Loxone zorgt voor slimme buitenverlichting

In het kort: Wat kunt u doen met slimme buitenverlichting

Gebruik slimme buitenverlichting in de tuin en rondom uw woning om alles goed op te lichten tijdens de nacht. Niet alleen is dit veilig, maar je kan de slimme tuinverlichting ook gebruiken om een gezellige sfeer te creëren.

Om veiligheidsredenen moeten paden en trappen gelijkmatig worden verlicht. In het geval van trappen is een verlichting van bovenaf aan te bevelen. De resulterende schaduwen scheiden de afzonderlijke trapelementen duidelijk.

Uw slimme buitenverlichting heeft ook nog een ander veiligheidsaspect: niets schrikt inbrekers zo af als licht.

Verder kan de slimme tuinverlichting ook ingezet worden om sfeer te creëren. Dakranden van balkons of terrassen zijn perfect om de ruimte op indrukwekkende wijze te accentueren met opbouwlampen. Terrassen krijgen een optische omlijsting door vloerspots langs de randen. En verlichting met grondspaken zorgt voor “wow”-effecten in plantenbakken en overwoekerde gebieden.

LED’s zijn ideaal voor de verlichting van uw tuin of terras, dankzij hun duurzaamheid en laag energieverbruik. Bovendien kunnen met de juiste LED’s ook gekleurde lichtaccenten worden gezet. Er moet voor worden gezorgd, dat de gebruikte verlichting min. voldoet aan de IP44-norm.

Om functioneel en sfeervol licht optimaal te combineren is een mix van tijd- en aanwezigheidsafhankelijke verlichting ideaal.

De slimme buitenverlichting zorgt voor de juiste sfeer in de tuin, afhankelijk van de tijd maar ook van aanwezigheid. Zo wordt een deel van de gebruikte verlichting extra opgelicht wanneer iemand buiten is. Als er geen beweging meer wordt gedetecteerd, wordt de hele verlichting weer gedimd.

Oplossing & Configuratie: Loxone tovert uw bestaande verlicht om in slimme tuinverlichting

De verlichting van de tuin hoeft niet de hele nacht actief te zijn. Het is voldoende als de slimme buitenverlichting tussen schemering en 2u ‘s nachts slechts 20% licht geeft. Zo bespaart u heel wat energie. De “Ambient light” stemming in de tuin wordt geactiveerd via de bouwsteen “comfort schakelaar” met impuls “Puls schemering”. Alle lampen werken met 20% lichtsterkte. Onze slimme tuinverlichting schakelt om 02:00 uur uit.

Als iemand het huis nadert terwijl de “Ambient light” stemming actief is, wordt de beweging door een bewegingssensor gedetecteerd. De lichtsturingsbouwsteen maakt het nu mogelijk om bij een beweging in “Ambient light” stemming, de stemming “Aanwezigheid” te mengen. In deze modus worden bijvoorbeeld twee lampen boven de ingangsdeur tot 100% verlicht, terwijl de overige lampen in de tuin uitgaan..

Als de bedrijfsmodus “Aanwezigheid” door een gebrek aan beweging inactief wordt, blijft de lichtstemming “Ambient light” actief en worden alle lampen weer tot 20% gedimd.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de “mengfunctie” van de lichtsturingsbouwtseen. Dit is het mengen van de ene lichtstemming in een andere door altijd de hogere waarde te bepalen. In ons voorbeeld:

Ambient light: 10 lampen bij 20%
Aanwezigheid: 8 lichten uit, 2 lichten aan 100%

Zodra de ingemengde stemming inactief is, is de oorspronkelijke modus weer bepalend.

Hardware:

Configuratie:


Slimme tuinverlichting

Download de voorbeeld configuratie:

Smart Outdoor Lighting

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant slimme tuinverlichting moeten overwegen?

Een geschikte slimme buitenverlichting helpt uw klanten niet alleen om ’s nachts beter hun weg te vinden in de tuin, maar ontmoedigt ook op betrouwbare wijze potentiële inbrekers.

De buitenverlichting zorgt niet alleen voor meer veiligheid, maar ook voor heldere accenten en wordt daarom vaak gebruikt door tuinontwerpers.

Dankzij de tijdregeling zorgt u ervoor dat de slimme tuinverlichting alleen actief is als het zinvol is. Zo werken we energie-efficiënt, wat voordelig is voor het milieu en uw portemonnee.

Bovendien kan je op elk moment de buitenverlichting met de app bedienen. Zo kan je wanneer er feestjes zijn manueel ingrijpen indien nodig.

De intelligente sturing van bestaande verlichting in een Loxone systeem gaat gepaard met geen – of slechts zeer weinig – extra kosten. Zo maakt Loxone van uw verlichting een slimme buitenverlichting.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks