Loxone Explained – Drukknopstandaard


november 8, 2016 in Know How

De huidige aflevering van onze videoblog gaat over de bediening in een Smart Home. Onze collega Johannes geeft u meer uitleg over de Loxone drukknopstandaard. Deze standaard geeft aanbevelingen omtrent het gebruik en de positionering van drukknoppen, zodat ze gebruiksvriendelijk zijn voor iedereen.

Video transcript:

Hallo, ik ben blij dat jullie er zijn. 

Ik zit momenteel in onze gloednieuwe showhome. In de toekomst brengen we u meer video’s over het leven in een Smart Home vanuit deze demowoning. 

Vandaag nemen we de Touch-interface onder de loep. We focussen ons op twee producten. Het eerste product is de Loxone Touch. Het tweede product is de meer exclusieve Loxone Touch Pure. Laten we ze van dichtbij bekijken.

We hebben veel nagedacht over de bediening van een Smart Home. Zo werd de Loxone drukknopstandaard ontwikkeld. 

Denk even na: wat moeten we bedienen wanneer we een kamer binnen- en buitengaan? Juist: de verlichting. We kunnen de verlichting aan- of uitdoen, dimmen of van kleur veranderen. 

Door uw volledige hand te gebruiken, wordt automatisch de centrale zone geactiveerd. Met elke bijkomende aanraking wordt eenvoudig de lichtsfeer aangepast. 

Wanneer u de kamer verlaat; hoe doet u één lamp of een groep van lampen uit? Bij Loxone is een dubbeltik standaard voor ‘alles uit’.

U kan de Loxone Touch ook gebruiken om de zonwering te bedienen. De twee linkse drukzones kunnen geprogrammeerd worden voor ‘zonwering omhoog’ en ‘zonwering omlaag’.

Nog een coole feature is dat we de muziek kunnen bedienen via de Touch. De twee rechtse drukzones kunnen hiervoor gebruikt worden. Een tik rechts bovenaan zet de muziek op of verhoogt het volume. Met een dubbeltik gaat u naar de volgende muziekbron. Door rechts onderaan te drukken, gaat het volume naar beneden. Een dubbeltik zet de muziek uit.

Een speciale feature die exclusief is voor de Loxone Touch Pure, is de nachtlicht-functie. Deze kan volgens uw persoonlijke voorkeur geconfigureerd worden, en gaat – indien gewenst – automatisch aan. 

Beide Touch-interfaces hebben een ingebouwde vochtigheids- en temperatuursensor. 

Heb ik u nieuwsgierig gemaakt en wilt u meer weten over Smart Home technologie? Neem dan een kijkje op onze startpagina of contacteer een Loxone Partner in uw buurt. 

Bedankt voor het kijken en tot volgende keer!

Ik wil meer over LOXONE weten