5 goede redenen voor geluid in (bijna) elke ruimte

Bertien Van Peer
april 27, 2018 in Know How
Muziek is zo veel meer dan alleen maar luisteren naar geluiden in verschillende volumes. Muziek raakt onze ziel en heeft een reële invloed op ons welbevinden. Niet voor niets vinden we geluid in het Loxone Smart Home zeer belangrijk. Muziek entertainment van dit formaat willen we onze toekomstige klanten natuurlijk niet onthouden. Daarom geven we je hieronder 5 redenen waarom ook jij best kiest voor geluid in bijna elke ruimte.

Multiroom audio eenvoudig uitgelegd

Multiroom audio maakt mogelijk wat voorheen onmogelijk leek. Denk maar eens terug hoe je muziekinstallatie er toen uitzag. In elke kamer werd een apparaat geplaatst: radio in de badkamer, cd-speler in de keuken, muziekinstallatie in de woonkamer. Het was bijna onmogelijk om liedjes van in de ene ruimte ook in de andere te laten afspelen tenzij je de volumeknop zo draaide dat de muziek vanuit de keuken weergalmde tot in de woonkamer. Iets wat niet altijd werd geapprecieerd door medebewoners.

Loxone Multiroom Audio heft deze ruimtelijke beperking op en biedt je nu de mogelijkheid om dezelfde of andere muziek in elke ruimte te laten weerklinken. Ontspan je bijvoorbeeld bij de zachte geluiden in de woonkamer terwijl jouw kinderen luisteren naar een luisterboek. Dit is mogelijk in het Loxone Smart Home dankzij de Loxone Music Server omdat deze voor 100% ontwikkeld is voor het Real Smart Home.

Reden n°1: Verschillende smaken, verschillende muziekstijlen – voor ieder wat wils

Een huishouden bestaat meestal uit een kleurrijke hoop van verschillende smaken. Terwijl papa zijn geliefde AC/DC liedjes hoort, geeft de puberende zoon de voorkeur aan rockende tot schelle metal klanken. Mama houdt van haar podcasts en de kleine prinses kan niet in slaap vallen zonder het luisterboek van Jip en Janneke.
Reden genoeg om verschillende muziek in verschillende ruimtes te laten weerklinken. En het beste van alles is dat iedereen in elke kamer naar zijn lievelingsmuziek kan luisteren – iedereen opent eenvoudig zijn eigen afspeellijst, kiest een ruimte uit en genieten maar.

Grund Nr.1: Verschiedene Geschmäcker, verschiedene Musikrichtungen

Ein Haushalt besteht meist aus einem bunten Haufen unterschiedlicher Geschmäcker. Während Papa seine heißgeliebten AC/DC Songs hört, rockt der pubertierende Sohn lieber zu schrillen Metal-Klängen ab. Mama liebt ihre Podcasts und die kleine Prinzessin kann ohne dem Hörbuch vom kleinen Drachen Kokosnuss nicht einschlafen. Grund genug, um auf unterschiedliche Beschallungen in unterschiedlichen Räumen zu setzen. Und das beste: jeder kann seine Lieblingsmusik in jedem Raum hören – einfach die eigene Playlist öffnen, Raum auswählen und genießen.

Musik in jedem Raum - Grundriss

Reden n°2: Een frisse start van de dag

Muziek heeft de kracht om ons humeur te beïnvloeden. Luisteren we naar zachte klanken, dan ontspant ons lichaam en geest. Horen we daarentegen snelle, dynamische tonen, dan stijgt onze hartslag, bloeddruk en onze dadendrang. Laat je ‘s morgens in de bad- of slaapkamer wekken door je Motivatie-playlist en zwengel jouw bloedsomloop en stemming aan voor de rest van de dag.

Reden n°3: De gepaste muziek – ook in meerdere ruimtes

Je hebt jouw buren uitgenodigd en de barbecue is uitgegroeid tot een klein feestje? Geen probleem. In het Loxone Real Smart Home kun je snel en eenvoudig zones, dus ruimtes, uitkiezen in welke dezelfde muziek moet worden afgespeeld. Activeer jouw Party-Playlist in de eetkamer, woonkamer en op het terras met een simpele tik op de drukknop en het feestje kan beginnen. De luidsprekers in de overige ruimtes, zoals de kinderkamers, blijven tijdens het feestje natuurlijk uit.

Musik in jedem Raum - App

Klinkt goed?

We hebben je al overtuigd? Dien dan je gratis en vrijblijvende projectaanvraag in. Voor alle anderen volgen hieronder nog twee goede redenen voor geluid in (bijna) elke kamer.

Reden n°4: Bij nood geïnformeerd

Blijf steeds op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen. Ongeacht hoe luid de muziek op het feest ook staat, bij brand, rook of water, stopt de muziek onmiddellijk en weerklinkt een overeenkomstig alarm uit de boxen.

Reden n°5: Het perfecte geluid voor iedere gelegenheid

Musik in jedem Raum - Yoga
Ontspanning bij yoga 
Na een stressvolle werkdag is de yogamat het perfecte hulpmiddel om de dag af te sluiten. Het enige dat je nog hoeft te doen is de gepaste muziek kiezen en al bij de volgende yogasessie begeleiden de ontspannende geluiden je. Namasté.
Musik in jedem Raum - Kochen
Motivatie aan het fornuis 
Met de juiste muziek swing je met jouw houten kooklepels de pannen van het dak. Plots vind je de motivatie terug voor het zondags familiediner. Jouw familie zal het verschil proeven ;-). De kinderen kunnen tijdens het eten flink hun favoriete show bekijken want in de woonkamer blijft de muziek uit.

Ervaar Loxone Multiroom Audio live in het Loxone Smart Home!

Nieuwsgierig geworden? Ontdek dan Multiroom Audio in het Real Smart Home in een gratis infosessie.

Ik wil meer over LOXONE weten