We vereenvoudigen het leven van mensen met een handicap

Bertien Van Peer
oktober 14, 2019 in Know How
“Ambient Assisted Living” – deze term wordt vaak gebruikt in verband met gebouwautomatisering. Het zijn technische oplossingen die mensen met een handicap ondersteunen op hun weg naar een meer zelfstandig leven. Organisaties zoals bijvoorbeeld Lebenshilfe Oberösterreich zijn bijzonder actief op dit gebied. Ze ondersteunen mensen op alle gebieden van het leven en bieden hen de nodige leefruimte. 

Van volledige tot gedeeltelijke ondersteuning

Lebenshilfe OÖ kreeg van de sociale dienst de opdracht om meer mensen met een handicap van volledige zorg naar gedeeltelijke zorg te brengen. In het geval van gedeeltelijk begeleid wonen zorgt Lebenshilfe voor de leefruimte en de ondersteuning door het zorgpersoneel.

Gedeeltelijke zorg moet worden vergemakkelijkt door technische ondersteuning voor de bewoners. Deze ondersteuning wordt dankzij de Loxone technologie op een eenvoudige en uitgebreide manier geïmplementeerd. 

Door gebruik te maken van de intelligente technologie van Loxone hebben we extra ondersteuning voor bewoners en zorgverleners gecreëerd. De technologie vervult vele taken op de achtergrond en ondersteunt onze bewoners. Met alle functies die Loxone mogelijk maakt, kunnen we de bewoners nog meer zekerheid bieden. Dit is vooral belangrijk in tijden waarin er geen lokale toezichthouder aanwezig is. In geval van nood worden de verzorgers automatisch op de hoogte gebracht.

Brigitte Swoboda

Bestuurslid, Lebenshilfe OÖ

Sinds 2011 ben ik Loxone Partner en heb ik al tal van projecten met Loxone uitgevoerd. Gezinswoningen, maar ook veel commerciële projecten. Het project met Lebenshilfe OÖ was een uitdaging die met Loxone eenvoudig te overwinnen was. We hebben alle mogelijke functies met Loxone geïmplementeerd – van de text-to-speech functies tot de brand- en watermeldcentrale, toegang, muzieksturing en nog veel meer.

Stefan Konrad

Zaakvoerder & Loxone Platinum Partner, KONRAD GmbH

De belangrijkste functies

Deze twee functies waren bijzonder belangrijk voor Lebenshilfe tijdens de implementatie van de gebouwautomatisering:

24/7 Veiligheid

Meer onafhankelijkheid betekent ook meer behoefte aan veiligheid. Deze allround bescherming wordt geboden door rookmelders, watersensoren en bewaking van de vensterhandvaten. De belangrijkste van alle veiligheidsvoorzieningen is de bewaking van de elektrische kookplaat, koffiezetapparaat en waterkoker. Deze verbruikers worden bij het verlaten van de woning automatisch losgekoppeld van de stroomvoorziening. Of een bewoner zich al dan niet in zijn of haar huis bevindt, wordt gedetecteerd door een magnetische sleutel die (al dan niet) naast de deur hangt.

Langdurige in plaats van dubbele klik

Volgens de Loxone bedienaanbeveling wordt een ruimte gedeactiveerd door dubbel te klikken op de Loxone Touch. De ervaring met de inwoners van Lebenshilfe heeft echter aangetoond dat een langdurige klik gemakkelijker te hanteren is.

Dit is een van de grootste voordelen en redenen waarom ik zo graag met Loxone werk. Ik kan me perfect aanpassen aan de behoeften van de eigenaars en bewoners van elk project.” Stefan Konrad, Loxone Platinum Partner, KONRAD GmbH Energie- und Wärmetechnik.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van gebouwautomatisering met Loxone?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten