Nieuw: Config & App 15

Kim Vennekens
mei 13, 2024 in Technology
Met de nieuwe Loxone Config & App 15 wordt de krachtigste software voor huis- en gebouwautomatisering verder verbeterd. Ontdek in deze blog alles over de nieuwe functies op het gebied van energie, audio, verlichting, toegang en meer.

Ontdek alles over de nieuwe Config & App 15 in de video

Wallbox Config

01 Verbeterde Wallbox bouwsteen

Met de verbeterde Wallbox bouwsteen is het mogelijk om overschotten van een fotovoltaïsche installatie intelligent te gebruiken, individuele laadmodi te realiseren, piekbelastingen te vermijden en nog veel meer. De bouwsteen heeft nu nieuwe prijsinvoervelden gekregen. 

Er kunnen tot 5 verschillende laadmodi worden ingesteld met verschillende prijzen per kW, evenals een eigen kilowatt-prijs voor een handmatige laadmodus met individueel laadvermogen dat via de Loxone App kan worden ingesteld. 

Wallbox Manager Config

02 Verbeterde Wallbox Manager

Als meerdere Wallboxen gezamenlijk worden gebruikt, is het belangrijk om gebouwen en leidingen te beschermen tegen overbelasting. Daarvoor is de Wallbox Manager bouwsteen ontwikkeld, die de belastingen beperkt, de energie en overschotten intelligent verdeelt over meerdere Wallboxen en waarmee verschillende laadmodi kunnen worden gerealiseerd. 

Met de Config 15 is de Wallbox Manager bouwsteen verder verbeterd door de energie van wel aangesloten, maar niet actief ladende Wallboxen, nu te verdelen over andere Wallboxen.

Wallbox Manager Config
Energie Stroom Monitor Loxone App

03 Verbeterde Energie Stroom Monitor

De Energie Stroom Monitor combineert verbruikers, producenten, opslag en netwerk overzichtelijk en maakt energiestromen zo zichtbaar. Met de nieuwe update wordt de Energie Stroom Monitor ook onderdeel van de Automatische Designer in de Loxone App. Ondersteund worden voorwaarden voor netstroom, zelf geproduceerde stroom en enkele anderen. Zo kunnen via de app en de Automatische Designer met behulp van de Energie Stroom Monitor eigen logica’s worden geprogrammeerd. 

Daarnaast is de Energie Stroom Monitor onderdeel geworden van de Auto Config en is daardoor nog eenvoudiger te gebruiken in huis- en gebouwautomatisering met Loxone. Via de Auto Config wordt nu een Energie Stroom Monitor aangemaakt, tellers en Power Supply & Backup worden hieraan toegevoegd en dienovereenkomstig ingesteld. 

Audio Geschiedenis Loxone App

04 Audio

De geschiedenis in de Loxone App is een belangrijk hulpmiddel om processen in het gebouw nog beter te begrijpen. Waarom bijvoorbeeld de zonwering naar beneden gaat of waarom het licht op dit moment aan is? Werden de processen geactiveerd door een logica of handmatig door een gebruiker?

Precies deze geschiedenis is nu ook beschikbaar voor de Audioplayer met Config & App 15.

Audio History Loxone App

05 Nieuw: Soundsuit-integratie

Met Config & App 15 is de streamingdienst Soundsuit geïmplementeerd, waarmee het legaal streamen van muziek in commerciële omgevingen, zoals cafés, restaurants, hotels, winkels en meer mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast biedt Soundsuit het grote voordeel dat de muziek precies kan worden afgestemd op het doelpubliek. Ook kunnen via Soundsuit meerdere locaties of filialen eenvoudig vanaf één punt worden beheerd. 

06 Nieuw: Exosphere

Exosphere is een innovatieve cloudapplicatie die speciaal is ontworpen voor Loxone Partners met meerdere installaties en voor facilitair management van grote en verspreide gebouwinstallaties. Het is het centrale punt voor visualisatie en controle van al jouw Miniservers en maakt zo een ongekende efficiëntie mogelijk op het gebied van beheer, monitoring en onderhoud. Alle informatie over Exosphere vind je hier. 

DALI Extension Loxone

07 Nieuw: DALI2 voor DALI Extension

Voor onze DALI Extensions is nu ook de certificering voor DALI 2 gevolgd, die softwarematig met de Config 15 is geïmplementeerd. Nu kunnen dus ook bijvoorbeeld DALI2 sensoren zoals aanwezigheidsmelders of dergelijke worden geïntegreerd. De levering van de DALI2 gecertificeerde DALI Extensions begint binnenkort.

08 Nieuw: Deactivering van het wachtwoordreset

Voor nog meer veiligheid in jouw projecten zorgt de deactivering van het wachtwoordreset, waardoor het resetten van het admin-wachtwoord wordt voorkomen. Het wachtwoord kan dan niet meer worden gereset door de SD-kaart van de Miniserver te verwijderen, deze met de pc te verbinden en via de Loxone Config te resetten.

09 Nieuw: Autorisatieparameters voor NFC

Met Loxone realiseer je veilige en eenvoudige toegang tot jouw gebouw en dat wordt met Config 15 nog flexibeler. Met de NFC Code Touch kan toegang worden verleend via NFC of een code – of beide via tweefactorauthenticatie. Deze kunnen in de toekomst ook als parameters worden geactiveerd via een eigen ingang op de NFC bouwsteen, bijvoorbeeld voor verschillende bedrijfsuren. 

Praktijkvoorbeeld: In een kantoor is tijdens de bedrijfsuren een eenvoudige authenticatie voldoende, buiten deze uren moet tweefactorauthenticatie worden toegepast. Dit kan eenvoudig worden gerealiseerd door de NFC bouwsteen te combineren met de schakelklok bouwsteen.

NFC Bouwsteen Config

Een overzicht van alle wijzigingen vind je zoals altijd in het Changelog.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten