Tip voor professionals: “goedenacht” functie

Bertien Van Peer
december 13, 2017 in Voor Partners
In onze professionele tip van vandaag, geven we meer info over de “goedenacht” functie. Deze functie geeft uw klanten een maximaal comfort, zekerheid en een gevoel van veiligheid.

Dankzij deze functie wordt uw klant bij nachtelijke excursies steeds begeleid met zacht en gedimd licht. Het zoeken naar een drukknop behoort vanaf nu tot het verleden. Uw klant hoeft alleen nog maar uit bed te kruipen, het Loxone Smart Home zorgt voor de rest.

Haal dankzij onze professionele tip nog meer uit het Loxone Smart Home van uw klanten. Wij tonen u hoe het moet!

Zo maakt u het:

“Goedenacht” – functie activeren:

Dankzij een drievoudige klik in de slaapkamer, wordt de “goedenacht” functie geactiveerd. Alle muziek en lichten worden uitgeschakeld. De automatische zonwering wordt opnieuw in automatische modus gezet en het alarm waakt over de woning.

De drievoudige klik activeert de marker “goedenacht slaapkamer”.

drievoudige klik

“Goedenacht” – functie visualiseren:

De marker “goedenacht slaapkamer” activeert via de bouwsteen “slapen” de bedrijfsmodus “slapen”.

Bedrijfsmodus "slapen"
Bedrijfsmodus "slapen"
De bouwsteen “slapen” dient ter visualisering. Zo zien uw klanten steeds in de Loxone App of de “goedenacht” functie in- of uitgeschakeld is.

Zacht licht bij nachtelijke excursies:

Dankzij de nieuwe lichtsturing kan heel eenvoudig via de bedrijfsmodus “slapen” voor een zachte en gedimde verlichting gezorgd worden tijdens nachtelijke excursies. Dankzij een dubbelklik op de lichtsturing in de slaapkamer, gaat u naar “automatisch”.

Hier bepaalt u nu welke lichtstemming wordt ingeschakeld wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Wanneer de bedrijfsmodus “slapen” actief is en beweging gedetecteerd wordt, dan schakelt de lichtstemming “nacht” in ipv de normale lichtstemming.

Automatisch goedenacht
info
Om gebruik te kunnen maken van de “goedenacht” functie, is het zeer belangrijk dat er bij de planning rekening wordt gehouden met de plaats van de bewegingsmelder. Bewegingen in het bed mogen niet gedetecteerd worden. 
De bewegingsmelder mag uw beweging alleen maar herkennen wanneer u het bed verlaat. Een mogelijkheid is een bewegingsmelder onder het bed. Hiervoor gebruikt u best een bewegingsmelder Air.

Deactivatie van de “goedenacht” functie:

De “goedenacht” functie wordt samen met de wekker of ten laatste met zonsopgang gedeactiveerd. De verlichting in samenspraak met de bewegingsmelder werkt weer zoals gewoonlijk.

Goedenacht deactiveren
En het beste moet nog komen: de “goedenacht” functie wordt dankzij de autoconfiguratie in versie 9 automatisch uitgewerkt.
U hoeft alleen nog maar de ruimtes te selecteren die als slaapruimte geconfigureerd dienen te worden. Al het andere gebeurt met slechts één druk op de knop.

Ontdek nu de “goedenacht” functie en vele andere leuke functies die de autoconfiguratie van versie 9 u biedt.

Voor deze functie heeft u volgende producten nodig:

Ik wil meer over LOXONE weten