De deurbel ’s avonds uitschakelen

Uitdaging: Deurbel uitschakelen voor een rustige slaap van de kinderen

Alle ouders kennen dit gevoel: de kinderen zijn eindelijk in slaap gevallen na een lange en vermoeiende dag. Nu is er nog wat tijd om te ontspannen en misschien een glas wijn te drinken met je partner. 

Maar plotseling gaat de deurbel. De net in slaap gevallen kinderen zijn weer klaarwakker!

De uitdaging is nu om ‘s nachts de deurbel uit te schakelen, zodat de kinderen van jouw klanten in alle rust kunnen slapen. 

Om ervoor te zorgen dat mogelijke bezoekers niet onopgemerkt voor de deur blijven staan, moet in plaats van het belsignaal een optisch signaal worden weergegeven.

Oplossing: Geluidloze lichtdeurbel

De belknop, die zich op de NFC Code Touch of de Intercom bevindt, activeert een belsignaal op de Audioserver. Hierdoor klinkt er een akoestisch signaal in de kamers. Maar dit signaal kan de kinderen van jouw klanten wakker maken. Dit kan eenvoudig worden voorkomen met behulp van de functie “Schakelklok”.

In deze schakelaar wordt een tijd ingesteld waarin het akoestische belsignaal is toegestaan. Buiten deze tijd wordt het akoestische belsignaal onderdrukt.

Om nu een optisch signaal te geven via verlichting, wordt het signaal van de belknop doorgestuurd naar een drukknopmodule. Dit blok zorgt ervoor dat de uitgangsimpuls tot 2 seconden wordt beperkt. Deze impuls van 2 seconden wordt nu aangesloten op de ingang (A) van de lichtsturing. Ingang A is een alarmingang die de hele verlichting in de kamer laat knipperen. Omdat de impuls tot 2 seconden is beperkt, knippert de verlichting maar kort en weten je klanten dat er iemand voor de deur staat.

Hardware:

Configuratie:

Download de voorbeeld configuratie:

De voordelen van een lichtdeurbel

Met de vrij configureerbare Config kan je een geautomatiseerd gebouw precies afstemmen op de behoeften van jouw klanten. Dit toepassingsvoorbeeld laat zien hoe met slechts enkele aanpassingen het wooncomfort van je klanten kan worden verbeterd. Want als de kinderen van je klanten rustig kunnen slapen zonder door de deurbel te worden gewekt, is het dagelijks leven van de ouders veel ontspannender.

Tip: naast een puur lichtgebaseerde deurbel zijn er ook andere manieren om de rustige slaap van kinderen te waarborgen, zoals een nachtmodus voor kinderen.

 

Gelieve lokale voorschriften en normen in acht te nemen! De inhoud van deze pagina is illustratief en kan niet zonder meer worden toegepast op elke situatie. De informatie die wordt verstrekt in de toepassingsvoorbeelden vervangt op geen enkele manier de expertise van een Loxone Partner. Als je gebruik wil maken van de functies die worden gepresenteerd in de toepassingsvoorbeelden, neem dan contact op met je Loxone Partner.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks