Velux staat open en het begint te regenen

In het kort: automatische melding wanneer het begint te regenen en uw velux nog open staat

Veel mensen krijgen (vooral in de zomer) een vreselijke ervaring met een open velux en regen. Het is geweldig om binnenshuis frisse lucht te hebben, maar u moet wel voorzichtig zijn met het weer. Regen kan gemakkelijk uw meubels, elektronische apparaten, boeken etc. beschadigen. Een waarschuwing op voorhand om uw ramen te sluiten bij regen is dus cruciaal.

De Loxone Miniserver kan u hier met behulp van een paar accessoires en actuele weergegevens eenvoudig mee helpen. U kunt een push melding krijgen en snel uw velux sluiten bij regen.

Oplossing & Configuratie: push meldingen of e-mail bij een openstaande velux

Eerst moeten we de weergegevens ontvangen. De Loxone Weather Service biedt u een nauwkeurige weersvoorspelling en correcte actuele gegevens. De andere vereiste waarde is de status van de velux: open of toe. Voor deze functie adviseren wij het gebruik van het Loxone Raam- en Deurcontact.

In het voorbeeld gebruiken we de meting van neerslag om een dringende melding te sturen en gebruiken we de voorspelling voor de komende twee uur om een minder dringende waarschuwing te sturen via e-mail. De meldingen gebeuren alleen als het raamcontact een open dakraam detecteert. Zo weet de klant tijdig dat hij de ramen moet sluiten bij regen. 

Indien de klant elektronisch gestuurde vensters heeft, kunt u naast de melding ook het commando geven de velux te sluiten. Hoe vaak u controleert en de manier van verwittiging kan volledig zelf gekozen worden.

Hardware:

Configuratie:
Velux

Download de voorbeeld configuratie:

Waarom u en uw klant een waarschuwing bij een openstaande velux moeten overwegen?

Het klinkt misschien als een ‘nice to have’, tot het bij u zelf voorvalt … Vooral in de zomer begint het al eens plots zwaar te regenen. Wanneer u dan van buiten naar binnen moet lopen en er überhaupt aan dient te denken dat er nog een velux openstaat, is het vaak al te laat. Dan moet u ook nog weten in welke kamers u net een dakraam hebt opengezet. De implementatie van deze waarschuwing helpt u niet alleen kosten te besparen, maar helpt ook voor een goede gemoedsrust. Wat valt er nog meer te zeggen?

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks