Automatisering van de gemeentelijke tennisbanen in Balenyà

Bertien Van Peer
oktober 19, 2021 in Case Studies
De automatisering van de tennisbanen van Balenyà (Catalonië) zorgt ervoor dat deze aanpasbaar zijn met de mobiele applicatie van Loxone. De belangrijkste doelstellingen waren het reservatiesysteem, de betalingen en de toegang op een efficiëntere manier kunnen beheren.

Een tennisbaan met intelligente bediening

Dit project maakt het mogelijk een dienst aan te bieden met een complete en comfortabelere ervaring voor de gebruikers. Tegelijkertijd wordt een betere controle vanuit het sportcentrum mogelijk gemaakt.

Dankzij de communicatie tussen Loxone en het reserveringssysteem…

Er is een API ontwikkeld, zodat de app van het bedrijf DigitalValue, die wordt gebruikt om banen te reserveren, met het sportcentrum kan worden verbonden. Deze verbinding maakt het mogelijk de banen te reserveren, alsook te betalen en een code te verkrijgen om toegang te krijgen tot de gevraagde baan, en dit alles via de mobiele telefoon. Afhankelijk van de tijd, zorgt de code ook voor het automatisch aangaan van de verlichting

Het NFC codeklavier…

Maakt toegangscontrole aan de ingang van elke tennisbaan mogelijk via de code die je ontvangt via de app. Op die manier worden wachttijden bij de ingang en aan de balie vermeden. Dankzij de integratie met Loxone is dit proces van overal mogelijk.

Feiten & Cijfers

Voltooiing van de bouw
Juli 2021


Oppervlakte
750m²


Land
Spanje


Loxone Partner
Integra Solutions


Klant
Pistas de tenis en Balenyà


Loxone functies
Toegangscontrole:
NFC Code Touch

            Automatisering van de verlichting

Het project was een uitdaging op programmeringsniveau omdat het extra moeilijk was om te leren hoe de API werkt en deze te laten communiceren met het reservatiesysteem.

Dit is gebeurd in samenwerking met het bedrijf DigitalValue, dat zijn kennis van ruimtebeheertoepassingen heeft gebruikt om een app te ontwikkelen die aan de oorspronkelijke doelstellingen voldoet.

Dit type installatie kan gemakkelijk worden toegepast in o.a. kamers of kantoren. Deze voldoet aan de behoeften van een conventionele ruimte door gebruik te maken van nieuwe technologieën en zich aan te passen aan een gedigitaliseerd heden dat steeds meer wordt uitgebreid tot alle soorten gebruikers.

Het gemeentebestuur is zeer tevreden met het eindresultaat van deze installatie.

Ayuntamiento de Balenyà

Wil je graag meer weten over Loxone?

Elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Architect, bouwkundige?

Met Loxone zijn de mogelijkheden oneindig. Technologie in gebouwen is nu flexibeler en aanpasbaarder dan ooit, hierover kan je meer informatie vinden via onderstaande link of neem contact met ons op.

Particulier?

Als je wilt genieten van een intelligent systeem in jouw huis of kantoor, en je denkt dat Loxone jouw oplossing is, neem dan contact op met een Loxone Partner bedrijf, zodat zij je kunnen adviseren over jouw project en het kunnen verwezenlijken.

19308

Ik wil meer over LOXONE weten