Spotlight: ultiem wellnesshotel compleet met Loxone geautomatiseerd

Steffi De Graaf
juni 6, 2023 in Case Studies
Intelligente huis- en gebouwautomatisering verhoogt niet alleen het comfort, maar helpt ook om energie te besparen en de wereld groener te maken. Vooral in de commerciële sector, zoals restaurants, kantoren of zelfs hotels, zijn er nog veel onbeantwoorde vragen over slimme technologie. Maar dit geldt niet in dit ultramoderne wellnesshotel in Tirol: hotel Stearawirts Hausereich am Lech is volledig geautomatiseerd met Loxone.

Hotel Stearawirts Hausereich gelegen in Tirol is één van de modernste hotels in het Lechtal. In 14 maanden bouwtijd hebben hotelier Guntram Hauser en zijn team een wellnesshotel van topklasse gecreëerd. Van Aanwezigheidsmelders, Pendulum Slim, LED strips, RGBW spots en Touches, het complete Loxone assortiment is zowel voor als achter de schermen van het hotel te vinden. Het Stearawirt aan de Lech werd beheerd en gerealiseerd door onze Loxone Partner EWR Technik GmbH.

Een totaal van 12 kamers en suites staat klaar voor de gasten. Deze zijn allemaal geautomatiseerd met de Loxone huis- en gebouwautomatisering en voorzien van een eigen Miniserver. Dit biedt enorme voordelen: eenvoudig bedraden, aansluiten van componenten en uiteindelijk ook het oplossen van storingen.

Elke kamer en suite heeft bovendien zijn eigen Touch Pure Flex, die alle andere schakelaars overbodig maakt. Met de Touch Pure Flex kunnen temperatuur, verlichting of zonwering eenvoudig worden geregeld, maar ook de bubbelbaden op het balkon van de suites worden ingeschakeld of een reinigingsfunctie voor het hotelpersoneel wordt geregeld. Een Touch Pure Flex wordt ook gebruikt door het personeel in de technische ruimte van de wellness en achter de bar om de verlichting in het bargedeelte, de muziek en nog veel meer te bedienen.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten