Poortopener in industriële en commerciële projecten

In het kort: poortopener in de industrie

Industriële poorten worden gebruikt in magazijnen, commerciële projecten, industriële installaties en nog veel meer. Vooral in gebieden met constant (vorkheftruck)verkeer moet zo’n poortsysteem snel en precies openen en sluiten.

Vaak worden de mechanismen voor het openen of sluiten van de poort met de hand geactiveerd door een speciale touwconstructie: de heftruckchauffeur stopt vlak voor de poort, bedient het touw, wacht tot de poort open is en rijdt dan verder. Dit veroorzaakt onnodige wachttijden.

Een draadloos bediende poortopener kan niet alleen de wachttijd van de medewerkers tot een minimum beperken en de efficiëntie verhogen, maar ook zorgen voor aanzienlijk meer werkcomfort. Loxone biedt een slimme afstandsbediening voor de poort.

Oplossing & Configuratie: draadloze afstandsbediening voor de poort

Met behulp van slechts enkele Loxone Air componenten kunt u eenvoudig en snel een draadloze poortopener voor uw commerciële klanten realiseren. Het maakt niet uit of het om een nieuw gebouw gaat of om een retrofitproject.

Het enige wat u hoeft te doen is de poort aan te sluiten op de krachtige 5A-relais van een Nano IO Air. De chauffeurs kunnen de poort dan via de Air technologie op afstand openen terwijl ze onderweg zijn. Onnodige wachttijden worden zo geëlimineerd. U kunt ook nog een stapje verder gaan en een volledig automatische poort integreren.

Tip: Als de Tree infrastructuur al aanwezig is, kan natuurlijk ook de Nano 2 Relay worden gebruikt. Het heeft niet alleen twee 10A-relais, maar ook automatische stroomafgifte en eindpositiedetectie.

Hardware:

Configuratie:


Poortopener

Download de voorbeeld configuratie:

Waarom u en uw klant een slimme poortopener moeten overwegen?

Waarom zouden uw commerciële klanten het zonder het comfort van een draadloze poortopener moeten stellen, terwijl we dit wel gewend zijn thuis voor onze garagepoort? Zeker als u bedenkt dat de industriële poort veel vaker wordt gebruikt. Een draadloze poortopener biedt echter niet alleen een aanzienlijk pluspunt in comfort – het verhoogt ook de efficiëntie van een workflow met constant (vorkheftruck)verkeer.

Elke manuele opening van een poort brengt enige wachttijd met zich mee, wat in totaal resulteert in massale stilstand. Een eenvoudig rekenvoorbeeld illustreert dit:

Laten we voor de eenvoud uitgaan van 10 seconden voor het gehele handmatige openingsproces (start, stop, bediening, deurrijtijd). Laten we er ook van uitgaan dat er in een bedrijf met een werkdag van 8 uur 5 chauffeurs in dienst zijn, die elk 10 keer per uur de poort passeren. Op basis van deze veronderstelling resulteren de volgende waarden:

10 sec. x 10 openingen/u x 8u x 5 medewerkers = 4.000 sec.

Dit komt overeen met een wachttijd van meer dan een uur per dag of meer dan 5 uur per week. Deze stilstandtijd kan worden geminimaliseerd of zelfs volledig worden vermeden door gebruik te maken van een afstandsbediening voor de poort.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks