Slim wonen met Loxone Smart Home-technologie in het meest exclusieve wooncomplex

Bertien Van Peer
december 19, 2018 in Case Studies
Exclusieve woonervaring in Oberösterreich

Een uniek stuk land in de buurt van de Kepler Universiteit in Linz is na tientallen jaren van stilstand tot leven gebracht. Het meest exclusieve wooncomplex in Oberösterreich is gebouwd op een oppervlakte van ongeveer 24.800 m², inclusief een ruim park. De zes villa’s in het park bieden in totaal 125 wooneenheden en worden beschermd tegen het zicht van vreemden door een dichte boomgrens.

Het complex biedt diverse woningtypen, variërend van 34m² micro-flats voor studenten tot middelgrote appartementen voor koppels en kleine gezinnen, en 152m² penthouse appartementen met grote terrassen en een prachtig uitzicht op de boomtoppen. De appartementen zijn beschikbaar in drie verschillende stijlen.

Factsheet

Plaats/ Land: Sompark Linz/Urfahr, Oberösterreich


Bouwaanvang: 2019


Opleverdatum: 1ste kwartaal 2021


Wooneenheden: 125


Parkeerplaatsen: 126


Gehele projectoppervlakte: 24.800 m2

Exclusief wooncomplex in Oberösterreich
De onzichtbare kracht achter slim wonen

Loxone verfraait niet alleen het dagelijkse leven in eengezinswoningen. In Sompark is de Smart Home technologie zichtbaar onzichtbaar geïntegreerd in het moderne interieur, waardoor bewoners het beste kunnen verwachten op het gebied van comfort en efficiëntie. Het doel is om handelingen te verminderen en het leven van bewoners te verbeteren.

Exclusief wooncomplex in Oberösterreich
Exclusief wooncomplex in Oberösterreich
Exclusief wooncomplex in Oberösterreich

De bediening van Loxone is niet alleen stijlvol, maar ook intuïtief. Met een druk op de Touch drukknop of via de smartphone kunnen bewoners de verlichting van hun appartement beheren. Met de Loxone App kunnen ze in één oogopslag zien welke lampen actief zijn en indien nodig van buitenaf handmatig ingrijpen. Ter plaatse kunnen de bewoners de verlichting eenvoudig via de Touch drukknop bedienen. Bijvoorbeeld door op de knop te drukken om alle verlichting in het appartement uit te schakelen bij het verlaten van de woning of door een triple-click op de drukknop.

De zonwering is ook gemakkelijk te bedienen met de Touch drukknop of met behulp van de Loxone App. Dankzij het weerstation kan de eigenaar de zonwering automatisch op en neer sturen, afhankelijk van de zonnestraling, omgevingstemperatuur en zonnestand.

De 125 wooneenheden zijn ontworpen om aan verschillende leef- en gebruiksconcepten te voldoen. De temperatuur in de slaapkamer is bijvoorbeeld 18°C, in de woonkamer 21,5°C en in de badkamer 23°C. De verwarming of koeling kan op elk moment worden aangepast via de app om aan de veranderende behoeften van de bewoners te voldoen.

Of het nu gaat om een micro-flat of een penthouse, alle appartementen met Loxone bieden betrouwbare bescherming. Uitgerust met uiterst precieze Loxone rookmelders, worden bewoners onmiddellijk geïnformeerd bij rookontwikkeling of brand. De verlichting in het hele appartement begint te flikkeren, de zonwering gaat omhoog en een pushmelding volgt op de smartphone.

Eigenaren kunnen op verzoek en tegen een meerprijs hun appartement uitrusten met andere slimme functies. Zo kan bijvoorbeeld een Touch Surface in de kookplaat geïntegreerd worden om de verlichting of zonwering tijdens het koken te beheren.

Ben jij klaar voor een woning met Loxone?

We hebben jouw interesse gewekt? Laten we dan praten over jouw project of boek nu een gratis Experience Tour.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten