Toegangscontrole in lift

Uitdaging: Toegangscontrole tot lift 

Sommige appartementsgebouwen zijn uitgerust met een lift die rechtstreeks toegang biedt tot elk appartement. Om te voorkomen dat onbevoegde personen ongehinderd toegang krijgen tot een appartement, is een toegangscontrolesysteem voor de lift noodzakelijk. Toestemming mag alleen worden verleend aan gasten voor hun eigen verdieping. 

Conventioneel wordt deze taak uitgevoerd met een sleutelschakelaar. Dit heeft echter enkele nadelen. Bij verlies van de sleutel kunnen de kosten erg hoog oplopen. Bovendien is een conventionele sleutel erg onflexibel. Toestemming kann niet zonder persoonlijk contact worden overgedragen aan derden. 

De mogelijkheid om toestemming op afstand te verlenen is bijzonder voordelig wanneer het appartement bijvoorbeeld als vakantiewoning wordt verhuurd. Vandaag laten wij je zien hoe de toegangscontrole van de lift kunt realiseren met behulp van de Miniserver en NFC Code Touch.  

Oplossing: Toegangscontrole van een lift met behulp van NFC Code Touch 

Loxone biedt een flexibele en veilige oplossing om toegang tot de respectievelijke verdiepingen te verlenen, alleen met de benodigde autorisatie. De selectie van de verdieping gebeurt via een digitale ingang van de Miniserver en toegang wordt alleen verleend bij positieve autorisatie door middel van een toegangscode. 

De integratie van de NFC Code Touch kann ofwel bedraad via de Tree technologie of draadloos via de Air technologie gerealiseerd worden. 

Met de Miniserver kunnen tot 8 appartementen of verdiepingen worden geïntegreerd. Als toegang tot meer verdiepingen nodig is, kann dit worden geïmplementeerd via extra digitale uitgangen. Hiervoor is de Relay Extension met 14 relaisuitgangen een geschikte optie. 

Hardware:

Configuratie:

Download de voorbeeld configuratie:

Access Control in Elevators

Config 14.7.3.6

De voordelen van toegangscontrole in een lift 

Dankzij de flexibele toegangsoplossing van Loxone kunnen jouw klanten zelfstandig ook tijdelijk beperkte toegangscodes in de Loxone App creeren. Deze code kann door de verhuurder aan de huurder worden overgedragen. Als de verhuurder een tijdelijk beperkte code aanmaakt, vervalt de autorisatie na de ingestelde tijd en zal de lift dat verdieping niet meer aandoen. De toegangscontrole kan individueel worden aangepast aan de behoeften van jouw klanten. 

 

Gelieve lokale voorschriften en normen in acht te nemen! De inhoud van deze pagina is illustratief en kan niet zonder meer op elke situatie worden toegepast. De informatie die in de toepassingsvoorbeelden wordt verstrekt, vervangt op geen enkele manier de expertise van een Loxone Partner. Als je de functies die in de toepassingsvoorbeelden worden gepresenteerd wil gebruiken, neem dan contact op met je Loxone Partner.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks