Bescherming tegen inbraak in een Real Smart Home


februari 8, 2018 in Voor Partners

In een Real Smart Home staat de bescherming van bewoners natuurlijk op de eerste plaats.
De behoefte aan veiligheid ligt onze klanten na aan het hart. Met de omvangrijke alarmfunctie van Loxone kan je jouw klanten het hoogste beveiligingsniveau bieden. Bij afwezigheid beschermt de alarmfunctie de bezittingen van jouw klanten tegen diefstal. Bij aanwezigheid staat het welzijn van de bewoners natuurlijk op de voorgrond.

No Gimmicks, Real Smart Homes –
Loxone de 360° oplossing

Bij Loxone ondersteunen we onze Loxone Partners met een uitgebreid totaalpakket aan producten, in combinatie met de speciaal daarop afgestemde configuratie. Zo kan je steeds voldoen aan de hoge veiligheidseisen van jouw klanten.

Einbruchschutz

Juiste keuze van alarmsensoren

Opdat een Real Smart Home een inbreker tijdig kan detecteren, moet informatie over beweging, status van de ramen, glasbreuk en vibratie betrouwbaar worden vastgelegd. Hiervoor bieden wij een scala aan speciaal hiervoor ontwikkelde producten aan die in geen enkele Loxone Smart Home mogen ontbreken.

motionsensor

Bewegingsmelder

window handle

Vensterhandvat Air

Raam- en deurcontact Air

Glasbreukmelder

De juiste keuze en positionering van de sensoren speelt hierbij een belangrijke rol om de betrouwbaarheid te waarborgen.

Fenstergriff
Vensterhandvat Air

Het Loxone Vensterhandvat Air biedt de allesomvattende bescherming tegen inbraak via ramen en deuren. Het vensterhandvat detecteert niet alleen of het raam geopend, gekanteld of gesloten is, maar detecteert ook vibraties en glasbreuk. Dit betekent dat het vensterhandvat steeds de poging tot inbraak betrouwbaar herkent en jouw klanten direct waarschuwt.


Het Vensterhandvat Air heeft geen bekabeling nodig en is in een handomdraai gemonteerd. Het vensterhandvat maakt een snelle en betaalbare installatie mogelijk.

Motion Sensor
Bewegingsmelder Tree/Air

Bied jouw klanten meer veiligheid in hun nieuwe Smart Home zonder de installatie van bijkomende hardware. De bewegingsmelder kan namelijk niet alleen voor de activering van verlichting of muziek ingezet worden, maar is ook zeer nuttig voor het activeren van de alarmfunctie als alarmmelder.


Zorg bij het plannen van een Real Smart Home dat bewegingen in de woning betrouwbaar en volledig gedetecteerd worden. Plaats ook bewegingsmelders in kelders en opslagruimtes zodat de indringer in geval van inbraak tijdig wordt gedetecteerd.

Fensterkontakt
Raam- en deurcontact Air

Het Raam- en deurcontact Air herkent of een raam met geweld geopend wordt. Bekabelde raam- en deurcontacten kunnen ook worden aangesloten op de Miniserver. Hiervoor zijn de Nano DI Tree of de DI Extensie geschikt. Conventionele raam-en deurcontacten worden verbonden via digitale ingangen.


De nauwkeurige detectie van de status van de ramen en deuren in de kelder verhogen de veiligheid in een Real Smart Home aanzienlijk! Zorg bij het plannen van een Real Smart Home ervoor dat alle ramen en deuren voorzien zijn van contacten.

Glasbruchemelder
Glasbreukmelder

De glasbreukmelder detecteert het breken van ramen. Om tijdig een inbraak in het gebouw van jouw klanten te herkennen, adviseren wij de installatie op gemakkelijk toegankelijke ramen en balkon- en terrasdeuren.


Aangezien glasbreukmelders bekabeld zijn, is de inbouwmodule Nano DI Tree ideaal. Op de inbouwmodule kunnen tot zes glasbreukmelders gebruikt worden. Door de inzet van een Loxone Vensterhandvat Air wordt een glasbreukmelder echter overbodig.

config

Talrijke functies dankzij een eigen config bouwsteen

Naast de hardware bieden wij ook een daarbij passend software pakket. Om de alarmfuncties snel en betrouwbaar om te kunnen zetten, beschikt onze Loxone Config over een eigen alarmbouwsteen.
De config bouwsteen werd speciaal ontwikkeld voor het thema bescherming tegen inbraak.

Meer vertrouwen van klanten, minder valse alarmen

Een vals alarm is voor jouw klanten iets zeer onaangenaam. Valse alarmen verminderen het vertrouwen van jouw klanten in het systeem en moeten daarom vermeden worden. Als er een melder vals getriggerd wordt, dan gaat het meestal om een bewegingsmelder. Bewegingsmelders in een Real Smart Home zijn zeer precies en herkennen de kleinste bewegingen. Dit is zeer goed voor vele taken zoals bijvoorbeeld het inschakelen van de muziek of verlichting, maar kan ook leiden tot valse alarmen.

