EIB/KNX Introductie

Modern, intelligent en betaalbaar. Van eenvoudige sturing van uw jaloezie tot intelligente en kostenefficiënte verwarmingssturing.

VOORBEELDCONFIGURATIE

Hier vindt u een programmeervoorbeeld voor EIB/KNX.

Voorbeelden van EIB/KNX

In dit voorbeeldbestand vindt u voorbeelden voor de programmering van EIB-knoppen, EIB-jaloezieën en EIB-dimmers met statusfeedback en voor het uitlezen van EIB-sensoren.
Downloaden.

EIB/KNX-INTERFACE

De Loxone Miniserver beschikt over een volwaardige EIB-interface en biedt daardoor een ruime waaier aan toepassingsmogelijkheden. In de praktijk zijn er drie scenario’s die zinvol zijn:

  • EIB-sensoren: Gebruik van EIB-sensoren in plaats van klassieke knoppen in een Loxone-installatie
  • Visualisering: Aanvulling van bestaande EIB-installaties voor visualisering
  • Logica: Aanvulling van bestaande EIB-installaties voor logica

Door de Loxone-architectuur profiteert u, in combinatie met EIB, ook van de flexibiliteit en kracht van de Miniserver. Er zullen waarschijnlijk steeds meer mogelijkheden komen om aan uw eisen te voldoen.

Beperkingen

Bij de integratie van een Miniserver in EIB/KNX-installaties gelden beperkingen in situaties waar EIB/KNX eigen logica in de actuatoren heeft. Als voorbeeld de jaloezie: bij EIB/KNX wordt een onderscheid gemaakt tussen lange en korte verplaatsingen. De Miniserver moet de volledige controle over de relais van de automatische jaloezie hebben; daarom is deze functie niet beschikbaar in EIB/KNX. Een mogelijke oplossing zou erin bestaan de EIB/KNX-actuatoren om te bouwen naar de relais van de Miniserver of van een Extension. Voor snel wijzigende communicatie, bijvoorbeeld bij dynamische kleurspelen via DMX, is de snelheid van de EIB/KNX-bus te traag.

Met de Loxone Miniserver beschikt u trouwens ook over een IP-gateway voor bijvoorbeeld programmering met ETS direct in de LAN.

INHOUD VAN DE DOCUMENTATIE

Hierna vindt u onze aanbevelingen en richtlijnen voor de implementatie van de vermelde voorbeelden.

Schenk ook aandacht aan onze voorbeeldprogrammering waarin de KNX-componenten worden gebruikt.