Numeriek toegangscontrolesysteem in een lift

In het kort: een slim numeriek toegangscontrolesysteem voor uw appartement

In sommige gebouwen kunt u direct vanuit de lift uw appartement betreden. Dit is zeer handig wanneer u de eigenaar bent en het toegangscontrolesysteem niet dient aan te passen. Maar wat als u uw appartement wilt verhuren en veel verschillende mensen in een zeer korte periode toegang moet geven?

Het gebruik van een slot met sleutel kan u wat onzekerheden geven. Denk bijvoorbeeld aan “hebben ze een kopie van de sleutel gemaakt?” of “ze zijn de sleutel kwijt, moet ik de sloten laten vervangen?”.

Verder dient u ook steeds zelf de sleutel te overhandigen wanneer u werkt met een slot met sleutel. Het kiezen voor een ander toegangscontrolesysteem heeft dus veel voordelen.

Oplossing & Configuratie: geef toegang met ons eigen numeriek klavier

Loxone biedt een geweldige en veilige oplossing als toegangscontrolesysteem direct vanuit de lift. Met het numeriek klavier NFC Code Touch wordt er toegang verleend aan uw appartement via een numerieke code. Deze code kan op afstand worden doorgegeven aan de klant.

Als het distributiepaneel van de lift zich in de lift zelf bevindt, kunnen we ons numeriek klavier (NFC code touch Tree) aansluiten via de busbedradingstechniek Loxone Tree. Zo niet, dan moeten we communiceren met de NFC Code Touch Air vía onze air technologie.

Met de Miniserver kunnen we acht appartementen integreren. Als we een toegangscontrolesysteem moeten maken voor meer appartementen dan hebben we de Relais extension nodig (één Relais extension kan u de toegang geven tot 14 extra appartementen)

Concreet betekent dit dat 1-8 appartementen met de Miniserver gerealiseerd kunnen worden, 9-22 flats met de toevoeging van een Relais extension, 23-37 flats met nog een extra relais extension…

De veelzijdigheid van Loxone geeft u hier meer mogelijkheden. Bv.: wanneer de bewoners de lift hebben verlaten in hun appartement, gaat de lift terug naar de begane grond. Ook kunt u een schema aan het toegangscontrolesysteem toevoegen of de toegang blokkeren (via app) wanneer u maar wilt.

Hardware:

Configuratie:


Numeriek toegangscontrolesysteem


Numeriek toegangscontrolesysteem

Download de voorbeeld configuratie:

Access Control in Elevators

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant een numeriek toegangscontrolesysteem moeten overwegen?

Wanneer we het hebben over een toegangscontrolesysteem voor een appartement direct vanuit een lift, zijn er niet veel oplossingen voor de eigenaar met betrekking tot flexibiliteit en aanpassing naar zijn behoeften. Loxone biedt een perfecte oplossing voor dit onderwerp, vooral als we het over vakantieverhuur hebben. De eigenaar heeft alle informatie in zijn Smartphone via de Loxone App, en het laat hem toe om zijn toegangscontrolesysteem beter te controleren en te beveiligen.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks