Loxone Real Smart Home van Koen & Erla


april 9, 2018 in Case Studies

In de Mechelse Tuinbouwstreek verwelkomen Koen en Erla ons in hun prachtige nieuwbouwwoning. Zij hebben een hele tijd in de Verenigde Staten gewoond en in 2016 keerden ze terug naar België waar ze aan de grens van de Brabantse Kempen aan dit nieuwbouwproject zijn gestart. Zij werken beiden voor een multinational waardoor ze veel van huis zijn en regelmatig reizen maken. Zij zochten vooral een woning die hun dagelijks leven zou vereenvoudigen. En laat dat nu net de kerngedachte zijn van Loxone: 50.000 handelingen minder, meer tijd voor het leven.

“Wij hebben veel home automation oplossingen bestudeerd en Loxone is voor ons naar voor gekomen omwille van de vele mogelijkheden in vergelijking met de budgetten die aan de oplossing gekoppeld zijn. Voor ons was dit de beste verhouding. Ook de openheid en het eco-systeem dat aan de oplossing verbonden is heeft ons mede voor Loxone doen kiezen.” – Koen en Erla

De Loxone installatie

Koen is altijd al gepassioneerd geweest door techniek en automatisatie. Samen zochten ze een installatie met een doorgedreven woonautomatisering die hen zou helpen in hun drukke dagelijkse leven. Belangrijk bij het slim maken van hun woning was dat één partner zowel de elektriciteit als de installatie van het Loxone systeem kon uitvoeren, dit omwille van de synergie tussen beide onderdelen. Daarom kozen Koen en Erla voor onze Gold Partner Link-IT.

“Wij zochten in eerste instantie naar een partner die met ons meedacht in het tot stand brengen van de oplossing. Link-it bestaat uit jonge mensen met frisse ideeën rond woonautomatisering. Additioneel hebben wij dan ook nog het advies in onze verlichting bij deze partner gevonden.” – Koen en Erla

Het koppel was op zoek naar een totaaloplossing die ze vonden bij Loxone. Het is niet slechts de aansturing van één feature, maar de som van alle verschillende mogelijkheden die het voor hen interessant maakte.

Comfort en eenvoud

Koen en Erla wilden hun dagelijks leven aangenamer en eenvoudiger maken.
Ze wensten een woning die hen talloze handelingen uit handen zou nemen zodat ze niet langer hoefden na te denken over alledaagse taken. Denk hierbij aan de verlichting aan- en uitschakelen, de sturing van de zonwering, de verwarming, de ventilatie en zoveel meer. Ook de mogelijkheid om bepaalde zaken uit te voeren vanop afstand was belangrijk voor het koppel.

Lichtstemmingen

Koen en Erla gebruiken verschillende lichtstemmingen in hun ruimtes. Uiteraard is er de dag- en nachtsfeer, maar dankzij de RGBW verlichting kunnen ze hun kamers mooi verlichten in mooie kleuren. Ze kunnen hun sferen heel eenvoudig aanpassen aan verschillende gelegenheden, zo creëren ze heel toepasselijke sferen tijdens de kerstdagen, maar ook voor Pasen en Halloween veranderen ze graag de atmosfeer.

Ook de handige nachtmodus is in deze nieuwbouwwoning aanwezig. De bewoners hebben deze ingesteld op een bepaald tijdstip, maar kunnen het ook heel eenvoudig handmatig activeren indien gewenst. Zo hoeven ze ’s nachts nooit naar de knop in het donker te zoeken als ze eens naar het toilet moeten …

Safety first

Veiligheid staat natuurlijk op de eerste plaats. Loxone biedt in eerste instantie een bescherming van haar bewoners en ook een bescherming tegen inbraak. De woning van Koen en Erla is hier uiteraard ook mee uitgerust. Aangezien zij vaak op zakenreis zijn, is het voor hen belangrijk dat de woning zichzelf beschermt tijdens hun afwezigheid. De aanwezigheidssimulatie speelt daar een groot onderdeel in. Dit verhoogt het veiligheidsgevoel. Koen en Erla kozen ook voor een camera-integratie om zo hun veiligheid te maximaliseren.

“Alle ruimtes (inclusief de garage) zijn voorzien van sensoren en magneetcontacten. We hebben een alarmfunctionaliteit waarbij iedere ruimte kan bewaakt worden door ofwel de bewegingsmelders, ofwel de magneetcontacten, ofwel een combinatie van de beiden.” – Koen en Erla

Automatische zonwering

Om het leven te vereenvoudigen en comfortabeler te maken kozen zij ook voor de automatisering van hun screens. De glaspartijen in hun woning zijn heel mooi en maken het plaatje af, maar zorgen natuurlijk wel voor binnenkomende zonnestralen tijdens de zomer. Om de woning te beschermen tegen oververhitting, kozen ze voor de aansturing van hun zonwering. Vanaf de temperatuur in een bepaalde ruimte een vooraf vastgelegde grens overschrijdt, treedt de zonwering in werking.

 

 

 

 

Eenvoudige bediening

In een Loxone Smart Home gaat alles automatisch, maar natuurlijk kunnen de bewoners te allen tijde zélf even de touwtjes in handen nemen.

Loxone App

De Loxone app is heel intuïtief in gebruik. Van hieruit kan de gehele woning bediend worden.

Loxone Touch

De Loxone drukknopstandaard kan ook gebruikt worden om op heel eenvoudige manier zélf te bedienen.

“Alles uit” functie

Eén van de meest gebruikte functies in de woning is de “alles uit” functie. Een driedubbele klik op de knop volstaat om de verlichting en standby-apparaten in alle kamers af te koppelen en de woning volledig uit te schakelen. Een zeer handige functie voor diegenen die zeker willen zijn dat alles uit staat bij het verlaten van hun woning.

Over de partner

 

Link-It – Loxone Gold Partner

Deze Loxone Smart home is een project van de firma Link-it. In januari 2017 werden zij de eerste Gold Partner van Loxone Benelux. Ze delen onze visie en missie om mensen te doen afstappen van het klassieke patroon om heel veel en dure schakelaars te installeren, iets wat jouw woning absoluut geen slimme woning maakt. Deze is pas slim als de bediening, zonder tussenkomst van de bewoner zaken automatisch uitvoert.

Meer informatie over Link-it: https://link-it.be/

Het ontwerp van de woning gebeurde door Koen Roelens (Rove Architecten) – http://rove.be/.

Gallerij

Ik wil meer over LOXONE weten