Loxone & Silent Gliss: slimme privacy en zonwering

Steffi De Graaf
april 16, 2024 in Know How
De samenwerking tussen Loxone en Silent Gliss is erg sterk en onze producten gaan hand in hand. Niets bewijst dit beter dan het feit dat we naast elkaar worden gebruikt in grote projecten. Het kantoor van Loxone in het Verenigd Koninkrijk is volledig uitgerust met gemotoriseerde Smart gordijnsystemen van Silent Gliss. Waarom? Omdat het gewoon logisch is, zie hieronder waarom.

Silent Gliss: experts in raamdecoratiesystemen

Silent Gliss is al sinds 1952 expert op het gebied van raamdecoratiesystemen. Ze vertegenwoordigen een sterke positie in de markt op gebied van gemotoriseerde Smart gordijnsystemen van topkwaliteit. Dit gaat hand in hand met Loxone projecten, aangezien de Miniserver de slimme automatisering van deze systemen kan regelen in relatie tot factoren als lichtniveaus, tijdstip van de dag en kamertemperatuur. En dat alles met de luxe en hoge kwaliteit waar beide bedrijven bekend om staan.

© Silent Gliss

Loxone + Silent Gliss: win-win situatie voor klanten

Onze samenwerking met Silent Gliss opent nieuwe mogelijkheden voor energiebesparing in gebouwen. Met de automatisering van Loxone en de hoge kwaliteit van de raamdecoratiesystemen van Silent Gliss, leidt dit tot een grote vermindering van de energie die nodig is voor verwarming, koeling en verlichting. Een voorbeeld van deze samenwerking in de praktijk is eHome2, waarbij beide merken trots waren betrokken te zijn bij dit revolutionaire onderzoek – Loxone als het gebouwbeheersysteem (GBS) en Silent Gliss als de leverancier van de gemotoriseerde Smart gordijnsystemen.

De Silent Gliss raamdecoratiesystemen geïntegreerd in een Loxone systeem betekent automatisch privacy, de gewenste temperatuur op een energiezuinige manier en zonwering gecoördineerd met de verlichting voor verdere energiebesparingen. De samenwerking kan ook deel uitmaken van het beveiligingsalarm, waarbij het gordijnsysteem opent via de automatisering van Loxone om de indringer zichtbaar te maken.

© Silent Gliss

© Silent Gliss

De samenwerking tussen de twee merken is uitgebreid te zien in zowel residentiële als commerciële omgevingen. De voordelen voor gebruikers zijn duidelijk: je raamdecoratiesystemen zijn slim geautomatiseerd zodat ze in de optimale positie staan voor de omstandigheden en het tijdstip van de dag, zonder dat gebruikers erover hoeven na te denken. Bovendien kun je de stand van de gordijnen voor het hele gebouw binnen enkele seconden handmatig wijzigen als je dat wilt, door middel van een tik op de Loxone App.

Silent Gliss is verheugd om op maat gemaakte drivers aan te bieden waarmee onze gemotoriseerde Smart gordijnsystemen naadloos kunnen worden geïntegreerd in het Loxone gebouwbeheersysteem. We erkennen het grote belang van compatibiliteit met de marktleidende technologie van Loxone en werken regelmatig samen met hun team van integrators om de gebouwautomatiseringservaring voor onze klanten te optimaliseren.

Sam Shervill

Marketing Manager, Silent Gliss

De technische implementatie

Naadloze integratie: Silent Gliss & Loxone
Als het gaat om de integratie van Silent Gliss met Loxone voor zonweringoplossingen, is het proces aangepast aan verschillende scenario’s en motortypen. Deze flexibiliteit zorgt voor een soepele en efficiënte integratie. Laten we de verschillende methoden bekijken op basis van de gebruikte motor:

Loxone Shading Actuators Air voor renovaties:
Als je met bestaande installaties werkt en Silent Gliss gordijnen achteraf wilt installeren, bieden de Loxone Shading Actuators Air een handige oplossing. Deze actoren zijn ontworpen voor compatibiliteit met Silent Gliss en zorgen voor een naadloze integratie zonder dat een uitgebreide revisie nodig is.
Nano 2 Relay Tree voor snelle en eenvoudige installatie:
In scenario’s met nieuwbouw is de Nano 2 Relay Tree van Loxone een betrouwbare keuze. Deze optie vereenvoudigt het installatieproces en biedt een snelle en eenvoudige manier om Silent Gliss raamdecoratiesystemen te integreren. De Nano 2 Relay Tree is ontworpen met het oog op efficiëntie, waardoor het een ideale oplossing is voor projecten vanaf nul.
Integratie via IP met Smart Range of Motors:
Voor een uitgebreide integratie-ervaring ondersteunt Silent Gliss IP-integratie met de Smart Range of Motors. Deze methode maakt een hoge mate van controle en maatwerk mogelijk. Door gebruik te maken van de kracht van IP-integratie kunnen gebruikers Silent Gliss gordijnen naadloos opnemen in hun smart home ecosysteem dat wordt beheerd door Loxone.

Sluit je zonwering aan op de Silent Gliss gateway, download de sjabloon uit de Loxone bibliotheek en stel het IP-adres in. Vanaf daar is het het vertrouwde gebruik van in- en uitgangen om gordijnsystemen en meer te bedienen.

Praktijkvoorbeeld: eHome2

eHome2 is een samenwerking tussen Saint-Gobain en Barratt Developments binnen Energy House 2.0 aan de Universiteit van Salford als onderdeel van een onderzoeksproject naar huizen van de toekomst. Het project test verschillende technologieën om te zien hoe ze reageren op voorspelde toekomstige klimaatveranderingen.

Loxone is betrokken bij eHome2 als het complete besturingssysteem voor het huis, inclusief het aansturen van eigen apparaten en apparaten van derden. Eén van deze systemen van derden is Silent Gliss, dat zorgt voor veel privacy in huis en helpt bij energiebesparing.

Lees hier meer over het project (Engels).

De samenwerking met Silent Gliss bij eHome2 verliep naadloos. Dankzij de ingebouwde Hirschmann-connector op de gordijnmotoren was het eenvoudig om de Loxone Shading Actuator Air aan te sluiten. Dit zorgde voor een naadloze inbedrijfstelling van elke zonwering in de Loxone App en natuurlijk Loxone Config!

Loxone regelt de Silent Gliss Smart gordijnen moeiteloos met minimale interactie, gebaseerd op binnenklimaat, comfort en efficiëntie.

Cameron Drew

Head of Commercial Projects, Loxone UK

© Saint-Gobain Ltd

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten