Smart Home in woningbouw

Het thema Smart Home is belangrijker dan ooit. Het bewijs: meer dan 140.000 Loxone Smart Homes wereldwijd. Loxone vindt u echter niet alleen terug in een- of meergezinswoningen, maar is ook in de woningbouw in trek. Door het gebruik van de Loxone Smart Home technologie laat u de waarde en de attractiviteit van uw woningproject stijgen, vereenvoudigt u het installatieproces en beschermt u de gebouwen tegen schade.

 

Smart Home im Wohnbau mit Loxone

Smart Home is standaard
in woningbouw

In elke vierde een- of tweegezinswoning die gebouwd wordt, wordt onze Loxone Smart Home technologie voorzien. Maar Smart Home technologie is niet alleen in eengezinswoningen de norm, ook in woningbouwprojecten stijgt de vraag.

Met Loxone spitst u zich volledig toe op een 360° oplossing. Verlichting, zonwering, verwarming, toegang, veiligheid en veel meer kunnen perfect geautomatiseerd worden in uw project.

Bovendien biedt Loxone de volgende functies voor woningbouw van welke aard dan ook:

 

Intelligente bescherming en controle
van het gebouw

Loxone biedt uitgebreide mogelijkheden ter bescherming en controle van het gebouw:

Brand- en watermeldcentrale

Rookmelders, watersensoren en temperatuursensoren zorgen voor een constante bewaking van uw woonobject. Bij detectie van brand of water, wordt er onmiddellijke een alarmketen geactiveerd.

Bescherming van de zonwering

Dankzij een weerstation reageert het gebouw automatisch op storm en vorst en voorkomt het zo schade aan de zonwering.

Schimmelpreventie

Te hoge luchtvochtigheid kan aanzienlijke schade aan uw objecten aanrichten. Door de vochtigheid te bewaken en de luchtstroom te regelen, kan schimmelvorming vermeden worden.

Bewaking van het gebouw

Alle gegevens zoals temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit worden continu geregistreerd, vastgelegd en indien nodig doorgegeven.

Vereenvoudigd onderhoud

Loxone biedt een scala aan functies die het onderhoud van wooneenheden vereenvoudigt.

Elektronische toegangssturing en bewaking

Centrale bewaking van onderhoudsintervallen, incl. meldingsfunctie

Open interfaces voor de verbinding met uw eigen beheersoftware

Centraal beheer van gebruikersgegevens

Meting van stroom- en waterverbruik

200+ Smart Home producten

Loxone biedt een uitgebreid assortiment voor de intelligente sturing van verlichting, zonwering, verwarming & koeling, veiligheid en veel meer, dit alles perfect afgestemd op de eigenaar of huurder. Zo biedt u dus een unieke woonervaring die uw woningaanbod onderscheidt van de concurrentie.

Collage producten

Eenvoudiger dan een conventionele elektro-installatie

De Tree technologie laat een volledig vrije bedradingstopologie toe waarbij u naar believen Tree apparaten zoals lampen, bedieningselementen, sensoren en meer kunt verbinden. Dit vermindert de kost van bekabeling en ingebruikname van een elektro-installatie tot wel 80%.

Eenvoudiger dan een conventionele elektro-installatie

De Tree technologie laat een volledig vrije bedradingstopologie toe waarbij u naar believen Tree apparaten zoals lampen, bedieningselementen, sensoren en meer kunt verbinden. Dit vermindert de kost van bekabeling en ingebruikname van een elektro-installatie tot wel 80%.

Smart ambient assisted living

Loxone biedt de flexibiliteit zich aan te passen aan de leeftijd van de bewoners. Zo kan een eenvoudige drukknop een paniekknop worden bijvoorbeeld. Een oriëntatielicht wanneer de bewoner er ’s nachts even uit moet, het automatisch uitschakelen van een fornuis om een mogelijke brand te voorkomen en zoveel meer is mogelijk. Niet alleen bewoners krijgen meer wooncomfort. Medewerkers hebben het ook makkelijker dankzij de bewaking middels aanwezigheidsherkenning of noodknoppen.

Meer info vindt u terug in deze blog.

Projectontwikkelaars vertrouwen op Loxone

Projectontwikkelaars zoals Compact of Real-Treuhand realiseren hun projecten met de Loxone Smart Home technologie. Ontdek meer over onze klanten en hun gerealiseerde woningbouwprojecten:

Lijst met referenties

Smart Homes, restaurants, hotels, kantoren, sleutel-op-de-deur-woningen, brouwerijen, boerderijen, industriële projecten … Onze lijst met referenties is eindeloos. Om het u eenvoudiger te maken, hebben we per categorie een greep genomen uit onze realisaties. Ontdek meer via onderstaande knop.

 

Heeft u nog een vraag?

Wij staan graag klaar voor u en tonen u met plezier verdere mogelijkheden voor Smart Homes in de woningbouw. Laat even uw contactgegevens achter en wij nemen graag contact op met u.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Daniël Van Dessel

CEO Loxone Benelux

BE +32 3 369 10 68 NL +31 208 208 214