Nachtmodus voor kinderen

Uitdaging: Nachtmodus in de kinderkamer

In het Loxone Smart Home wordt standaard de nachtmodus geactiveerd met een drievoudige klik. Deze modus schakelt alle lichten in het hele huis uit, stopt de muziek, deactiveert de bewegingssensoren in de slaapkamers en zet het alarm aan.

Voor een huishouden met 2 volwassenen is deze functie handig, maar met kinderen is het iets lastiger omdat zij andere slaapgewoonten hebben dan de ouders. Daarom moet er een aparte nachtmodus zijn voor de kinderkamer. In dit toepassingsvoorbeeld laten we je zien hoe je de nachtmodus voor kinderen kunt implementeren.

Oplossing: Eigen nachtmodus voor kinderen

Wanneer de kindernachtmodus wordt geactiveerd, worden de lichten in de kinderkamer uitgeschakeld, de muziek gestopt en de aanwezigheidsmelders gedeactiveerd. Bij beweging in de gang wordt een aangename avondlichtinstelling geactiveerd in plaats van de gebruikelijke dagelijkse lichtinstelling. Bovendien wordt de deurbel via de luidsprekers in de kinderkamers gedempt, zodat de kleintjes niet plotseling uit hun slaap worden gehaald als er iemand aanbelt. Daarnaast wordt de Loxone Touch naast het bed gedeactiveerd, zodat de kinderen niet met het licht en de muziek kunnen spelen en ze eigenlijk moeten slapen. 

Tip: Als een van de kinderen last heeft van slaapwandelen, kan een deurcontact of de aanwezigheidsmelder onder het bed worden gebruikt. Zodra het kind de deur opent terwijl de nachtmodus is ingeschakeld, wordt er een melding naar de ouders gestuurd. Op die manier kunnen de ouders sneller ingrijpen om ervoor te zorgen dat het kind veilig is.

Hardware:

Configuratie:

 

Download de voorbeeld configuratie:

Children Night Mode

Config 14.02.06.16

De voordelen van een nachtmodus voor kinderen

De nachtmodus voor kinderen is erg praktisch omdat deze onafhankelijk van de hoofd nachtmodus werkt. De kleintjes kunnen dus rustig slapen zonder gestoord te worden door felle lichten, harde muziek of de deurbel. In de rest van het huis is er echter niets veranderd en kunnen de ouders in alle rust genieten van hun tijd samen. Later, wanneer ook de ouders gaan slapen, hoeven ze alleen maar de nachtmodus in de slaapkamer te activeren en de rest van het huis gaat ook in slaapmodus.

 

Gelieve lokale voorschriften en normen in acht te nemen! De inhoud van deze pagina is illustratief en kan niet zonder meer op elke situatie worden toegepast. De informatie die in de toepassingsvoorbeelden wordt verstrekt, vervangt op geen enkele manier de expertise van een Loxone Partner. Als je de functies die in de toepassingsvoorbeelden worden gepresenteerd wil gebruiken, neem dan contact op met je Loxone Partner.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks