Alarmstatus visualiseren via de NFC Code Touch

In het kort: visualisatie van de alarmstatus met de NFC Code Touch

De meeste alarmsystemen visualiseren hun alarmstatus via een display, voice-uitgang of LED-display. In een Loxone project ziet het er vrij gelijkaardig uit. Met de Loxone App kunt u bijvoorbeeld eenvoudig zien of het alarmsysteem op dat moment geactiveerd of gedeactiveerd is. En ook de text-to-speech functie van het intelligente gebouw informeert desgewenst over de actuele alarmstatus. In een gebouw dat is uitgerust met Loxone zijn er echter nog veel meer mogelijkheden voor alarmmeldingen: flikkerende verlichting in de inkomhal, pushmeldingen op de smartphone en nog veel meer.

In dit toepassingsvoorbeeld leert u hoe de status-LEDs van de NFC Code Touch kunnen worden gebruikt om de alarmstatus te visualiseren.

Oplossing & Configuratie: alarmmeldingen visualiseren met de NFC Code Touch

Het alarmsysteem in ons toepassingsvoorbeeld kan verschillende toestanden hebben:
– Scherpgesteld bij aanwezigheid (zonder gebruik te maken van de aanwezigheidsmelders)
– Scherpgesteld bij afwezigheid (met gebruik van aanwezigheidsmelders)
– Scherpgesteld bij afwezigheid met inschakelvertraging
– Inactief
– Actief alarm

De alarmstatus moeten worden weergegeven via de status-LEDs van de NFC Code Touch. Om de alarmmelding te kunnen visualiseren, moeten we deze eerst kennen. Hiervoor worden de analoge uitgangen (AQ en AQr) van de functiebouwsteen “Alarminstallatie” gebruikt. Ze bepalen de huidige alarmstatus van het systeem. Deze informatie wordt gebruikt om de status-LEDs van de NFC Code Touch via de ingangen (Ir, Ig, Ib) aan te sturen.

De volgende kleurcodes zijn op deze manier gedefinieerd:
– Scherpgesteld bij aanwezigheid: 3 seconden geel
– Scherpgesteld bij afwezigheid: 3 seconden rood
– Scherpgesteld met inschakelvertraging: Blauw knipperend tot actief
– Scherpgesteld met inschakelvertraging en open venster gedetecteerd: Knipperend geel
– Inactief: 3 seconden groen
– Actief alarm: rood

Hardware:

Configuratie:


Alarmstatus


Alarmmeldingen visualiseren

Download de voorbeeld configuratie:

Alarm Status via NFC Code Touch

Config 10.3.11.27

Waarom u en uw klant de visualisatie van de alarmstatus met de NFC Code Touch moeten overwegen?

Heb ik het alarmsysteem geactiveerd? Deze vraag stellen mensen met een alarmsysteem waarschijnlijk wel vaker dan gedacht. In een gebouw met Loxone apparatuur is een snelle blik in de app voldoende om de vraag te verduidelijken. Maar soms – bijvoorbeeld tijdens het rijden in een auto – is dit niet zomaar mogelijk.

De visualisatie van de alarmstatus van het systeem direct bij het verlaten van de woning kan helpen om te voorkomen dat de vraag in de eerste plaats ontstaat. Een mogelijkheid is de status-LEDs van de NFC Code Touch.

Zonder extra hardware en met een paar klikken in de Config kunt u er zeker van zijn dat alles in orde is.

 

De lokale regelgeving en normen moeten in acht worden genomen. De inhoud van deze pagina maakt bepaalde aannames over de installatie. De informatie op deze pagina vervangt de contextuele kennis van een Loxone Partner niet. Voor een professioneel geïnstalleerde oplossing kunt u contact opnemen met een Loxone Partner om een van de in deze Use Case genoemde functionaliteiten te realiseren.

Meer praktijkvoorbeelden in deze reeks