Onze software-ontwikkeling heeft dit probleem specifiek aangepakt en voor een oplossing gezorgd waardoor dit effect omzeild kan worden. Hiervoor wordt de parameter T2 in de alarmbouwsteen gebruikt. Deze parameter geeft aan hoeveel tijd, aangegeven per seconde, mag verstrijken voordat een tweede melder dient aan te slaan om het alarm te activeren.

Dit betekent dat wanneer een bewegingsmelder een beweging onjuist detecteert en er geen tweede melder binnen een bepaalde tijd activeert, dit als vals alarm wordt herkend en dus wordt genegeerd. Dit tijdsvenster geldt alleen voor bewegingsmelders. Een deurcontact of glasbreukmelder triggeren het alarm onmiddellijk.

Alarmanlage

Het Real Smart Home jaagt inbrekers weg

Als een inbreker de woning van jouw klanten nadert en daardoor één van de alarmsensoren triggert, dan wordt het alarm in verschillende fasen geactiveerd. Het Real Smart Home trekt onmiddellijk maximale aandacht om de indringer af te schrikken en informeert de eigenaar onmiddellijk.

Alarm uit

Alarm activeren

Stil alarm

Akoestisch alarm

Optisch alarm

Mockup: Alarmanlage deaktiviert

Alarm uit

Mockup: Alarmanlage aktiviert

Alarm activeren

De activatie van het alarm moet heel eenvoudig zijn. In een Real Smart Home wordt het alarmsysteem met de “huis verlaten”-functie geactiveerd.

Stufe 1 : Stiller Alarm

Fase 1
Stil alarm

Je krijgt meldingen via push notifications en je wordt onmiddellijk geïnformeerd over de actieve melders.

Stufe 2 : Akustischer Alarm

Fase 2
Akoestisch alarm

Het Real Smart Home trekt akoestisch de aandacht en speelt een alarmtoon af op alle zones van de muziekserver.
De Caller Service zorgt voor een oproep en informeert jouw klanten betrouwbaar over de alarmstatus.

Stufe 3 : Optischer Alarm

Fase 3
Optisch alarm

Het Real Smart Home trekt ook optisch de aandacht. De zonwering wordt automatisch geopend en de verlichting begint te flikkeren. Daardoor valt het gebouw op en schrikt het zo de indringer af.

NFC-code-touch

Veilige toegang in een
Real Smart Home

Het toegangssysteem in een Real Smart Home moet voor jouw klanten zo eenvoudig mogelijk in gebruik zijn en toch een maximale veiligheid bieden tijdens een afwezigheid. We raden een elektrisch slot aan dat automatisch de deur vergrendelt bij het sluiten in combinatie met een gepersonaliseerd toegangssysteem zoals bijvoorbeeld de NFC Code Touch. Dankzij de NFC Code Touch wordt de deur ontgrendelt via de NFC sleutelhanger* of toegangscode en wordt tegelijkertijd het alarm gedeactiveerd. Daardoor dient jouw klant niet expliciet te denken aan het deactiveren van het alarmsysteem. Dat zijn twee vliegen in één klap.

*De sleutelhanger is binnenkort beschikbaar


Wij raden een elektrisch slot aan dat de voordeur bij het sluiten volledig automatisch vergrendelt. Een conventioneel slot biedt slechts een laag beveiligingsniveau omdat de deur niet vergrendeld wordt.

Anwesenheitssimulation

Preventieve bescherming –
dankzij aanwezigheidssimulatie

De aanwezigheidssimulatie is een standaardfunctie in een Real Smart Home.
Wanneer jouw klant het gebouw verlaat, dan kan hij bijvoorbeeld via de “huis verlaten”-functie naast het alarmsysteem ook de aanwezigheidssimulatie activeren. Dan doet de woning net alsof er iemand thuis is en activeert het de verlichting op random tijdstippen in verschillende ruimtes.

Om de aanwezigheidssimulatie in een ruimte te activeren, selecteer je dit in de respectievelijke lichtbouwsteen.

Anwesenheitssimulation

Via de bedrijfsmodus “aanwezigheidssimulatie” start je de functie. Wij raden aan de aanwezigheidssimulatie te activeren wanneer je de woning verlaat..

Sicherheit

Hoogste veiligheidsstandaard
dankzij autoconfiguratie

Alle eerder genoemde functies rond het onderwerp bescherming tegen inbraak worden dankzij de autoconfiguratie aangeboden met slechts één druk op de knop. Ontdek de veiligheidsfuncties en haal nog meer uit een Loxone Smart Home.

Ik wil meer over LOXONE weten