Nieuw: Hörmann Air

Steffi De Graaf
april 17, 2023 in Know How
Met de nieuwe Hörmann Air kan je als Loxone Partner de verschillende types Hörmann motoren naadloos en rechtstreeks integreren. Door eenvoudige Plug&Play via de API Connector in de Loxone Config worden Hörmann componenten in recordtijd eenvoudig in de huis- en gebouwautomatisering geïntegreerd. Een ander kenmerk is de automatische herkenning van de bewegingstijden van de motor.

Eenvoudige integratie van Hörmann componenten

Het traditionele Duitse bedrijf Hörmann is één van de grote spelers op het gebied van poorten, deuren, kozijnen en aandrijvingen. Hun producten zoals garage- en roldeuren konden al worden geïntegreerd in de huis- en gebouwautomatisering van Loxone, maar dit ging echter gepaard met enige moeite. Voorheen was hiervoor bepaalde Loxone apparatuur nodig, zoals 2 relais of 2 digitale ingangen, moest er apart bekabeld worden en was de installatie-inspanning groot. Met Hörmann Air bieden wij je als Loxone Partner nu een product aan dat door de grote bekendheid van Hörmann letterlijk de poorten kan openen voor vele projecten in de particuliere en commerciële sector. 

De stroomvoorziening gebeurt via de Hörmann HCP-interface. Omdat het apparaat zo permanent van stroom wordt voorzien, wordt tegelijkertijd ook het Air netwerk uitgebreid. De Hörmann Air beschikt bovendien over een status-LED. Hörmann apparaten onderscheiden zich in twee soorten HCP-interfaces: HCP 1 en HCP 2. Bij het nieuwere type HCP 2 moet eerst op het Hörmann apparaat zelf worden ingesteld dat extern aangesloten apparaten zoals de Hörmann Air door Loxone van stroom worden voorzien.

In de commerciële sector vereenvoudigt het gebruik van Hörmann Air de bediening van garage- en roldeuren enorm omdat er geen extra bekabeling nodig is om de deuren intelligent te automatiseren.

Voor alle motoren uit de compatibiliteitslijst is geen extra hardware nodig! Hörmann Air hoeft alleen op de HCP-interface te worden aangesloten.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag
Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden
Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten