Hoe selecteer je multiroom luidsprekers en ontwerp je een audiosysteem voor verschillende ruimtes?

Steffi De Graaf
april 11, 2023 in Know How
De Loxone multiroom-audioluidsprekers van Quadral voldoen aan de eisen van commerciële gebouwen en alle liefhebbers van kwaliteitsgeluid! Ze bieden superieur geluid, een kwaliteitsconstructie en vooral een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding. In combinatie met de Audioserver helpen ze elk gebouw perfect te automatiseren. In deze blog hebben we de basisfeiten en een vergelijking van de nieuwste passieve luidsprekers in ons assortiment samengevat.

Basisfeiten over de producten

WALL Speaker

WALL Speaker

Looks good, sounds even better

Een flexibele 2-weg luidspreker die speciaal is ontworpen voor gebruik aan de muur. Dankzij de geïntegreerde muurbeugel kan hij verticaal of horizontaal worden geïnstalleerd. Hij past perfect in elk interieur.

Satellite Speaker IP64

Satellite Speaker IP64 Passive

Super geluid, flexibele kantelhoek

Geniet overal van perfect geluid! De Satellite Speaker IP64 Passive is niet alleen geschikt voor binnenshuis, maar met de IP64-certificering ook voor buitenshuis – bijvoorbeeld in de voortuin van een restaurant of op het terras bij het vakantiehuis. Dankzij de verschillende montagemogelijkheden en de flexibele kantelhoek voldoet hij op speelse wijze aan de individuele eisen van elk project.

Satellite Speaker
Install Speaker 7 Passive

Install Speaker 7 Passive

Uitstekende geluidservaring

De Install Speaker 7 Passive maakt indruk met een extreem gelijkmatige en brede spreiding die een uitstekende geluidsindruk achterlaat. In vergelijking met zijn voorganger, de Loxone Speaker, heeft hij een rijke bas met tot vier keer meer vermogen, een single-frame ontwerp met 50% meer membraanoppervlak en een perfecte afstemming voor gebruik met de Audioserver.

Install Speaker 10 Passive

Install Speaker 10 Passive

Voor een ultiem geluidsgenot

De Install Speaker 10 Passive is een hoogwaardige inbouwluidspreker met een 10-inch woofer ondanks het compacte ontwerp. Het Altima-membraan is beproefd uit de bekroonde Quadral Aurum- en Chromium-serie. De combinatie van aluminium, titanium en magnesium zorgt voor een natuurgetrouwe weergave, weinig geluidskleuring, een fijne dynamiek en een hoge detailweergave.

Install Speaker 10 Passive

Waar welke luidspreker kiezen?

In een notendop: als je een nieuwbouw of een grote renovatie plant, zijn de Install Speaker 7 of 10 Passive de aanbevolen oplossing vanwege hun optimale integratie in het interieur en hun uitstekende geluidsverspreiding. Ze kunnen worden weggewerkt in plafonds, muren en meubels, en de behuizing kan worden geschilderd zodat ze in elk ontwerp past. Installeer de luidsprekers zo dat het geluid gelijkmatig wordt verspreid, zodat er geen ongewenste volumeverschillen zijn in een bepaalde ruimte. Hieronder lees je hoe je ze kan plaatsen. En je kan altijd contact met ons opnemen als je vragen hebt.

Als je daarentegen niet over de mogelijkheid beschikt of geen inbouwluidsprekers wil installeren, kan je binnenshuis een WALL Speaker gebruiken. Hij past perfect in zijn omgeving en kan overal worden geplaatst. Het zal steeds geweldig klinken. De Satellite Speaker IP64 Passive is daarentegen IP64 waterdicht gecertificeerd en heeft een duurzaam ontwerp, waardoor hij ideaal is voor buiten en in natte ruimtes, sauna’s, kelders, bars en tuinen. Bovendien hebben de Satellite-luidsprekers vrijwel onbeperkte installatiemogelijkheden, aangezien ze verticaal, horizontaal en zelfs gekanteld kunnen worden gemonteerd dankzij de flexibele arm.

Hoeveel luidsprekers heb ik nodig?

Grootte van de ruimte Aantal luidsprekers
1–10 m² 1 luidspreker
11–30 m² 2 luidsprekers
31–60 m² 4 luidsprekers
61–80 m² 6 luidsprekers
81–100 m² 8 luidsprekers
od 101 m² 10 luidsprekers

 

Belangrijkste argumenten

Waarom kiezen voor de Install Speaker 7 Passive?
De Install Speaker 7 Passive is de oplossing voor iemand die op zoek is naar een kwaliteitsluidspreker met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij is bekroond door het gerenommeerde lite-Magazine, en heeft de hoogste waardering gekregen van experts onder de plafond- en inbouwluidsprekers.

 • voor gebruik binnenshuis
 • uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • klein formaat

Waarom kiezen voor de Install Speaker 10 Passive?
De Install Speaker 10 Passive bouwt voort op meer dan 50 jaar ervaring van Quadral en is voorzien van het Altima-membraan, dat bekend is bij alle hifi- en audioliefhebbers en prijzen heeft gewonnen in de Aurum- en Chromium-serie. Til jouw ruimte naar een hoger niveau met absoluut geavanceerd geluid dat zich in duizenden projecten heeft bewezen en een unieke ervaring creëert.

 • voor binnengebruik
 • veel waar voor jouw geld
 • Altima diafragma

Waarom kiezen voor de WALL Speaker?
Als je geen mogelijkheid hebt om ingebouwde luidsprekers te installeren, high-end stereogeluid binnenshuis wilt integreren of de luidspreker gewoon op een plank wilt zetten: de WALL Speaker klinkt overal geweldig! De ideale component voor multiroom audio. Het ontwerp is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat zorgt voor de beste geluidskarakteristieken.

 • voor gebruik binnenshuis
 • kan verticaal of horizontaal worden geïnstalleerd
 • solide constructie

Waarom kiezen voor de Satellite Speaker IP64 Passive?

Als je niet de mogelijkheid hebt om ingebouwde luidsprekers te installeren en buiten en in natte ruimtes high-end stereogeluid wilt integreren, is dit de perfecte en veelzijdige oplossing – plus je profiteert van eenvoudige installatie, een robuuste behuizing en flexibele montageopties.

 • Voor gebruik binnen en buiten
 • IP64-classificatie

Zie de onderstaande tabel voor technische gegevens over Quadral passieve luidsprekers.

Technische gegevens

Technické údaje k reproduktorům

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Jason Spiers

   Partner Coach & Quadral Specialist

   BE: +32 3 369 10 68 NL +31 208 208 214

   Ik wil meer over LOXONE weten