Verlichting dimmen was nog nooit zo eenvoudig

Bertien Van Peer
maart 31, 2017 in Know How
Dimbare verlichting is meer dan een coole gimmick. Het zorgt voor meer flexibiliteit in uw woning. In een handomdraai gaat u van helder wit naar gezellig warm wit licht. Voor elke gelegenheid is er een passende oplossing: studeren, lezen, koken of ontspannen.

Makkelijk bestaande verlichting dimmen

Of u nu klassieke gloeilampen, spaarlampen, halogeenlampen of LED heeft; met Loxone kan u alle verlichting eenvoudig dimmen. Onze dimmermodules zijn compatibel met alle lichtbronnen. Ook bestaande armaturen kunnen dus makkelijk geïntegreerd worden. Combineer meerdere lampen, dim ze en kies de juiste sfeer voor elke situatie.

Perfect licht & maximale flexibiliteit: Loxone LED Spots

Verlichting is enorm belangrijk. Omdat we steeds streven naar een optimale lichtervaring, hebben we onze eigen LED-spots ontwikkeld. Die zijn energiezuinig, flexibel, makkelijk te installeren en traploos dimbaar. Bovendien is elk model verkrijgbaar in een WW (warm wit) en RGBW (gekleurd of wit licht) variant verkrijgbaar.

LED Opbouwspot WW

De opbouwvariant van onze Tree LED Spots WW met 10% meer lichtopbrengst en een kleurtemperatuur van 3.000 Kelvin. Dankzij het innovatieve magnetische montagesysteem zijn deze spots verrassend snel te installeren.

LED Opbouwspot RGBW

Deze stijlvolle LED opbouwspots zorgen voor stijlvolle gekleurde verlichting, gaande van rood en groen tot blauw en alles tussenin. Er zijn tevens aparte LEDs voor warm wit licht.

LED Inbouwspot WW

Onze LED inbouwspot Tree WW zorgt met een kleurtemperatuur van 3.000K voor een warm wit licht en een extra huiselijke sfeer. Deze spots zijn bruikbaar in elke kamer.

LED Inbouwspot RGBW

Gekleurd licht of warm wit? Met deze LED Inbouwspot RGBW is het allemaal mogelijk. En dankzij de Tree-technologie zijn deze lampen eenvoudig te installeren.

Dimmen via een drukknop, de app of automatisch

U heeft altijd volledige controle over uw verlichting. Daarom zijn er drie manieren om uw lampen te dimmen:

Drukknop

Drukknoppen zijn een klassieke manier om verlichting te dimmen, maar daarom niet minder goed. Dankzij onze Loxone Standaard voor drukknoppen kunt u uw verlichting eenvoudig bedienen.

App

Nog eenvoudiger is onze Loxone app (voor iOS en Android toestellen). Deze heeft een handige slider om uw verlichting perfect te dimmen.

Automatisch

Automatisch dimmen? Ja hoor! Stel u voor: u zet de televisie aan en de verlichting in de woonkamer wordt automatisch gedimd tot 20%. Met Loxone is het allemaal mogelijk!

Handige toepassingen van dimbare verlichting

Onze dimoplossingen laten allerlei interessante functies toe. Denk bijvoorbeeld aan:

Sfeerwissels

De eettafel wordt op diverse momenten gebruikt: er wordt gegeten, kinderen maken er hun huiswerk en in het weekend wordt er een spelletjesavond met vrienden georganiseerd. Met dimbare verlichting is er voor elk moment de juiste lichtsfeer.

Fade in / Fade out

Door de fade in / fade out functie gaat uw verlichting langzaam aaaaaan en uuuuuuuit. Dat zorgt voor een stijlvolle toets die uw gasten zeker zal verbazen. Bovendien is het aangenamer voor de ogen.

Maanlicht

Moet u ‘s nachts naar het toilet? Dan wordt u niet uit uw slaap gerukt, maar zachtjes begeleid met gedimde verlichting. Zo kan u sneller opnieuw in slaap vallen.

De troeven op een rijtje

Loxone biedt een complete, flexibele en vooral betaalbare verlichtingsoplossing voor uw woning. Voor zij die toch niet overtuigd zijn, zetten we alle troeven nog eens op een rijtje:

 

 • Eenvoudig dimmen van bestaande lampen.
 • Compatibel met gloeilampen, spaarlampen, halogeen en LED.
 • Nog meer flexibiliteit met onze eigen LED-spots.
 • Dimmen via een drukknop, de app of volautomatisch.
 • Zowel voor nieuwbouw als bestaande woningen.
 • Betaalbaar.
 • Makkelijk uitbreidbaar voor nog meer slimme functies.

Nu gratis aanvragen

Dien nu jouw gratis projectaanvraag in of word Loxone Partner in slechts een paar stappen!

A
Gratis projectaanvraag

Ik ben van plan mijn project met Loxone uit te voeren en zou graag meer info willen.

A
Loxone Partner worden

Ik wil graag Partner worden en maak alvast een afspraak voor een gratis consult.

Gratis projectaanvraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Partner worden

   • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 1,000 MB, Max. aantal bestanden: 3.
    • Hidden
    • Hidden
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   Ik wil meer over LOXONE weten