Op vakantie in eigen land: buitenverblijf in de Ardennen

Bertien Van Peer
juli 27, 2021 in Case Studies
De eigenaars van dit buitenverblijf in de Ardennen zijn echte levensgenieters. Ze houden van een lekker wijntje, lekker eten, reizen en fietsen. Een tweede verblijf in de Ardennen was dan ook volledig op hun lijf geschreven. Loxone Partner Tim Goossens van SmartBuildingSmart heeft met kunde de Loxone oplossing geïntegreerd waardoor het samengesteld gezin met hun vier kinderen in alle comfort en eenvoud kan genieten van hun verblijf.

Wat werd geïntegreerd?

Zowat alles wat Loxone te bieden heeft, vind je terug in dit pareltje van een buitenverblijf. De verlichting activeert zich automatisch wanneer er beweging geregistreerd wordt en schakelt uit zichzelf uit bij het verlaten van een ruimte.

Tim Goosens van SmartBuildingSmart installeerde ook een volledige klimaatregeling met verwarming, ventilatie en de aansturing van de zonwering. Op die manier kunnen alle ruimtes steeds op de gewenste comforttemperaruur worden gebracht. Dit gebeurt bovendien in samenwerking met het Loxone Weerstation met geïntegreerde weather service.

De beveiliging van de woning wordt gegarandeerd door middel van raam- en deurcontacten, watersensoren en rookmelders. Op die manier kan een inbraakalarm geïntegreerd worden om ongewenst bezoek af te schrikken of weg te jagen. Binnenkort volgt nog een koppeling met een camerasysteem zodat verdachte gebeurtenissen opgenomen kunnen worden.

Dankzij de “alles uit”-functie, zijn de eigenaars ook steeds volledig gerust dat er niets blijft aanstaan bij vertrek.

Feiten & Cijfers

Land:
België


Locatie:
Maissin in de Ardennen


Loxone Partner:
SmartBuildingSmart


Wat werd met Loxone geautomatiseerd:
– Verlichting
– Klimaatregeling
– Zonwering
– Beveiliging

Bediening met:
– Touch Pure
– Loxone App

We houden van een uitdaging. Deze was in dit project zeker terug te vinden in het ontwerp van de drie gebouwen en in het feit dat de eigenaars gewerkt hebben met massiefbouw. De gaten en sleuven voor de elektriciteit werden op voorhand al in de fabriek voorzien. Enkele fouten hebben we gelukkig kunnen oplossen door het gebruik van de Loxone Air technologie. In een project met veel technieken zoals klimaat, energie, muziek en beveiliging komt onze meerwaarde echt tot uiting en dat is leuk.

Tim Goossens

Zaakvoerder, SmartBuildingSmart

Waarom Loxone?

Voor de klant was het belangrijk om samen met de Loxone Partner te kunnen installeren. Dankzij de eenvoud van het systeem is dit mogelijk. “Ik had voordien in mijn hoofdwoning KNX domotica, daar moesten de adressen via ETS software worden geprogrammeerd, duur en niet voorzien voor eindgebruikers om zelf iets mee te doen”, aldus de klant.

Naast de eenvoud van de oplossing, zijn de Loxone componenten betaalbaar en passen ze in elk interieur. Daar waar je in het begin misschien niet aan dacht, kan achteraf heel eenvoudig voorzien worden dankzij de draadloze Air technologie.

Voor de eigenaar was de bediening vanop afstand ook een groot pluspunt. Met één app kan hij zowel het buitenverblijf als zijn hoofdwoning aansturen. Dit is een grote meerwaarde voor een tweede verblijf. De bediening moest daarnaast ook heel eenvoudig zijn aangezien er veel mensen verblijven die de woning niet kennen. De aansturing bij Loxone gebeurt in eerste instantie automatisch, maar ook de drukknoppen en de Loxone App zijn zo intuïtief dat ze “self explanatory” zijn.

Keuze Loxone Partner

“Ik heb gekozen voor Loxone Gold Partner SmartBuildingSmart en hij heeft hij me perfect geholpen. Ik heb dus niet getwijfeld om samen met hem het volledige buitenverblijf uit te werken met Loxone. Belangrijk is om iemand te hebben die exact weet wat belangrijk is en die ook helpt en zoekt tot alles in orde is. Dat vergt wel wat, er zijn altijd zaken die niet reageren zoals gewenst of verwacht, en dan is het belangrijk om iemand te hebben die niet opgeeft tot het helemaal in orde is. Dat krijg je altijd bij SmartBuildingSmart!”

Leuk extraatje

Binnenkort wordt er een bijgebouw geplaatst waarin een elektrische sauna geïntegreerd zal worden. Deze wordt uiteraard ook gekoppeld met het Loxone systeem zodat een lekker warme sauna gegarandeerd kan worden bij aankomst op vrijdagavond. Dat is nog eens een manier om het weekend goed in te zetten!

Ik vind het geweldig dat ik de woning steeds in de hand heb dankzij de Loxone App. In combinatie met de camera’s heb ik het ook steeds in blik. In plaats van anderen te moeten lastig vallen om iets te controleren in de woning, kan ik nu alles van bij mij thuis doen.

Eigenaar verblijf Maisson

Impressies van het buitenverblijf:

© Foto’s: SmartBuildingSmart

Meer weten over Loxone?

Ben je elektricien?

Je wilt jouw klanten de unieke automatisering met de Loxone Miniserver aanbieden? Neem contact met ons op en profiteer van de sterke samenwerking met Loxone, de marktleider in gebouw- en huisautomatisering.

Ben je een woningbouwer, ondernemer …?

De Loxone Miniserver is de perfecte
tool voor de eenvoudige sturing en intelligente automatisering van allerlei soorten projecten.
Smart Home, commercieel project of andere toepassing.

Ik wil meer over LOXONE weten