeltjes uit het water.

Backwash

Een backwash volgt het omgekeerde pad van de filtratie. Het water komt langs de onderkant de zandfilter binnen en maakt al het vuil los. Dit vuil wordt nadien afgevoerd.

Spoelen

Deze functie wordt na de backwash geactiveerd en verhindert dat overtollig vuil in het zwembadwater geraakt. Het zand zet zich terug op zijn plaats en er wordt een kleine hoeveelheid water gebruikt om alles schoon te maken.

Circulatie

Bij een circulatie wordt de filter overgeslagen en loopt het water gewoon terug in het zwembad.

Leegmaken

Met deze functie wordt op het einde van het seizoen het zwembad leeggemaakt.

Gesloten

In deze stand wordt geen enkel kanaal geopend.

Tal van interfaces

De Loxone AquaStar Air is uitgerust met verschillende interfaces die samen een compleet pakket voor zwembadsturing vormen, waarmee je alles kan controleren.

Temperatuurmeting

De AquaStar Air heeft een 1-wire interface. Je kan dus een goedkope 1-wire temperatuursensor aansluiten.

Geïntegreerde outputs

Er zijn tevens drie relay outputs die kunnen gebruikt worden voor verlichting, warmtepompen, jetstreams en meer.

Geïntegreerde inputs

Daarnaast zijn er twee vrije analoge inputs voor bijvoorbeeld een druksensor om het waterniveau te meten.

Filterpomp en afvoerklep

De AquaStar Air heeft bovendien aansluitingen voor de sturing van een filterpomp en afvoerklep.

Help! Mijn zwembad heeft geen intelligente sturing! Wat nu?

Om te beginnen: geen zorgen, een upgrade is mogelijk!
Elke klant met een Loxone Smart Home die onze technologie al gebruikt in zijn woning heeft door onze Loxone AquaStar Air de mogelijkheid om zijn bestaande, manueel te bedienen zwembad om te toveren in een “Smart Pool”. Dit zonder grote inspanningen. In de meeste gevallen kan aan de bestaande manuele filter een PRAHER backwashventiel gebouwd worden en dit zonder demontage. De rest gebeurt door de slimme Air Technologie van Loxone en door de reeds voorgeprogrammeerde functiebouwstenen die door Peraqua als “Loxone Starterspakket” en “Starterspakket plus” aangeboden worden. Voor meer info of hulp: [email protected] of www.peraqua.com.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten