Rock Farm – Intelligent restaurant in de Hoge Tatra

Bertien Van Peer
juni 1, 2023 in Case Studies

Het stijlvolle Rock Farm restaurant is onderdeel van het Natuur Resort en is ontworpen met het oog op maximale verbinding met de natuur. Het belangrijkste idee was om klanten een gastronomische ervaring te bieden versterkt door een prachtig uitzicht op de Hoge Tatra. Het restaurant heeft ook een bar, terras en een eigen conferentieruimte. Loxone zorgt voor de probleemloze werking van het hele gebouw inclusief het terras.

Uitstekend eten van eigen biologische ingrediënten

Een van de grootste voordelen van het restaurant is de locatie met een ongelooflijk panoramisch uitzicht op de Hoge Tatra’s. Vanaf het allereerste begin van de realisatie legden de eigenaren de nadruk op de kwaliteit van lokale ingrediënten. De lekkerste en sappigste gerechten worden bereid met ingrediënten uit hun eigen biologische boerderij. Daarom heeft het restaurant ook een glazen koelruimte waar je kwaliteitsvlees, lokale producten en de beste wijnen kunt vinden. Loxone technologie wordt gebruikt om de juiste temperatuur in de koelruimte te handhaven.

 

Rock-stijl ontwerp

Het interieurontwerp heeft een rockstijl, wat ook de oorsprong van de naam suggereert. Scandinavische stijlelementen en natuurlijke materialen dragen bij aan een gezellige omgeving die past bij de Tatra-omgeving. Bij binnenkomst vallen de gitaren meteen op, die het interieur van het restaurant perfect aanvullen. Om de klant een comfortabel gevoel te geven, is de verlichting van de hele ruimte subtiel gehouden.

gitary v interiéri reštaurácie

De hoofdverlichting, kroonluchters en hanglampen worden bediend met Loxone technologie. De intensiteit van de verlichting wordt geregeld op basis van de externe lichtomstandigheden. De conferentieruimte op de bovenverdieping van het restaurant biedt bezoekers veel daglicht dankzij de grote ramen. Tijdens heldere en zonnige dagen is de ruimte voldoende verlicht en is er geen behoefte aan extra verlichting in de ruimte. Dankzij de automatisering herkent Loxone wanneer extra verlichting wel of niet nodig is.

Rock Farm interiér

Ventilatie en verwarming

Om altijd frisse lucht in het restaurant te behouden, is ventilatie en warmteterugwinning een van de belangrijkste elementen. Loxone zorgt voor de juiste werking van de warmteterugwinningseenheid door de luchtkwaliteit de hele dag door te meten op basis van vochtigheid en CO2-niveaus in de ruimte. Ook de vloerverwarming in de afzonderlijke kamers wordt intelligent geregeld om het comfort te verhogen en energiekosten te verminderen.

Rekuperačná jednotka

De belangrijkste reden waarom de eigenaar Loxone technologie in het hele gebouw wilde installeren, was om menselijke fouten bij de bediening van technologieën te elimineren. Een groot voordeel is ook de energiebesparing die we de komende maanden zullen zien. Bij de bouw van het hele gebouw zocht de eigenaar naar een integrale oplossing, van ventilatie, verwarming, verlichting en audio, die door één centrale eenheid wordt verzorgd. Dankzij automatisering hebben ze veel meer variabiliteit in functies gekregen.

Viktor Timko

CEO van KELCOM

Intelligente geluidsinstallatie

Het type ruimte beïnvloedt de keuze van het type luidsprekers. Muziek kan een grote invloed hebben op hoe klanten de hele locatie ervaren. Het personeel hoeft zich geen zorgen te maken over het kiezen en aanpassen van het volume. Tijdens openingstijden wordt favoriete muziek in de ruimte en op het terras afgespeeld. De app wordt gebruikt om het hele systeem te bedienen, waarin zowel de eigenaar als het personeel verschillende instellingen kunnen aanpassen, zoals verlichting, temperatuur, geluid en nog veel meer.

Reštaurácia - prízemie
Svetelná reklama Rock Farm
Rozvodná skriňa

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Partner worden

      • Sleep bestanden hierheen of
        Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
        • Hidden
        • Hidden
        • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

      Ik wil meer over LOXONE weten