Slim energie besparen 

Uw Loxone Smart Home houdt uw energiekosten onder controle. Alle componenten, van verwarming tot verlichting, werken harmonieus samen. Alles wordt optimaal ingezet. Op deze manier helpt de Miniserver uw energieverbruik te verlagen.

Uw perfecte inspiratiebron

Voor alle Smart Home fans, Real Smart Home bewoners en buren. Voor alle restaurateurs, renoveerders, moedige nieuwbouwers en zij die er binnenkort aan gaan binnen. Hier is uw perfecte inspiratiebron: het eerste Welcome Home magazine. 

70 pagina’s vol inspiratie, tips en antwoorden. Of het nu gaat over gezonde slaap, planningstips, vragen rond de verlichting of hoe het gezinsleven eraan toegaat in een Real Smart Home.

Uw perfecte inspiratiebron

Voor alle Smart Home fans, Real Smart Home bewoners en buren. Voor alle restaurateurs, renoveerders, moedige nieuwbouwers en zij die er binnenkort aan gaan binnen. Hier is uw perfecte inspiratiebron: het eerste Welcome Home magazine. 

70 pagina’s vol inspiratie, tips en antwoorden. Of het nu gaat over gezonde slaap, planningstips, vragen rond de verlichting of hoe het gezinsleven eraan toegaat in een Real Smart Home.

Natuurlijke warmte door slim samenspel

In uw woning wordt gratis zonne-energie gebruikt om uw kamers op temperatuur te brengen. Vooral in de winter helpt de slimme zonwering stookkosten te besparen. In de zomer blijft de zonwering naar beneden om oververhitting te voorkomen. Of u nu een open haard heeft, of grote raampartijen om maximaal te profiteren van de zonnewarmte: uw kamers worden niet onnodig verwarmd.

Standby killer

Uw Smart Home neemt automatisch alle standby-apparaten van het stroomnet wanneer ze niet gebruikt worden – bijvoorbeeld tijdens uw slaap of een vakantie. Het resultaat? U verbruikt minder stroom en betaalt minder elektriciteitskosten.

Zelf energie produceren & eigen verbruik optimaliseren

Uw zelf-geproduceerde stroom wordt in een Smart Home optimaal ingezet. Zo kunnen verbruikers als wasmachines, droogkasten en vaatwassers gratis hun ding doen.

E-mobility: een zonnetankstation voor thuis

Met uw persoonlijke zonnetankstation wordt uw elektrische wagen gratis opgeladen. Met factoren als de elektriciteitsproductie van de zonnepanelen, het actuele stroomtarief en de totale energievraag van uw woningen wordt automatisch rekening gehouden.

Slim opladen

Uw wagen slim opladen: u kan het laadproces op elk moment starten of pauzeren, de laadstroom instellen en vaste laadtijden kiezen om te profiteren van het goedkope nachttarief.

Zonder kosten

Gebruik uw zelf-geproduceerde stroom voor het opladen van uw elektrische wagen wanneer de zonnepanelen voldoende stroom produceren. Zo tankt u voor nul euro zonne-energie.

Laadmanagement

Uw Smart Home heeft steeds de totale stroomlast van uw woning in het oog en voorkomt zo overbelasting. Schakel onnodige verbruikers uit om uw wagen nog sneller op te laden.

Alles in één oogopslag

Via uw smartphone ziet u in één oogopslag het volledige laadproces. U kan tevens het opladen starten, pauzeren, statistieken bekijken, enz.

Energiebesparingen ontdekken

Analyseer de statistieken over uw energieverbruik – iets wat u in een Loxone Smart Home op eender welk moment kan doen via uw smartphone – om potentiële energiebesparingen te ontdekken.

Totaalverbruik in één oogopslag

Dankzij de slimme energiemeter kent u steeds uw huidige stroomverbruik en de opbrengst van uw PV-installatie. Op uw smartphone worden al deze gegevens duidelijk gevisualiseerd.

Verwarmingskosten
dalen
met 51%

Uw Loxone Smart Home zorgt in elke kamer voor de juiste temperatuur en verlaagt deze met enkele graden wanneer er niemand aanwezig is. Door deze individuele temperatuurregeling worden de energiekosten tot een minimum beperkt.

Spaarknop

Met een dubbelklik op een drukknop gaat de kamer in een spaarmodus: lichten uit, muziek uit, verwarming verlagen. Met een triple klik gaat de volledige woning in slaapstand (de afwezigheidsmodus). Alle lampen worden gedoofd, stroomvreters uitgeschakeld, de temperatuur wordt verlaagd, enz. Dat bespaart u een pak energie.

Meldingen

Uw smartphone brengt u op de hoogte van ‘energiezonden’, bv. wanneer er een raam openstaat.

Met de zon verwarmen

Gebruik de gratis zonne-energie om uw kamers gratis te verwarmen.

Slaapwel-knop

Met een triple klik op een drukknop gaat de volledige woning in een spaarstand.

PV-integratie

Integreer uw PV-installatie in uw Smart Home om slimmer met zelf-geproduceerde stroom om te gaan.

Smart Meter

In een Loxone Smart Home heeft u steeds zicht op uw energieverbruik.

Afwezigheid

Bij afwezigheid gaat uw woning automatisch in een spaarmodus: temperatuur verlagen, lichten uit.

Constante temperatuur

Uw Smart Home zorgt voor een constante temperatuur. Meer comfort, minder energieverbruik.

Op de hoogte

Voor alle techniekers: uw Smart Home meldt wanneer uw PV-installatie een overschot produceert – het ideale moment om grootverbruikers in te schakelen.

Slim samenspel

In een Loxone Smart Home werken alle componenten samen, van de muziek tot de zonwering en van de verlichting tot het alarm. Dankzij dit slim samenspel helpt uw Smart Home energie te besparen.

Laten we praten over uw Smart Home

U wilt uw stookkosten of elektriciteitsfactuur verlagen? Laten we over uw project praten! Wij beantwoorden graag uw vragen over het leven in een Smart Home en helpen u de perfecte Loxone Partner te vinden.