Een intieme woonwijk in Mikołów koos voor energie-efficiënte huizen met Loxone

Bertien Van Peer
oktober 11, 2021 in Case Studies

Een unieke woonwijk bestaande uit drie moderne rijtjeshuizen wordt gebouwd in Mikołów, Silezië (Polen). Omgeven door weiden en bossen moeten de comfortabele huizen de perfecte plek zijn voor jonge gezinnen om een nieuwe fase in hun leven te beginnen. De huizen zullen worden uitgerust met het Loxone-systeem, dat de huiseigenaren zal helpen bij het beheer van functies en toestellen in huis.

Domy 5E is een ontwikkelingsmaatschappij die het concept van Kompaktt 5E Premium huis ontwikkelt, dat het eerste huis voor jonge gezinnen moet worden. De huizen worden gebouwd op basis van vijf ontwerpprincipes: esthetiek, ergonomie, energie-efficiëntie, e-home en flexibiliteit (elastyczność in het Pools) – vandaar de bedrijfsnaam Domy 5E.

De eengezinswoningen die momenteel in Mikołów worden gebouwd, onderscheiden zich door hun compacte vorm, hoge energie-efficiëntie en zeer hoog comfort. Elk huis krijgt een eigen tuin en drie parkeerplaatsen. Het startuitrustingspakket zal bestaan uit: Miniserver, bedrading met Loxone Tree technologie, tablet met Loxone app geïnstalleerd, NFC Code Touch codeklavier op de voordeur, verschillende Loxone Touch knoppen en Aanwezigheidsmelders.

Het Loxone systeem zal ook instaan voor de intelligente sturing van rolluiken, zonnewering, regenrecuperatie, alarm, toegang tot het gebouw, verlichting en vloerverwarming.

De veiligheid van het huishouden wordt verzekerd door camera’s die zijn aangesloten op het Loxone systeem, een Alarmsirene, Rookmelders, Aanwezigheidsmelder, raam- en deurcontacten en een temperatuursensor die zich in de Touch knop bevindt.

Feiten & cijfers

Locatie:
Mikołów (Polen)


Geplande voltooiingsdatum van het project:
Eerste kwartaal van 2022


Totale oppervlakte van het perceel:
+- 250 m2


Oppervlakte van één gebouw:
105,32 m2


Ontwikkelaar:
Domy 5E (www.domy5e.pl)


Partner Loxone:
Pracownia instalacyjna Paweł Uszok

Domy 5E - ogród

Aangezien het Loxone systeem zeer gemakkelijk uit te breiden is, krijgen bewoners de kans om hun slimme huis uit te breiden met nieuwe functies en producten. De ontwikkelaar vermeldt op zijn website onder meer automatische tuinverlichting, irrigatie, audiosysteem en installatie van producten uit de draadloze Air serie. Dit is echter slechts een fractie van de mogelijkheden die het Loxone systeem biedt.

“We besloten om een Loxone systeem te installeren in Kompaktt 5E Premium woningen. Onze beslissing werd onder meer beïnvloed door het feit dat Loxone een bekabelde en draadloze oplossing aanbiedt. Het bedrijf heeft een wereldwijde reputatie en heeft zijn officiële showroom in het nabijgelegen Bytom.”

Jolanta Nir

CEO en mede-oprichter van het bedrijf, Domy 5E (www.domy5e.pl)

“We hebben voor een slimme elektrische installatie gekozen omdat die de integratie van huisfuncties en -apparaten mogelijk maakt met een minimum aan bedieningselementen en software. Onze klanten zullen vooral de functionaliteit van hun nieuwe woning, het gebruiksgemak en de mogelijkheid om het gebouw aan hun eigen voorkeuren aan te passen, op prijs stellen.”

Tomasz Grzybowski

Projectleider en medeoprichter van het bedrijf, Domy 5E (www.domy5e.pl)

Domy 5E Rzuty

Een intelligent huiscontrolesysteem gecombineerd met een minimalistische stijl van het huis, grote ramen die voor veel natuurlijk licht zorgen (het HS-raam op de hoofdfoto is 5 meter breed), interessante ruimte- en energiebesparende oplossingen zijn een recept voor een begerenswaardige woning. Alle drie de huizen in aanbouw in Mikołów hebben al een nieuwe eigenaar gevonden. De ontwikkelaar benadrukt echter dat dit nog maar het begin is van 5E huizen. Verdere grootschalige projecten zijn gepland.

Partner Loxone: Pracownia instalacyjna Paweł Uszok

De intelligente installatie van het landgoed werd uitgevoerd door Pracownia instalacyjna Paweł Uszok uit Mikołów – Loxone Silver Partner. De eisen waren hoog. Het project gaat uit van de bouw van huizen met een oppervlakte van ongeveer 105 m2, voorzien van een aantal oplossingen die in luxe villa’s worden gebruikt. Een van deze oplossingen was een huisautomatiseringssysteem dat het gebouw integreerde tot één samenhangend geheel. Bovendien moest het systeem de mogelijkheid bieden tot vrije integratie en uitbreiding in de toekomst zonder dat de afwerking van het gebouw zou worden verstoord.

“Als installateur van industriële automatiseringssystemen had ik al van het Loxone systeem gehoord. De investeerder stelde ook deze oplossing voor. Na te hebben geleerd over de mogelijkheden van de Loxone Miniserver, was de keuze snel gemaakt. Zo is onze samenwerking met Loxone begonnen, die heeft bewezen dat oplossingen van topkwaliteit, die tot nu toe waren gewijd aan projecten met een hoog budget, ook goed werken in flats en kleine vrijstaande huizen”.

Paweł Uszok

Silver Partner Loxone, Pracownia instalacyjna Paweł Uszok

Vond je dit project leuk?

Ikona elektryk

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ikona łopata

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten. Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Misschien ben je
geïnteresseerd in:

Ik wil meer over LOXONE weten