Nachtmodus voor kinderen

In het kort: nachtmodus voor kinderen

Met een drievoudige klik wordt de nachtmodus geactiveerd in een Loxone Smart Home. Deze schakelt alle lichten uit, stopt de muziek, activeert het alarm …

Voor een huishouden met 2 volwassenen is deze functie praktisch, maar bij kinderen is het wat moeilijker omdat ze andere slaapgewoonten hebben dan hun ouders. Daarom moet er in de kinderkamer een aparte nachtmodus zijn. In dit toepassingsvoorbeeld laten we u zien hoe u de kindernachtmodus implementeert.

Oplossing & Configuratie: nachtmodus voor kinderen implementeren

Als de nachtmodus voor kinderen is geactiveerd, worden de verlichting, muziek en bewegingssensoren in de kinderkamer uitgeschakeld. Bij beweging in de gang wordt een prettige nachtverlichting geactiveerd in plaats van de alledaagse lichtsfeer. Daarnaast wordt de deurbel gedempt via de luidsprekers zodat de kinderen niet plotseling uit hun slaap worden gewekt als iemand aanbelt. De deurbel wordt dan een deurbel met lichtflits. Daarnaast is de Touch naast het bed gedeactiveerd zodat de kinderen niet met het licht en de muziek kunnen spelen als ze zouden moeten slapen ­čśë

Optioneel: Als een van de kinderen aan het slaapwandelen is, kan er een deurcontact worden geïnstalleerd op de kinderdeur. Zodra het kind de deur opent, wordt er een melding naar de ouders gestuurd als de nachtmodus is geactiveerd. Hierdoor kunnen de ouders sneller reageren, zodat er niets met hun kind gebeurt.

Hardware:

Configuratie:


Nachtmodus voor kinderen


Nachtmodus voor kinderen


Nachtmodus voor kinderen

Download de voorbeeld configuratie:

Children Night Mode

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant een nachtmodus voor kinderen moeten overwegen?

De nachtmodus voor kinderen is erg praktisch omdat deze onafhankelijk van de hoofdnachtmodus werkt. Hierdoor kunnen de kleintjes rustig slapen zonder gestoord te worden door fel licht, luide muziek of het aanbellen van de deurbel. In de rest van het huis is er echter niets veranderd en kunnen ouders samen van hun tijd genieten. Als de ouders later gaan slapen, hoeven ze alleen de hoofdnachtmodus in de slaapkamer te activeren en gaat de rest van het huis ook in de nachtmodus.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks