Loxone commercieel: Staud Studios

Steffi De Graaf
mei 20, 2021 in Case Studies
Rene Staud, eigenaar van Staud Studios, is waarschijnlijk één van de beroemdste autofotografen ter wereld! De hoofdzetel van het bedrijf in Leonberg is niet alleen een echt architecturaal meesterwerk. Dankzij de twee geïnstalleerde Loxone Miniservers laat de fotostudio zich ook van zijn beste kant zien als het gaat om gebouwautomatisering.

Wat werd geïntegreerd?

Een bijzonder hoogtepunt van deze installatie is de automatische temperatuurregeling met ruimtegerelateerde verwarming en koeling. De regeling van de ventilatie is CO2-afhankelijk.

Voorts werd groot belang gehecht aan het thema veiligheid. In het gebouw werden watersensoren en rookmelders geïnstalleerd, die in geval van nood een melding sturen naar de smartphone van de eigenaar. In de IT- en technologieruimten werd klimaatbewaking geïnstalleerd om te waarschuwen voor kritieke temperaturen.

Als ’s avonds de laatste persoon het gebouw verlaat, schakelt de “Shutdown”-functie de verlichting en de muziek uit en wordt het alarmsysteem ingeschakeld. Met de “Wake up”-functie gaat ’s morgens de basisverlichting aan, begint in sommige ruimtes de muziek te spelen en zorgt een ventilatiesysteem voor een aangenaam ruimteklimaat.

Feiten & Cijfers

Land:
Duitsland


Locatie:
«Staud Studios» in Leonberg


Loxone Partner:
ITK Fabrik GmbH


Wat werd met Loxone geautomatiseerd:
Automatisatie met:
Miniserver
Extensions

Bediening met:
Touch

Aanwezigheidsherkenning met:
Bewegingsmelder

Andere componenten:
Stelventiel Tree
Rookmelder
Watersensor
• en veel meer

Een grote uitdaging was dat er geen mogelijkheid was om een volledige programmering te maken en te testen. Nieuwe elementen moesten in fasen worden ingevoegd en in het lopende systeem worden geïntegreerd. Dit was te wijten aan het feit dat de bouwmaatregelen plaatsvonden tijdens de lopende werkzaamheden. Desondanks werd het project met succes uitgevoerd.

Martin Wiecha

Technisch Manager, ITK Fabrik GmbH

Waarom Loxone?

Het was belangrijk voor de klant om een volledig uitgebreid gebouwbeheersysteem te implementeren dat de werknemers in staat zou stellen comfortabel te werken zonder hen af te leiden met technische foefjes. Een ander belangrijk aspect was het thema duurzaamheid. Voor de directeur van Staud Studios was het bijvoorbeeld belangrijk om de energie-efficiëntie te optimaliseren.

Dankzij de verscheidenheid aan interfaces en de eenvoudige integratie van producten van derden, koos Gold Partner ITK Fabrik GmbH voor Loxone. Aangezien de eerste installatie reeds haar grenzen had bereikt, werd een tweede Miniserver gewoon in master/slave-modus aangesloten.

Impressies van Staud Studios:

Staud Studios Büro
Staud Studios Ladestation
Staud Studios Büro
Staud Studios Bürogebäude
Staud Studios Foto-Studio

© Foto’s: Staud Studios

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten