Slimme berghut – back to basics


april 26, 2019 in Case Studies
Soms heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn. Lekker knus aan de haard met een goed glas rode wijn en een uitzicht op eindeloze bergen. Op deze momenten heb je weinig techniek nodig, ook in een Loxone Smart Home.

Back to basics!

Dat is waarschijnlijk de beste manier om de technische uitrusting van deze berghut te omschrijven. Waarbij het begrip ‘hut’ echter geen recht doet aan het kleine kunstwerk middenin het Oostenrijkse gebergte. 

Hier zorgen de natuur en de architectuur voor een “wow”-effect. De techniek blijft heel subtiel op de achtergrond. Onopvallend zorgt ze wel voor veiligheid in deze afgelegen idyllische plaats. Niet teveel, niet te weinig.

ONDER DE LOEP

Architect:
architekturbüro arkade zt gmbh


Bouwjaar: 2013


m2: 110

Alles onder controle –
ondanks volledige afzondering

Deze berghut ligt zeer afgelegen, net daarom biedt het Loxone systeem de eigenaars een grote mate van veiligheid terwijl het de “essentiële” zaken volledig automatisch houdt. Zo zorgt het systeem er bijvoorbeeld voor dat er geen beschadiging door vorst optreedt.

De binnen- en buitentemperatuur, verwarming van de dakgoot en meer … De eigenaar heeft alles onder controle, zelfs vanuit zijn werkelijke verblijfsplaats. Moest er een probleem optreden, dan wordt hij onmiddellijk verwittigd zodat er snel gereageerd kan worden.

Het warm water en de verwarming kunnen vanop afstand op voorhand geactiveerd worden zodat de eigenaar met aangename temperaturen verwelkomd wordt. 

Net zoals in de berghut zelf, gaan wij ook in deze blog niet verder in op de technische details. Wij laten je gewoon even genieten van dit klein, maar toch machtig meesterwerk.

– Special Tip –

Jouw perfecte informatiebron


Wil je meer weten over de mogelijkheden in een Loxone Real Smart Home en over onze innovatieve productwereld? Dan is het welcome home magazine jouw perfecte bron van inspiratie. Op 70 bladzijden vind je veel inspiratie, tips en antwoorden.

Ik wil meer over LOXONE weten