Welkom Smarthome Domotica, onze 9e Gold Partner!

Bertien Van Peer
oktober 23, 2018 in Backstage
Met trots verwelkomen we Smarthome Domotica als onze nieuwste Gold Partner! Hun toewijding en harde werk hebben geleid tot hun welverdiende status als een uitzonderlijke Loxone Partner, en ze zetten zich volledig in voor Loxone door het plannen en installeren van hoogwaardige en deskundige systemen.

Het bereiken van de status van Gold Partner is geen gemakkelijke prestatie. Het vereist niet alleen tevreden klanten, maar ook technische expertise van het hoogste niveau. Smarthome Domotica heeft deze uitdaging glansrijk doorstaan en we feliciteren hen van harte met hun succes!

Loxone Gold Partner

Smarthome Domotica

“Bij Smarthome Domotica draait alles om de klant. We zijn geen traditioneel installatiebedrijf en ook geen system integrator. Onze unieke aanpak begint bij de vraag van de klant en we werken van daaruit om een oplossing te creëren die perfect is afgestemd op hun wensen. Met een achtergrond in de installatietechniek en industriële automatisering, kijken we breder dan alleen het systeem. We werken bijvoorbeeld nauw samen met E- W- installateurs om ervoor te zorgen dat alles naadloos op elkaar is afgestemd.

Wat onderscheidt Smarthome Domotica?

Wat ons onderscheidt van anderen is dat we onze klanten al betrekken in het proces voordat het project begint. Zodra de ontwerptekeningen gereed zijn, nodigen we hen uit in onze presentatieruimte voor een demonstratie en een oriënterend gesprek. Hier kunnen ze direct zien welke mogelijkheden ons Real Smart Home systeem biedt voor hun woning. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast ze worden en hoe snel ze de voordelen van een geautomatiseerde woning inzien.

Bij Loxone geloven we in een totaaloplossing, niet alleen in de verkoop van producten. We laten onze klanten de meerwaarde van een Real Smart Home ervaren in onze infosessies en showrooms. Met een geautomatiseerde woning krijgen bewoners meer tijd voor belangrijke zaken in het leven en kunnen ze optimaal genieten van hun woning en omgeving.”

Mooi advies:

“Als je tegenwoordig een huis wil bouwen waar je niet alleen nu, maar ook in de toekomst comfortabel en veilig wil wonen, is het overwegen van huisautomatisering essentieel. Bij een gesprek met ons, wordt Loxone als snel de voor de hand liggende keuze. Hoewel veel klanten al hebben nagedacht over bepaalde functies en bedieningsmogelijkheden, is het belangrijk om te luisteren naar de ervaring van de Loxone Partner en daarop te vertrouwen.”

Ik heb een achtergrond in de industriële automatisering. Van daaruit is al heel snel de interesse in huisautomatisering ontstaan. Toen wij in 2010 de mogelijkheid kregen om een eigen huis te bouwen, was huisautomatisering dan ook een must. We hebben de hele woning destijds geautomatiseerd met KNX. Nadeel daarvan was dat een toegankelijke visualisatie ontbrak. In 2011, toen de iPad uitkwam, schaften we daarom een Loxone Miniserver aan. Inmiddels is de hele woning een echte Smart Home en zijn alle KNX-componenten vervangen door Loxone componenten.

Roel Manders – Smarthome Domotica

Je grootste project met Loxone?

“Bij elk project dat we realiseren, vinden we het prachtig om te zien hoe het unieke karakter ervan tot uiting komt. Hoewel we geen echte favorieten hebben, valt ons bij dit project, met name de complexiteit van de wensen van de bewoners, op.”

Smarthome Domotica<br />
Smarthome Domotica<br />

Ultieme home automation project met Loxone?

“Een luxe woning is een goed voorbeeld van hoe de Loxone standaard een Real Smart Home mogelijk maakt. In tegenstelling tot de complexe en gepersonaliseerde aanpak van traditionele domotica, biedt Loxone een gestandaardiseerde oplossing die perfect is afgestemd op de behoeften en wensen van iedereen. Dankzij de Loxone standaard kunnen de automatiseringssystemen van de woning eenvoudig worden bediend, bijvoorbeeld met behulp van bewegingsmelders.”

Energieneutraal bouwen en oververhitting tegengaan!

“De toenemende trend van energieneutraal bouwen en wonen wordt door Loxone als de beste smart home oplossing ondersteund. Het is geweldig om te zien dat veel klanten die onze presentatieruimte bezoeken dit al hebben ontdekt. Door de automatisering van het klimaat in de woningen, de afhankelijke werking van de zonwering en de monitoring van energiestromen van verbruik en opwekking, sluit Loxone perfect aan bij deze trend.”

Favoriete functies van bewoners tijdens laatste project?

“De bewoners waarderen vooral de lichtstemmingen, het afspelen van muziek via de Music Server en de toegangscontrole. Deze laatste functie maakt gebruik van NFC Code Touch panelen op de deuren, waarmee werknemers met persoonlijke codes toegang krijgen tot bepaalde delen. Het geluidssysteem kondigt via TTS (Text-to-Speech) aan bij welke deur mensen staan die niet over de juiste code beschikken.”

Droomhuis in één zin: Dat huis zie ik meerdere malen per jaar voorbijkomen in de ontwerptekeningen van klanten: dat is een huis waarin over alles al in een vroeg stadium is nagedacht, met oog voor details.

Zijn advies aan alle Loxone partners: Zorg ervoor dat je de Loxone componenten goed kent. Schaf ze zelf aan, ga ze functioneel testen in je eigen omgeving en zorg ervoor dat je ze jouw klanten kunt laten ervaren. Daardoor komt het verkoopgesprek veel overtuigender over. Veel potentiële klanten hebben voorafgaand aan het gesprek al veel informatie op internet opgezocht en willen het bij jou komen ervaren.

Rondleiding in Loxone Smart Home

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten